Del I av uppsatsen klar

2009-05-28 – 13.33 – Torsdag

Så vart det över. De senaste veckorna har spenderats i ett litet grupprum på skolan för att skriva uppsatsen. Nu är den klar. Nu väntar bara opponering och omskrivning. Men just nu är det Göteborg som gäller. Jag har ju en lillasyster som skall firas för att hon tar studenten imorgon :)

   Igår var vi ute och partajade för att skrivandet var över. Jag tror jag har hittat en ny favoritkrog. I alla fall till utseendet. Priserna vet jag inte om jag håller med om dock. Stallyktan. Väldigt mysig liten krog. Jag är dock glad att jag inte festade till frukost som de andra tydligen skulle göra. Det känns lite… Inte min grej idag i alla fall :P

 

Om det är någon som vill läsa uppsatsen så kommer jag och AK antagligen lägga upp den på uppsats.se när den är färdigskriven. Vi kommer skicka ut den till skolorna vi har intervjuat och kanske till och med till högre instanser. Eller så skriver vi en ännu bättre uppsats under c-kursen. Då får vi också chans att fördjupa oss ännu mer.

   Det är lite stört att den här uppsatskursen bara är 7,5hp. Den startade i början av terminen och vi har samlat in information och gjort intervjuer samtidigt som vi läst de andra kurserna. Det gör en lite irriterad när lärare på andra delkurser, som inte har koll, sitter och försvarar sig själva med att deras delkurs är en heltidskurs. Ja. Det kanske den är. Men nu råkar det vara så att vi har läst två delkurser samtidigt. Och samma visa var det i höstas. Är det meningen att man ska läsa uppemot 300% för att få godkänt på en kurs?

 

För övrigt är det väldigt underligt vilka känslor det här hektiska arbetet har framkallat. För nån vecka sen drömde jag att Svenska skrivregler, en bok som vi använt oss väldigt mycket av i uppsatsarbetet, försvann. Det var en riktig mardröm. Häromdagen drömde jag om mitt ex, att jag fortfarande ville umgås med henne. Jag har också drömt att Kim har gjort slut med mig…

   Jag tror också mina panikattacker är orsakade av uppsatsstressen. Just nu känns det som om jag skulle kunna börja gråta när som helst, men det antagligen för att stressen är borta. För att jag sitter på ett tåg och inte i ett litet grupprum.

   Jag skulle behöva en ordentlig, riktig massage av en ordentlig, riktig massör. Jag har hittat knutor på min egen rygg, axlar och nacke som är så hårda att man skulle kunna tro att det är stenar som lagt sig under huden på mig.

   På tal om hud och konstigheter, har jag berättat att jag är klantig? Eller ja, det är väl något som alla vet som känner mig. Jag har inte äggskal i hjärnan för inte, liksom :P Skämt å sidor. I förrgår kom jag ut ur duschen, skulle gå och lägga mig. Plötsligt smärtar det till något fruktansvärt i foten. Ni vet den där känslan av att trampa på en legobit. En liten legobit. En vass, liten, dum och jobbig liten legobit. Ungefär så kändes det. Enda skillnaden är att man oftast inte börjar blöda av att trampa på legobitar. Men det gjorde jag. Och jag har inte ens något lego i vare sig mitt rum eller resten av lägenheten. Jag misstänker att det var min bh som gick till mottattack mot mig efter att jag slängt in den på rummet innan jag hoppade in i duschen. Den såg sin chans och tog den och attackerade med full styrka mot min intet ont anade häl. Blodet sprutade! Nej, kanske inte riktigt. Men nästan. Det kom mycket blod i alla fall.

   Så nu är jag invalid. Kan inte gå ordentligt, och när jag stödjer mig på tårna får jag ont i dem istället. Allt går emot mig :P Men, jag är nog glad ändå att när jag faktiskt skadar mig så är det inte så hemskt som det kunnat vara. Alla gånger som man slått i huvudet hade kunnat sluta riktigt illa. När jag skar mig i fingret hade jag kanske behövt åka till sjukhuset för att sy. Det värsta som någonsin har hänt mig, om man räknar fysiska skador, var väl när jag var liten och bröt armen. Och det kommer jag inte ens ihåg :P

13:56

 

20:36

Just det. Det ryktas om att en viss lärare skall bli ersatt. And I is veeeery happy about that!

It’s great to be a nerd! :D


Rollspel

2009-05-23 – 18.35 – Lördag

Igår var en underlig dag. Kom försent till skolan, men AK var ännu senare så vi satt en timme extra och skrev för att ta igen våra förseningar. Köpte biljetter till Göteborg också så jag kan vara med och fira att Lisa-fisa tar studenten! :D Så strax innan fyra på torsdag kommer jag ner. Och nu fick jag precis veta att mina irriterande grannar ska flytta :D Och om jag har tur kanske jag får AK och Martin som grannar.

   Igår var det ja… Runt sex satte sig Masters of Disasters (MoDs) och hade sitt första officiella årsmöte. Mycket spännande. Om vi är duktiga kanske vi till och med kan få pengar av Sverok ^_^ När mötet var avklarat började ett sjuhelvete till spelpass. Gruttle och Turin hamnade i en tortyrkammare, Turin i järnjungfrun och Gruttle lyckades rädda sitt skägg genom att gå med på att läggas på sträckbänken. Tillslut kom Kain, Paros nya karaktär, en nekromantiker och hans odöda slav Nattskugga, samt en prisjägare till vampyr och räddade oss. Vår Mäster skickade ut oss på uppdrag att finna en ritual för att framkalla Stjärnbarnet, den enda som kan hindra Tellaviv, den mäktigaste nekromantikern, som mörkeralverna höll på att återuppliva. Det var för övrigt en mörkeralv som torterade Gruttle och Turin. Efter att ha traskat runt i en gammal tempelruin, med gångar som inte riktigt var som de skulle, i flera timmar stötte vi på ett monster, en demon, som vrålade någonstans inne i gångarna. Vi kom på att den antagligen inte gillade ljus och lyckades blända den så den gick upp i rök. Efter mycket om och men lyckades vi också lösa templets gåta och vi hittade en pergamentrulle som vi förde tillbaka till Mäster. Under de dagar vi varit borta hade mörkeralverna och vanligt folk, Ljusets vägs templarer och krigare rustat sig till krig eftersom mörkeralverna kidnappat den heliga modern Felicia. Vi följde Mäster och snart såg vi en mörk borg resa sig i skogen. Mäster blev tyvärr dödad, men till vår hjälp kom istället Farbror Frost, en gammal vän till Turin, som hjälpte oss att dräpa några mörkeralver. Turin och Gruttle insåg snart att borgen de stormade var samma borg som de besökte på den mystiska ön de besökte för ett par år sedan, tillsammans med piraten Cerez (Paros gamla karaktär). Uppe på taket höll några mörkeralvspräster på att slutföra ritualen för att återuppväcka Tellaviv, när vi störtade fram och Kain började läsa ritualen för att återuppväcka Stjärnbarnet, medan Turin och Gruttle försökte hålla mörkeralver på avstånd. Stjärnbarnet och Tellaviv stod tillslut öga mot öga, men tyvärr var Tellaviv mer förberedd än sin rival och kastade honom åt sidan som en vante. Men då dök plötsligt några underliga varelser upp. De rådsmän som först hade förgjort Tellaviv återkom och förenades i det svärd som Turin bar på, och hon fick sätta nådastöten i bröstkorgen på nekromantikern. Borgen försvann och ensamma kvar stod en dvärg, en blåhudad trollpacka, en skallig man på en väldigt underlig kentaurliknande varelse samt en isjätte, alla mycket förvirrade. På himlen såg de en mörkeralv försvinna iväg på en flygande varelse, alven skrek att han skulle hämnas igen.

   Detta är mycket förkortat. Jag har mer utförliga anteckningar som kommer hamna någon annanstans, för den som är intresserad :) Det bästa av allt med hela den här sessionen var att vi började spela medan det fortfarande var ljust, och slutade spela en bra stund efter solens uppgång. Och under tiden lyckades popcornpåsen fatta eld inne i mikrovågsugnen, en stol gick sönder och jag var helt övertygad om att det stod någon i hallen, mellan vardagsrummet och köket, någon som skulle komma och ta mig. Mycket läskigt. Det var dock när vi fortfarande var i tempelruinerna, så det kanske inte var så konstigt att jag var rädd för spöken :P

 

Ikväll ska vi få våra erfarenhetspoäng (erf) och hitta på vad våra karaktärer sysslar med under de nästkommande 5-6 åren, eftersom det här äventyret är slut och SL vill att vi hittar på lite mer till våra karaktärers bakgrundshistoria så han kan slänga in lite oväntade moment ;P Jag tror Gruttle kommer gå och gifta sig. Eller så kommer Elmunda, hans flickvän, att dö! Eller något annat hemskigt… Hon kanske har gift sig med någon annan medan han var borta… Jag ska ta och höra med de andra vad dom tycker. Jag har ju ett par idéer så några kan man ju skrota :)

   Bortsett från det ska vi spela vanliga spel ikväll. Lite Munchkin, kanske MagBlast, Once Uppon a Time, Fluxx eller så :P Som sagt, vanliga spel ^__~ Förövrigt vill jag ha ett Monopol. Är det något som är ett klassiskt, vanligt spel som borde finnas i alla hem så är det spelet som skall finnas där. I likes :D

19:11 Och jag ska bjuda på krabbelurer :DUsch.

2009-05-21 – 20.49 – Torsdag

Usch. Jäkla Anna Book. Usch. USCH!

   Jag sitter och tittar på Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show och det finns ingen hemskare tävlande än den kvinnan. ”Åh nej, jag kan inte göra det här! Jag börjar böla istället!” och hittar på en massa skitsnack om rädslor och allt möjligt. Nu åkte hon ut igen. Också stört. Hon åkte ut tidigt i tävlingen men fick komma tillbaka några avsnitt senare. Varför kunde inte hon fått stanna hemma och låta någon av de andra kändisarna som åkte ut tidigt komma tillbaka? GAH! Hon börjar ju böla för minsta lilla skitsak.

   Jag hoppas Regina vinner. Eller Klasse. Eller Johannes. Kjell har jag ingen relation till, men han kan ju vinna han också. Dogge åker hem av egen vilja… Men jag hoppas Regina vinner.

   Och vad det gäller Robinson missade jag ett par avsnitt och plötsligt var machokillarna borta, och det känns bra. Nu är det bara bra människor kvar, tror jag. Äsch, jag är inte så noga med det heller. Nej det som gäller för mig just nu är Galenskaparna och After Shave :D Köpte Grisen i Säcken på dvd och soundtracket till Åke från Åstol. Blev lite besviken på den senare eftersom jag trodde att det var filmen… Men den går ju å andra sidan går den ju att hitta på andra ställen. Hoppas jag :P Tror jag ska börja samla på GAS-filmer och andra grejer de har hittat på. De är ju faktiskt riktigt bra.

   Nu följer ett par härliga bilder.

 

 

21:17 Enjoy.


Positivism

2009-05-19 – 10.23 – Tisdag

Inte nog med att mina grannar har massa dunka-dunka hela tiden, man går ju på en Musikhögskola där vi stackars teaterpedagoger måste stå ut med trummor, afrikanska och vanliga, pukor, trumpeter, stompimprovisationer, högljudda sångröster och en massa annat hemskt. Jag får snart spunk på det här. Det går seriöst inte att koncentrera sig på att skriva uppsats när man har folk som hoppar omkring och slår på alla instrument som finns i närheten. Ja, de är säkert jätteduktiga på det de gör, men inte *** kan vi bli duktiga på det vi ska lära oss just på grund av att de förstör vår koncentration.

   Jag satt och pratade igår med en musikare och fick reda på att den flygel vi sitter i är trumpetarnas favoritflygel, eftersom de då inte stör de andra musikarna. Men vad snällt tänkt av dem (sense the irony), att inte störa andra musikare. Men inte sjutton är det någon som tänker på de stackars teaterpedagogerna, nej. Vi ska snällt sitta och lyssna och förundras över hur bra och bättre och bäst musikarna blir, medan vi förgås i våra trånga, otillgängliga, syrebefriade, oinspirerade lokaler. Man blir så pigg av sånt här. USCH!

   Vi får väl hoppas att det blir bättre till hösten. Då går vi i Forum- och pedagoghuset istället. Fast, det är ju klart, folket som ska bli musiklärare kommer ju också följa med ner dit, så det blir nog en massa stompimprovisationer i korridorerna där med.

Nej, nu är jag bra negativ. Positivisten i mig säger att sommaren snart är här, jag får åka hem till Göteborg och umgås med nära och kära, klappa på katten och pussa på Kim. Och innan det sker kommer jag vara ensam i lägenheten, eftersom L är hemma hos sina föräldrar och skriver på sin uppsats där. Det ger mig många lata kvällar med min bästa vän tv:n. Ikväll är det House igen och honom tycker jag om. Innan dess är det Ugly Betty och så ska jag nog laga riktigt god mat också. De hade extrapris på Quorn så det blir antagligen veggis ikväll, nudlar ger ju inte så mycket mer än bukfylla. I och för sig brukar jag ha i lite grönsaker och skinka, men jag tror skinkan börjar bli dålig >_<;

   Positivism var det ja. Gräset är grönt, det regnar ibland, det är skönt. Och jag rimmar utan att tänka på det :D Positivt är också att skriva uppsats med AK, eftersom hon är bra. Och till helgen blir det rollspel med henne, SL-Martin och förhoppningsvis Paro.

10:35 Planeringsmöte… för vaddå? O_p;


Varning.

2009-05-05 – 10.20 – Tisdag

Ibland är man bara klantig. Sitter i skolan och ska skriva. Det hade inte gjort något om jag hade glömt maten eller pennorna eller böckerna. Men att glömma sladden till datorn… -___-; Nåväl… som tur är har AK också en Fujitsu Siemens, så jag kan förhoppningsvis låna hennes sladd när min dator börjar ge upp. Bara den inte får för sig att göra som på tåget och dö mitt i en bosstrid på FFVI. Då blir jag arg. Jag hade dessutom sparat precis innan jag mötte bossen, men när jag öppnade spelet igen igår hade den sparningen inte registrerats eller nått, så jag fick börja en timmes speltid tidigare. Kul. Not.

10:23 Uppsats and away!

 

~ * ~

 

2009-05-12 – 20.39 – Tisdag

Min favoritreklam just nu måste vara Arla-reklamen med den lille killen som skriker efter ”kossera!” :D Blir så glad när jag hör den. Annars börjar jag bli trött på reklamen som går både på tv och radio. Jupp, jag har börjat lyssna en hel del på radio. Framförallt när jag går till och från skolan, eftersom det blivit många, långa dagar jag gått dit själv för att skriva uppsats. Idag fick jag sällskap halvvägs av AK, visserligen bara några meter, för sen åkte hon iväg till Långhuset för att låna en diktafonmojigrej. Vi trodde vi skulle hinna intervjua Jens innan det var dags att riva utställningen, men när det var klart skulle vi utvärdera den här delkursen. En utvärdering som för mig var väldigt känslomässigt krävande. Ingen panikattack, men jag ville nästan gråta. För jag var så arg och irriterad. Upprörd. Jag hoppas bara Jens inte grämer ner sig över all negativ kritik utan faktiskt lyssnar till vad som var positivt också.

   Har börjat fundera på när jag, och många andra, kommer försöka tänka på någon annan än sig själv. Visst det kanske inte är så lätt alla gånger att sätta sig in i en situation man inte själv har upplevt, men man kan ju försöka. Och förstå att alla inte upplever saker på samma sätt. Jag satt och tänkte på det jättemycket under utvärderingen, och i vissa fall var det lättare, eftersom man hade klassen på sin sida, eller något åt det hållet. Men ni vet den där underbara känslan av utsatthet när man inte har någon på sin sida, eller någon med en väldigt stark åsikt. Mm, älskar det. För att göra som Gruttle, så tänker jag bli lite emo för att återkomma med tredubblad känsla. För det var ungefär så jag kände under större delen av min uppväxt. Antingen var man utsatt för aktiv utfrysning eller mobbing, eller provocerad till att bryta ihop. Nej, det kanske inte är så konstigt att jag är fucked up.

   Det var femårsjubileum för teaterpedagogprogrammet i lördags. Det gick väldigt bra och vi hade riktigt roligt. Och hade det inte varit för att jag varit så där fucked up så hade jag kanske till och med haft roligt de sista timmarna också, och dykt upp i söndags när de skulle städa lokalen. Men när man känner tankarna komma krypande och liksom drar i huden, det kryllar i ådrorna och in i huvudet kommer röster som skriker åt en att man gör fel, man är ful och äcklig… Jag vet vad jag ska göra för att inte få panikångest, men tanken ”tänk inte på det” lockar också fram rösterna ännu mer. Det är precis det som det handlar om. I sådana lägen känns det jobbigt att ens prata.

   Funny thing, by the way. Satt nyss och skrattade åt House för att bara några minuter senare brista. Det är jobbigt att andas. Skulle vilja skrika, men med hänsyn till folk som bor här i närheten, det vill säga de närliggande kilometrarna, för att inte tala om L som bara är några meter bort, så… Skulle vilja göra en massa andra dumma saker också, men det ska jag inte skriva här. [Molgan: Oh, ännu mera emo-tendenser! Woho! Och ja, jag är tillbaka.]

 

Mm-ja, jag sa ju att jag skulle återvända med tredubblad känsla. Kanske inte riktigt. Men jag har ett lyckopiller som ska pigga upp mig. Måste dock vänta till helgen, men innan dess ska jag nog ta och ringa mamma.

   Snart är det tillbaka till Göteborg. Lillasyster är ju inte så liten längre, utan ska ta studenten. Time goes so fast… Sen tillbaka, skriva opposition och opponera och bli opponerad på, och sen tillbaka till Göteborg för sommaren. Och jag håller tummarna för att Kim kommer in där han vill, samtidigt som jag önskar att han kommer flytta hit. Jag vill, jag vill, jag vill.

21:39 Vi är som små kottar i en stor lövskog…


Valborg

2009-05-04 – 07.56 – Måndag

Haha, klockan är strax åtta och vad gör jag? Äter frukost och garvar som sjutton åt Pokémon :D Det var evigheter jag såg det. Senast var jag liten. Typ femton XP Jag satt på tåget igår och tänkte att jag skulle kolla upp en av avslutningslåtarna, Maemuki Roketto Dan, som jag då satt och lyssnade på, eftersom jag har för mig att videon är ganska kul. Det var den inte. Men lite kul att det gick på tv ^__^ Det var ju kul när det var 150-250 monster att hålla koll på. Nu har jag ingen aning om hur många dom är uppe i. Men det är säkert över 500.

   Jag hade en teori om att de skulle introducera ett nytt monster i varje avsnitt, och det har de väl lyckats med. Men det känns ändå tråkigt att de skrotat de gamla (förutom Meowth och Pikachu) för att göra plats för de nya… Tycker fortfarande Digimon hade bättre story. I alla fall till en början. Sen började det gå lite överstyr där med. Fast vad det gäller Digimon känns det som om den serien körde på Dragonball konceptet; En utveckling, som är den hårdaste, som får slåss mot det hårdaste monstret. Ohnej! Ett ännu hårdare monster! Men vänta, det finns en till utveckling! Och ett till hårt monster! Och en till utveckling! (Jag säger som Kenshin; Oro-oro-oro!)

Så, vad är upp?

   Vi har ju redan konstaterat att jag inte tycker om att åka hem efter att ha spenderat tid i Göteborg. Kom igår fram till att det nog var behagligare att åka ifrån Kim om jag hade chans att få sova med Akuma. Men att komma hem till en helt tom lägenhet vid elva på kvällen är lite läskigt faktiskt :/

   Kom till Götet i onsdags, mitt på dagen. Blev förvånad över att Kim inte satt på Pullmans, utan utanför tåget när jag kom (Pullmans var stängt så tidigt :P). Vi åkte till Järntorget och åt en liten lunch på Yammy. Sen gick vi till Myrornas innan vi åkte till Nordstan och handlade dricka, som vi ställde in i ett skåp på Centralen innan Kim bjöd på glass och åkte till jobbet. Har ni förresten tänkt på att bjälkarna i Centralhuset har ansikten? O_p; Jag ringde Bäta som inte svarade och beslöt mig för att hänga på Therese istället. Hon var på väg till Myrornas, så det var bara att åka tillbaka till Järntorget. Förra gången hade jag gått förbi dem, eller inte ens sett dem, men den här gången fick jag upp ögonen för ett par riktigt schyssta jeansshorts. Det bästa med dem var att de passade :D Ska bara loosa några centimeter runt magen så jag kan sitta i dem utan att det gör ont, men det projektet är redan igång.

   Hittade dessutom ett snyggt linne på H&M, som dessutom var billigt. Det bästa med det linnet var att jag har letat efter ett sådant hur länge som helst, och så hittar man ett, billigt, med ett snyggt tryck på dessutom. Sådana affärer tycker jag om att göra.

   Åkte hem till Therese och mousserade hennes hår och min lugg. Vi lekte morötter och tittade på Vänner och lekte med Otis-mjau. Därefter åkte jag tillbaka till Centralen, plockade ut Kims öl ur skåpet och blev misshandlad.

   Nej, nu tar jag i :P Kim köpte en back öl. Den var tung. Den slog mot mina ben. Den orsakade blåmärken på mina lår. Därav misshandeln. Inget annat :P

   Satt på pendeln en stund, Kims far kom på och tyckte jag skulle ta tag i mina studier och få dem gjorda. Jag höll med. Sen kom Kim och då fick han ta sin dricka själv. Jag hade ju egna grejer att bära på.

 

 

 

I torsdags var det Valborg. Satt hemma hos Kim och gjorde mest ingenting. Var trött och sov, såg några avsnitt av Ghost 7 eller om det var 7 Ghosts den hette… En shonenai-anime. Jag skulle nästan vilja säga att den var yaoi, men det förekom ingen hentai, det var bara mest anspelningar på det :P

   Kim åkte och jobbade, och jag försökte skriva arbete, vilket inte gick så väldans bra. Kim kom hem och vi tog vår dricka och åkte in till stan. Medan han gick och handlade grill och mat satt jag och laddade hans telefon på Nisseterminalen. Såg en massa poliser som gick förbi. Visst brukar det vara många poliser ute på Valborg, men så många på Centralen? O_o; De gick i par, ofta en kille och en tjej, och det roligaste paret var hon som var 150cm lång och han som var 210cm kort XD Väldans roligt att se.

   Jag ville se Cortègen, men Kim var seg så vi han bara se sista vagnen när den svängde in på Valand och sen gick vi efter den i hopp om att komma ikapp, vilket vi inte gjorde, för den svängde igen, och då åt fel håll. Så vi fortsatte mot Slottsskogen istället, där vi hittade Therese och massa annat folk. Men vi kände oss lite gay och satte oss för oss själva, så långt bort från alla andra vi kunde. Och där satt vi. Ensamma. Hade en hel gräsmatta för oss själva. Och vi satt och vi satt.

   Tillslut kom Bengan och Lina och vi kunde börja grilla. Det var då Kim kom på att han inte hade någon kniv att dela flintasteken med. Men han var manlig och slet den i stycken med sina bara händer. Jag kan helt ärligt säga att det var den godaste flintastek jag någonsin har ätit. Den var så saftig! Och marinaden var riktigt god. För att inte tala om hur stor den var. Den var jättestor :P

08:31 Ska nog gå till skolan nu…

14:33

Nu sitter jag i skolan tillsammans med AK och skriver på FP 2/II/B. Jag har fått klart en uppgift (FP 1/I/A)! WOHO! Och på onsdag ska jag några andra i klassen till Kulturskolan för att ta igen ett missat studiebesök så vi kan skriva en annan uppgift som skulle varit gjord för hundra år sedan. Jag har typ läst boken som skall användas till DDT-uppgiften, så det är bara att sätta sig ner och analysera. Sen är det uppsatsarbete som gäller för hela slanten. Än så länge har vi fått in alla intervjuer utom en, och vi saknar en hel del enkäter från skolorna, men det är bara att påminna om det igen, vad annat kan man göra? Iofs skulle jag kunna höra med Sebastian om han kan be sina kompisar att fylla i några enkäter…

14:38

20:47

Fredagen var ganska lugn, vi var mest lata, spelade Final Fantasy och åt frukostmiddag, grillat och gott :P I lördags var det lite mer fart i luckan dock. Gick väl upp vid tio, åkte till stan och följde med Kim när han gick lös inne på Movieline. Själv köpte jag bara en film, The Majestic, 29kr. Bra kap, tycker jag. Fanns en massa andra filmer som jag ville köpa också, men jag visste inte hur mycket pengar jag hade, så jag sket i det.

   Efter vi var klara åkte vi till mamma och tittade på tv med Lisa och Hannes, gick ut med Jackie och Dixie, hjälpte till att packa upp varorna som mamma och Dennis handlat. Sen blev det grillning igen. Mannen med the awesome grillskills (Kim) var lite väl het på grillen och elden hade knappt försvunnit förrän han fick för sig att börja lägga på köttet. Men det gick att äta ändå :) Fick spela lite Wii också, även om det inte gick så bra så var det kul ^_^

   Sen åka hem och titta på filmen som Kim köpt; Snowroller, SOS samt Den ofrivillige golfaren. Sen var det till att slockna. Skulle ju upp tidigt och titta på Little Brittain :P Vissa sketcher är tråkigare än andra, men det finns några guldkorn, faktiskt. Sån där lätt bakishumor. Inte för att vi var bakis, men ändå ^__^ Det blev Little Brittain fram tills ag var tvungen att åka, och Kim var riktigt dum som inte ville följa med in till stan och vinka av mig. Visst skulle det ta honom lång tid att åka hem igen, men han skulle ju ändå komma hem före mig :( Dum pojkvän.

 

Men mina kaktusar mår bra i alla fall. Vitlöken vet jag inte riktigt hur det är med, men den är fortfarande lite grön i alla fall… Kanske ska plantera om den eller nått…

21:11 Eeeh, eeeh, eeeeiiih!


Migrän

2009-04-29 – 09.48 – Onsdag

Japp, då var det dags att åka tåg igen då. Tänkte fira Valborg i Götet, så nu har jag suttit här i snart en timme. Det klev på en massa ungar i Örebro, som faktiskt var helt okej att sitta och lyssna på. Visst var det lite jobbigt med hundra ungar överallt tio över nio på morgonen, men de skulle av i Hallsberg, så de var inte störande så jättelänge.

     Hade en migränattack som hette duga. Den började i måndags när jag och AK var i Norrköping (vilket för övrigt gick väldigt bra, vi fick intervjun och dessutom ett par enkäter ifyllda av några av eleverna), och höll i sig till i natt. Nästan lika illa som den attacken jag hade i höstas. Dock är jag väldigt glad över att attackerna inte håller i sig så länge som de gjorde när jag var yngre, då de kunde hålla på i två veckor. Den jag hade i höstas varade i nästan en vecka, och var riktigt intensiv hela tiden. Tycker jag inte om. Jag tycker ännu mindre om när medicinen inte verkar som den ska. Fyra migräntabletter och en Alvedon, utan att något hjälpte något vidare…

     Den igår var rätt rolig också, eftersom den försvann ett tag, efter att jag hade ätit middag, och kom tillbaka en timme senare. Den gick väl och vilade sig en stund.

     På tal om att vila sig lyckades Kim pricka in att ringa precis när jag gick och la mig. Han hade dessutom ringt när jag hade gått och lagt mig för att vila en stund, i ett försök att få bort migränen.

09:56 Nä. Jag är trött. Sova tåg!RSS 2.0