Nollning

2010-08-27 – 17.53 – Fredag

Då var det dags att åka hem igen då. Jag flänger värre än en stucken bäver :P Nej, men snart fyller Lilja år, och det får man ju inte missa :) Den här veckan har varit väldigt rolig faktiskt. I måndags var det möte med alla faddrarna, då pimpade vi våra tröjor. I år är de rosa. Riktigt magenta-rosa :D I tisdags hade vi möte igen för att prata om det vi inte pratade om i måndags, dvs. vi fick ta all information då om de kommande veckornas nollnings-schema. Så kom onsdagen, som började med att vi spred ut oss över i stort sett hela campus för att samla in de nollor som inte visste vart vi skulle samlas. Från början skulle vi vara i Hörsal L3, men tydligen hade taket rasat in där, så vi blev tilldelade en annan sal... tillslut hamnade vi i Hörsal L2, och för att få dit alla nollorna (eller nya studenter som det rent formellt heter) så spred vi ut oss och slussade dem i rätt riktning. Sen fick de se på en direktsändning av introduktionen från... *dun-dun-dun* biblioteksaulan – där alla andra nollor fick vara :P Efter mycket information, som ingen nolla någonsin kommer förstå ett jota av, så fick vi äntligen presentera oss och delade in dem i nollegrupper. Jag och Fiffi fick ha en grupp ihop ^__^ Därefter bar det av på rundvandring runt campus, där de fick ännu mer information om själva campus. Men de hade ju oss faddrar att fråga, så förhoppningsvis förstod de lite mer än det som rektorn hade pratat om :P Efter en kort lunch skyfflade vi in nollorna i Konsertsalen på Musikhögskolan där de återigen fick höra samma information som de hade fått under direktsändningen... Sen fick vi presentera oss igen och därefter tog vi dem på en vandring runt i Musikhögskolan. De stackars teaterpedagogerna fick gå en snabbrunda med Karin för att hinna med sin extra introduktion med Jens. Medan nollorna fick några timmars vila för att bearbeta alla nya intryck åkte jag och några av de andra faddrarna till ÖoB för att inhandla lite förnödigheter för kvällens registreringsfest – som blev väldigt lyckad. Mycket spel och sång och prat och alla var glada [Molgan: även Frodo var glad].

 

Torsdag förmiddag innebar en liten träff med teaterpedagogerna, för mig, Linnéa, Kajsa och AK. De verkar vara en väldigt trevlig bunt och jag hoppas vi kommer se mycket av dem i höst – och till våren. Det blir ju lite svårt att se de som går andra året eftersom de håller till i Forumhuset mest. Men har man väl sett någon en gång och pratat med henom, så har man ju alltid möjligheten att prata med henom en gång till :) Senare på eftermiddagen träffades min och Aks grupp på Brickebergs pizzeria för att umgås lite, äta lite och hitta på ett gruppnamn och hejjarramsor. Därefter bar det av ner till Musikhögskolan igen för att leka lekar och allmänt umgås ihop som en enda stor kycklingfamilj. Det är tur att man är teaterpedagog och duktig på att improvisera och känna av grupper, för de övningar jag och AK hade planerat... Ja, det var tur att vi hade en planering så vi kunde kasta den åt sidan :D Är det något jag har lärt mig av alla de år jag har sysslat med teater, så är det att man bör ha en planering, men inte vara rädd att strunta i den, eller ändra på den. Och det ska man inte vara rädd för heller.

 

Idag är det egentligen Färgfest på Coren, men jag kommer ha lite svårt att vara med där, eftersom jag sitter på tåget nu :P Men jag får hoppas att de har kul ändå, utan mig. Imorgon är det tv-/spelkväll som gäller för nollorna, och på sätt och vis mig också. Fast först ska jag fira Lilja. Sen blir det tv-spel med Kim och folk. På söndag, innan jag åker hem, ska mormor firas lite, och sen bär det av hemåt igen. Hinner precis komma till resecentrum när utomhusbion kör igång på campus. Men på måndag, kommer jag förmodligen att hinna vara med en stund på Fångarna på Musikhögskolan... men jag vet inte. Risken är stor att jag är upptagen med min första föreläsning då, i Sagans Förtrollade Värld. På tisdag börjar Rytmik I 7,5hp och på onsdag blir det både Genus i Skolan och Medeltidens Materiella Kultur. Inte förrän den 20e september börjar Teater Drama III. Men jag tror ändå jag kommer klara mig på 45hp på en termin. Eller vad tror ni? :P

18:28 Gul bil!


Hemma

2010-08-21 – 19.21 – Lördag

20100818 17.53

Nu är coachen tillbaka, och ny information igen. Gah, kan inte jag få slippa den, jag slutar ju ändå imorgon. Menmen, vi får se om jag orkar baka något till de som kommer vara här. Typ havreflarn eller något annat lättbakat. Måste komma ihåg att uppdatera mitt CV snart, och göra om mitt teater-CV. Jag ska ju snart ut i arbetslivet på riktigt.

 

Nu är det ösregn ute. Och det blåser friska vindar. Nu är solen sedan ett tag nere vid horisonten och de friska vindarna börjar bli mer och mer kyliga. Det fantastiska höstvädret är på väg.

 

20100819 18.07

Sista dagen. Sista timmarna. En order har inte gått igenom, fick jag reda på, och det var för juli månad. Vi får se hur det blir med augusti, men jag vet att jag sålde en telefon till någon som antagligen hade betalningsanmärkningar... så det var nog den som utgick. Men trots att jag är väldigt pepp och försöker, så kommer jag nog att gå hem utan några ordrar. Om det inte sker någon drastisk förändring, typ nu. Typ att alla svarar ”ja!” eller bara går att övertala.

 

Vad trött jag är i benen. Bara av att strutta runt på Frölunda Torg en stund och sen gå till Mormor och lämna hennes film... så får jag ont i benen. Dumma.

 

~ * ~

 

Nu är det slut på veckan, det är dags för... lördags...öl? Sitter på tåget. Har åkt i en och en halv timme ungefär. Har förjolat ont i axlarna efter att jag bar på alla mina väskor igår. Inte så fasligt långt, visserligen, men tillräckligt långt och tillräckligt tungt för att det verkligen ska värka i dem idag. Det kan ju också ha berott på att jag lekte med en hantel igår också. Fast det borde inte göra så ont. Den stora boven i det hela tror jag var backen upp till Linnéas hus som tog musten ur mina muskler. Men nu slipper jag i alla fall bära på dem, eftersom L och hennes familj kör upp dem imorgon. Det som jag ”glömde” får jag ta nästa helg när jag ändå ska tillbaka för Liljas kalas.

 

Så var vi framme i Skövde. Har snart läst ut fjärde delen (dvs. bok två) i Drakens Återkomst, igen. Och eftersom jag redan har läst serien en gång, så vet jag på ett ungefär vad som kommer hända. Och då blir vissa sekvenser ännu värre än när man läste dem första gången. När Lan och Nynaeve ”bråkar” i Fal Dara... och när furst Ingtar erkänner sina egentliga mål... ja, den här gången grep de situationerna mig värre än första gången. Särskilt Lan och Nynaeve.

 

Som ni märker så blev mina anteckningar från jobbet allt positivare ju längre tiden led. Varför vet jag inte. Kanske för att jag visste att jag snart skulle sluta. Eller för att jag helt enkelt kom på att det inte var så överjävligt att jobba där. Visst, jag kanske inte har någon vidare erfarenhet av att jobba där, men ändå. På nästan åtta veckor lyckades jag bara få ett riktigt jobbigt samtal. Kanske inte världens bästa lön heller, den vill jag inte direkt skryta med, men jag tyckte ändå om att höra att projektet jag blev satt på var ett av de svårare, och mer individuella projekten på kontoret. Det tyder ju på att de såg en bra potential hos mig, eller hur? Eller var det kanske för att jag var äldre än de flesta andra som ansökte, och därför såg en större mognad hos mig än hos de sjuttonåriga bruttorna som jobbade på andra sidan? :P Visst, de är säkert jätteduktiga. Heck, när jag var sjutton hade inte jag något ”riktigt” jobb heller. Men jag vet själv hur jag var när jag var sjutton, och hur jag är nu. Fast jag blev lite charmad när en av mina kollegor frågade mig vilket år jag skulle börja på nu när skolan kom igång igen. Jag svarade automatiskt att det skulle bli mitt tredje år, vilket han tolkade som tredje året på gymnasiet. Poff! Så var jag fyra år yngre :D Kanske går det då att lura också Västtrafik ett tag till, mohahaha!

19:42 Hemma, var ligger det någonstans?


Sista veckan

2010-08-17 – 14.54 – Tisdag

20100809 18.55

Träffade Ankan med Lisa en stund idag, väldigt trevligt. Kanske lite för trevligt, eftersom ju längre tiden led, desto mindre peppad blev jag att gå till jobbet. Orkeslös och trött. Men jag fick ändå sålt en telefon inom loppet av en halvtimme. Men jag känner mig ändå lite säckig. Kalla händer, varm kropp, ont i knäna och träningsvärk. Kim tycker jag är en mes, att jag känner efter för mycket. Men vad ska man annars göra? Känna före? Under? Det går ju liksom inte att stänga av att det gör ont? Om det nu går vore det ett medicinskt mirakel, som alla borde känna till vid det här laget. Eller? Ugh. Orkar inte. Fast nu jag är här och då går det. Varken bra eller dåligt. Men det går i alla fall. Segt. Rent ut sagt. Åtta dagar kvar, 31 timmar. 31 telefoner equals 4650kr. Fast får jag bara telefonsvarare, så kan jag räkna med 1550kr till. Dvs totalt (om jag inte säljer mer) så har jag 7320 innan skatt (5124 efter skatt, vilket ju inte är helt pjåkigt). Skulle jag sälja en i timmen så kommer jag upp i 11970 (8370 efter skatt). Men som sagt, det lär inte hända. Bajs. Hade jag sålt en i timmen hade jag fått ihop 14000 typish, efter skatt. Meh. För mycket siffror och för lite medvetenhet. Men jag känner mig inte så anti. Både min säljcoach och min kollega som började samtidigt som mig är här, och det piggar upp lite. Coachen triggar och jag och kollegan hejar på varandra. Vi blir liksom inte sura av att den ena säljer mer än den andra, utan det sporrar oss att klå den andre. Men även om jag har sålt en, så känns det kasst. Usch, nu värker det väldigt mycket i benen. Bajs >_< kommer sova gott i natt i alla fall. Får man hoppas.

 

Eller så kan man bli utskälld av en jäkla idiot bara för att jag är telefonförsäljare. Gick hem tio minuter innan vi slutade...

 

 

20100810 17.41

Känner mig sjuk igen. Vet inte om det är gårdagens utfall som slår tillbaka eller om det är något annat. Har tagit en värktablett, så vi får väl se om den hjälper något. Har ingen lust att jobba, men heller ingen lust att gå hem heller. Heller, önskar att Kim kanske kunde fatta hur han ska trösta mig. Eller åtminståne reagera. Jag vill att han ska reagera. Jag vill veta att han reagerar även om han inte reagerar direkt mot mig. Jag vill veta vad han tänker.

 

Hurra. Not. Chefen har satt igång radio. Inte min kopp te faktiskt, när jag redan har svårt att koncentrera mig på samtalen som det är med en massa folk omkring mig som pratar och står i.

 

*rast* ”Ta det lugnt” – ”don’t panic”. Chefen trodde att jag fortfarande var lite svärtad från igår. ”Ta det lugnt, ha kul, chilla!” – men så tjänar man inga pengar. ”Vi tjänar inte kunden, vi tjänar pengar!” Det verkar som om att tabletten har börjat verka lite, men jag känner mig ändå kraftlös. På tal om något helt annat så är jag sjukt glad för att jag inte är kille. The nightmares of Death; Man-boobs! The horror!

 

*rast* Jag har lyckats hålla mig kvar. Bara några steg, ett i taget. Sakta men säkert. 50 minuter kvar. 16 samtal typ, à 3 minuter. Siktar jag på att sälja något? Nej, inte med 46 minuter kvar. 35 minuter kvar. 2:52:56.

 

20100811 17.32

Uppstart. Säljcoachen är ledig. Men det känns bra. Mamma hade party-lite-party igår, så fullt med folk hemma när man kom hem. Och fullt av dofter.

 

Det går segt idag – men det går i alla fall. Rast om 20 minuter. Fick sålt en precis före rasten, till en person som lär väldigt förvirrad och lät som om han inte riktigt förstod vad jag pratade om. Men övertyga honom om att skaffa en ny telefon lyckades jag med.

 

 

20100812 17.33

Blev tekniskt fel igår, så en timmes lön gick till spillo. Men då jag lyckades sälja 2 telefoner, så fick jag ändå ihop 360kr igår :P Usch, ibland finns det tråkiga människor här på jobbet. Hen kanske är jättetrevlig, men jag har ingen lust att lära känna henom heller. Jag har bara fått känslan av att hen är otrevlig. Vet inte varför, men det känns så. Nu är det sådär mycket folk här igen. Av någon anledning så blir det alltid tystare och tystare här ju längre tiden lider.

 

Nu har jag äntligen sagt upp mig och bytt abonemang. Så nu kommer jag förhoppningsvis ringa billigare till folk. Och gratis till Kim ^^ Där kommer jag nog spara in halva min kostnad. Och smsen. Jag undrar dock vad Tele2 kör med för kundservice som inte gav mig någon service alls.

 

”Hoppas” att det blir något tekniskt fel igen. Typ att dailern lägger ner, eller bara får fnatt och ringer ett samtal per 10 minuter. Hade varit kul. Not :P

 

*rast* Sälja Nokia till finnar är roligt :P Men alla andra verkar lite negativa. Folk säger att det inte tjänar sig att ringa på personliga återuppringningar, men jag säljer ändå en hel del på dem. Särskilt på dem jag får jaga i flera veckor. Stackarn trodde att jag inte kunde erbjuda henne mer än vad jag redan hade sagt. Men det löste sig. Nu ska man bara lyckas få in en order till så...

 

20100815 11.27

Det är söndag. Det är segt. Det har bara gått en halvtimme. Coachen är sjuk, vi är typ tio på hela kontoret, varav två är coacher – ingen på mitt projekt. Men jag hade kul igår i alla fall. Det var längesedan jag skrattade så mycket under så lång tid. Både Per Johansson, konstnärlig ledare på Glada Hudikteatern, och 123 Schtunk. Kanske inte världens bästa platser, särskilt inter under Schtunk, men det funkade. Tack vare Kims höga nysning blev vi indragna i föreställningen även fast vi satt långt bak. Funderar på att göra en fuling och ringa runt till folk jag känner bara för att få lite positiva samtal. Inte för att jag är särskilt negativ just nu, men jag har inte så mycket till övers för nånting. Men det är alltid kul att prata med glada, befintliga kunder, som redan tagit del av våra erbjudanden för ett halvår sedan. Eller folk som har företagstelefon. Jag provade att vara arrogant ett tag och köra över kunden, men det funkar inte. Visst, man ska hålla isär privat och professionellt, men det funkar inte, inte när man är så van vid att hålla ihop både personligt och privat, men skiljer på dem inför publik.

 

Hur sjutton lyckas folk ligga på 2-300kr/halvår på sina mobiler? Jag får räkning på samma belopp per månad. Visst, jag betalar för telefonen och så, så en fast avgift inkluderas ju i det. Men ändå. Jag ringer för minst 100kr per månad o_O

 

Vad är det med vissa killar och att inte göra vad man ska? Det är en sak att mygla där ingen ser, men att stå inför alla och leka... jag säger inget, men ni får tänka er vad jag skulle kunna säga.

 

Jag börjar bli mer och mer osäker på vad jag ska skriva i den här bloggen. Eller vad jag kan lägga upp. Visst, jag har bara 2-3 läsare per inlägg, men ändå. Antingen blir jag mer försiktig kring vad jag skriver, eller så låser jag bloggen. Jag är inte rädd för att mina arbetsgivare ska tycka illa om vad jag skriver, det handlar ju mest om mig och mina tankar. Men jag känner mig ändå utsatt på något sätt. Eller jag vet inte. Blä.

 

Alltid kul att vara en av grabbarna. Jag har inget emot att bli inkluderad i det, men det blir alltid så konstigt när de kommer på sig själva att titta på mig och generat ändra sig till ”...eh.... å... eh tjejer” >_<

 

*lunch*

 

”somewhere in the dark en mystic trinity, you get 3, as a magic number...”

 

Jag fattar liksom inte hur vissa av killarna här kan sälja, när de spenderar halva tiden med att snacka skit istället för att ringa under samma tid och tjäna pengar. Jag fattar inte.

 

Damn, vad det plötsligt började regna. Tji fick jag för att lämna paraflaxet hemma.

 

20100816 17.48

Sista veckan, sista måndagen. Och imorgon är det utbildning. Vad jag nu ska med den till om jag ska sluta på torsdag... men det är alltid trevligt att prata med folk i en halvtimme bara för att få dem att köpa. Skulle man sitta en halvtimme med varje kund så skulle man nog kunna sälja 2 per timme. Eller inte. Långa samtal tjänar man inget på.

 

En och en halv timme kvar. En kvart. Fem minuter...

 

20100817 18.55

Sista tisdagen. Utbildning kring iPhone 4. Ju mer jag fick höra, desto mer anti iPhone blev jag. De pratade om ”ny” teknik, men det mesta tyckte jag lät som om Apple nyss kommit på att andra företag har bra saker som de nu ”lånar” (läs snor). Dessutom pratade de på om telefonen som om alla vet hur iPhone funkar (kan ju visserligen ha berott på att fyra av åtta pers hade iPhone, men resten vet jag har det inte). Jag har pillat på Bätas iFån ett par gånger, och jag måste säga att jag är föga imponerad. Det verkade bara krångligt och fult. Jag har försökt älska Mac-datorer och Apples andra prylar, men jag måste säga att jag håller mig till PC och Nokia, det funkar bäst för mig.

 

*rast* Det har varit en lat dag idag. Lite halvmygel med raster och sånt :P Men coachen är fortfarande sjuk och hans vikarie är sjysst, så. Men förhoppningsvis får jag in en order ikväll. (Notera hur positiv jag är.

21:00 Snart är veckan slut... :P


En dålig vecka

2010-08-08 – 13.56 – Söndag

20100804 18.14

Ingen bra dag på jobbet idag. Känner mig trött och hängig och ork- och viljelös. Sa till chefen att jag skulle få ihop fyra ordrar, men jag räknar minutrarna till nästa rast, för att se om jag mår bättre då, eller om jag ska gå hem. Vet inte riktigt om det är panik eller ångest eller bara ovilja till allt. Jag har ingen kraft. Det gör ont i kroppen, men på ett psykiskt sätt. Jag känner mig kluven, verkligen personligt kluven. Min kropp säger en sak och mitt psyke säger en annan. Jag orkar inte. Jag vill sova. Jag vill ha Kim. Jag vill känna mig älskad – fysiskt älskad. Jag orkar inte. Jag orkar inte. Varför tar jag mig vatten över huvudet och tror att jag kan sälja fyra ordrar idag? Varför skulle dagen idag gå bättre än gårdagen? Jag tror det är hackandet av min dator och det som hände mamma (och i viss mån Nina) som slår tll på mig. Det blir inte riktigt bättre av att det går 5-6 minuter mellan samtalen heller. På sju minuter skulle jag kunna få två nejsägare. Eller en order. Vad är problemet egentligen? Så här tjänar man ju inga pengar. Och svenska är vi också. Ingen säger något till chefen, alla sitter tysta och gör något. Måste säga upp mig. Eller i alla fall säga till att jag inte kommer jobba här från och med vecka 34. 11 dagar kvar, typ. Det ska jag väl orka? Men frågan är när jag ska få tid att skriva min uppgift. Orkar inte. Jag har inte lust. Om jag nu inte säljer något mer och inte sjukanmäler mig, så kommer jag ha tjänat ihop nästan 5000. Lyckas jag sälja en i timmen (som jag ska) kommer jag ha ytterligare 3550. Men det lär ju inte hända. Kanske en 1000 till... *rast* Ringde Kim, kände tårarana välla upp och hur halsen drog ihop sig. Fick kämpa för att inte börja gråta. Vill inte gråta inför dessa människorna. Men fick upp humöret lite i alal fall. Dessutom var det första samtalet efter rasten helt underbart – ”Tjena alla monsterdiggare!” som telefonsvarare! Men ingen vill ha telefon av mig. Jag har inget drive idag. Ingen ork. Ingen lust. Ingenting. Bajs, helt enkelt. Vill inte Vill inte vill inte. Bajs Bajs Bajs Bajs!!!

20.17 Men efter en halvtimme med en glad filur som pratade på om allt möjligt så är jag lite mer peppad. Hade bara välat sälja något också. 40 minuter kvar, så jag har inte alltför höga förhoppningar. Särskilt inte som jag bara verkar komma fram till telefonsvarare.... Bajsprutt!!

 

20100805 17.44

Fick sålt en telefon tillslut igår ändå. Tanten skulle egentligen inte ha en iPhone, känner jag, men, the heck. Och flera av dem jag har ringt nu säger bara nej, till och med de som jag har haft på kroken. Jag hade nästan velat sätta mig på ett annat projekt, men orka med bara 9 dagar kvar. Måste ringa chefen, eller maila. Få tag i henne i alla fall. På något sätt.

Vill inte. Vill komma härifrån. Bort från Göteborg. Bort från Sverige. Bort från världen. Bort härifrån. Orkar inte. Jäkla bajs. Jag har ont i axeln. Vill inte vara här. Jäkla telemarketingskit. Varför jag? Varför här? Hur ska jag kunna bli lärare om mina starkaste efterenheter är från krappiga bajsjobb? Nu verkar dialern ha lagt av igen. Bajs. S l o w. Quickquick. S L O W. Quickquick. S l o w...

*rast* fan. Inte visa sig svag. Inte för dessa människorna. Inga svaga punkter. Inte gråta. Inte få panik. Ingen ångest. Inte vara svag. Det går inte. Alla har sina upp- och nergångar. Varför skulle mitt liv se annorlunda ut? Jag har inget drive...

Men lite pepp och motvilja mot att gå hem och veta att jag förlorar mina pengar på det. Jäkla bajslön som jag så desperat klänger mig fast vid. Visst bra provision, men jag jobbar mycket hellre med fast lön, även om den är sämre än vad jag har nu (fast den risken lär ju inte finnas alls...). Jag vill jobba med människor, inte åt dem, eller för dem. Jag vill lära ungdomar det de vill veta och hjälpa dem att utvecklas.

Jäkla telefonförsäljare. Jag hatar dem. Och fan vilken felskrivning det blev. TELEFONSVARARE!

 

20100808 14.16

Idag mår jag inte bra. Fick huvudvärk och illamående igårkväll, så jag stannade hemma idag. Ingen bra vecka över lag. Alls. Men imorgon är det måndag. Då får jag ta tag i saker med nya krafter. Ska komma ihåg att hämta ut mitt nya ID också. Och säga upp mig. Och skriva klart min uppgift. Blä.

14:17 Black diamond


RSS 2.0