Sök högskola/uni nu!

2011-04-15 – 00.55 – Fredag

nu är det dags för skamlös reklam!

Idag är sista dagen att söka in till Teaterpedagogprogrammet vid Örebro Universitet. Under utbildningen får man läsa Teater Drama I-II (60 högskolepoäng) under det första året och Pedagogik med didaktisk inriktning A-BII (60 hp) under det andra. Utöver det finns det en hel drös med roliga kurser man kan läsa för att göra utbildningen och studietiden ännu mer givande. Örebro Universitet är ett ungt universitet men har ändå ett rikt studentliv och det finns något för alla.

 

Jag kan ärligt säga att när jag satt där och skulle bestämma vad jag skulle göra med min framtid var det något i mig som sa att teaterpedagogprogrammet var värt ett försök. Och de tre år jag har spenderat här har varit några av de bästa i mitt liv. Jag hade ingen aning om vad Örebro var för en stad, hur universitetet skulle vara eller ens hur jag skulle få tag i en lägenhet. Men när jag väl klev av tolvans buss (som inte finns längre) vid Studentgatan och letade mig fram över campus för att bli bländad av Musikhögskolans enorma fönster, då visste jag att jag hade hittat rätt. Alla de förväntningar jag hade på universitetet, lärare, studentkamrater och så vidare… ja, de överträffades med hästlängder. Här har jag inte bara fått en utbildning för livet, jag har även fått vänner, kollegor och kontakter.

 

 

Visst finns det mycket som kan göras bättre, men det är också det som är tjusningen med programmet och universitetet. Den tradition som finns är så pass ny att det fortfarande går att förändra. När jag började 2008 trodde jag att jag skulle vara klar och tillbaka i Göteborg för ett år sedan. Men istället sitter jag här nu och läser ytterligare en kurs i Teater Drama (III).

 

Har du inte bestämt dig för vad du vill göra, så kan du ju alltid söka och göra antagningsprovet. Jag kan nästan lova att du kommer vilja börja på teaterpedagogprogrammet! Har du frågor, så får du gärna ställa dem här.

01:09 Nu blir det sängen.


O_O

2011-04-14 – 10.49 – Torsdag

Idag är Maria och pappa och kollar på en lägenhet åt mig. Jag försöker säga åt min hjärna att inte ha allt för höga förhoppningar. *pepparpeppartaiträ* Samtidigt som jag oroar mig för det sitter jag och skriver på en ansökan till ett jobb jag kanske tror att jag skulle kunna klara av om jag inte blir antagen eller om saker inte löser sig med teaterlärarlinjen på GU. Om inte annat så har jag ett självständigt arbete att skriva på. Jepp, det var ingen c-uppsats…

 

*Maria ringer*

 

Okay, nu har de tittat på lägenheten, och den verkar både fräsch och fin. Visst ligger den lite långt bort från allt, men jag bor hellre en bit bort och billigt än mitt i smeten och dyrt. Sen gillar jag området, vad folk än säger om det. Mer än så säger jag inte förrän jag vet att jag kan… *pepparpeppartaiträ*

 

Just ja, c-uppsatsen. Hela min klass har utgått från att det är en c-uppsats, eftersom vi redan har skrivit en b-uppsats på b-nivå, en bok på b-nivå och då antog att eftersom Teater Drama I var på grundnivå och Teater Drama II var på b-nivå – då borde Teater Drama III vara på c-nivå/avancerad nivå. Men nej, den är tydligen på b-nivå den med. Det känns väldigt konstigt. Och där det förut stått uppsats 7,5 hp står det istället självständigt arbete 15 hp. Men vi ska kriga för vår rätt.

 

Haha, jag drömde konstigt också. Jag drömde om Hampus, och att jag var gravid och att jag istället för att gå vanligt i en trappa behövde klättra och verkligen hålla mig fast för att inte ramla och skada både mig och barnet. Läskigt värre.

 

11:06 I hope I get the pictures so I can say yes


X__ó

2011-04-11 – 18.25 – Måndag

Hoffmaestro, Nanne Grönvall, Backstreet Boys, Journey, Urga och The New Merseysiders har fått pigga upp mig lite idag. Kim kom hit med P6 i fredags för att vara med på den femtonde Tjällossningen, Tjälis även kallat i folkmun. Själv var jag inbjuden på en fest med några tepeettor, så vi träffades först när timman slagit över till lördag. Vi låg vakna ett tag och hade, på Kims begäran, en femårsutvärdering. I alla fallen liten utvärdering där vi diskuterade genusperspektivet på vårt förhållande :P Några timmar senare begav han sig ner tillbaka till campus medan jag fick för mig att göra kakor. Dessa åkte in i ugnen precis när Kims familj kom på besök, så de fick riktigt färska, tjocka choklatechip-m’n’m-kakor att mumsa på. Under tiden som jag och Linnéa hade fixat med smeten hade vi också passat på att göra i ordning lite kyckling att ta med till Kinas inflyttnings-grill-och-impro-fest.

 

*Bäta-samtal*

 

Väl på festen hade jag mycket trevligt, Kina hade lyckats få det riktigt hemtrevligt och karaktäristiskt sen vi hjälpte henne att få in alla grejerna. Det blev en del dricka och mycket snack, så när klockan närmade sig ett kände jag att jag ville bli lite omkramad av göteborgare så jag och Linnéa tog bussen tillbaka till da hoods. I och för sig åkte Linnéa hem, men jag hoppade av vid campus och smög mig in på Bärseback där jag ganska snabbt hittade folk som jag kände. Jag gillar att vara omgiven av massor med folk som jag tycker om, samtidigt som jag tycker det är väldigt kul att dyka upp bland människor som inte alls känner mig för att kunna pinnpointa de jag faktiskt känner.

 

*random-gå-ifrån-datorn-en-stund*

 

Igår var Kim och jag tydligen sura på varandra. Jag var sur på honom för att han inte ringde mig när han kom hem som han hade lovat och trodde därför att han var sur på mig. Så idag har jag gått omkring och undrat vad tusan jag har gjort för att han få honom sur på mig. Inte fått så mycket vettigt gjort alltså. Men jag har underhållit mig själv. Måste sluta skjuta upp allt jag måste göra. Men nu har jag i alla fall fått Maria och pappa till att gå på visning på en lägenhet åt mig på torsdag. *hållertummarnaochpepprarochsaltarliteöveraxelnsamtidigtsomhontarlitepåträ*. Ska ringa GU imorgon och höra efter hur det blir med teaterlärarlinjen där. Och söka kurser. Om jag nu ska plugga till hösten, vi får se hur det blir med den saken. Funderar på att läsa någon distanskurs i alla fall. Och underhålla mig med att söka jobb, om inte annat.

19:58 Nu ska jag träna.


.__.

2011-04-04 – 23.43 – Måndag

Det är måndag och jag saknar Kim. Har skrivit lite på uppsatsen, skrev ut den för att kunna ha den i olika perspektiv i handen. Jag och AK tog en sväng till affären och när jag kom hem började jag städa lägenheten. Det brukar sägas att en students lägenhet aldrig är så ren som inför en tenta. Men eftersom jag inte har inlämning än på ett tag hoppas jag att det kan fortsätta vara fint i lägenheten till dess att jag behöver stressa upp mig över annat. Jag har börjat söka nya lägenheter i Göteborg också. Förhoppningsvis får jag en söt liten sak som jag kan klara av hyran på. Måste säga upp den här snart. Två månaders uppsägningstid och ska vi flytta ut 15e så börjar det brinna i knutarna – nästa fredag måste vi kolla med Öbo. Om inte förr.

 

 

Jag har fått en soffa också! Saga köpte en massa soffor till It’s SÅ 2010 (Studenternas Årshögtid, som brukar avsluta nollningen här i stan) eftersom det var karneval och cirkustema (makes sense, yes) och behöll en av dem, med tillhörande fåtölj. Dock har hon ingen plats för soffan så jag erbjöd att den kunde få stå i min gigantiska lägenhet till dess hon själv kunde ta den. Men nu har jag fått den! :D Så, vad jag nu behöver införskaffa mig är egentligen bara en tv, sen har jag i princip det jag behöver. Ja, förutom köksbord och köksstolar då, men jag har inte ätit i köket på ett år (med undantag från en gång i förrförra veckan), så det ordnar sig nog. Jag har kastruller, stekpannor, bestick, glas, tallrikar, muggar och koppar till bedrövelse, likaså böcker, handdukar, lakan, kuddar, örngott och täckegott, filtar, hyllor och byråer, ett skrivbord med tillhörande skrivbordsstol, en tripptrapptrullstol, två nattduksbord, säng, ett glasbord och ett entertainmentsystem, Nintendo Entertainment System, Super Nintendo Entertainment Systen, N64, Nintendo Wii och PlayStation 2, en Guitar Hero gitarr… ja, jag har en hel del. Sen har jag ännu mer hos mamma.

00:01 Jag är ganska syked över att flytta snart! ^_^


Flargehnbleurg

2011-04-03 – 23.41 – Söndag

Mm, Dr Mario, Scrubs och House :D Jag har spelat sen klockan tre, måste verkligen få saker gjorda imorgon. Igår hjälpte jag, AK, Saga Kina att flytta. Det gick väldans bra, fast en hel del gick åt skogen. Till en början strulade det högra bakljuset på släpet vi skulle hyra. Men precis när vi hoppades på att få låna en skåpbil istället körde en annan in med ett släp som vi fick ta (samt två som hade hyrt vanliga flak, så det blev lite trångt på parkeringen). Vi hade hoppats på att det skulle dyka upp fler, efter första lasset var klart dök Sam och Sara upp. Men det var ändå lite slitigt. När allt var inlastat i den nya lägenheten åkte Kina, AK och Saga iväg för att köpa flyttpizza, medan jag och Sam stannade kvar och vaktade lägenheten… jag måste erkänna att jag dog en stund på Kinas soffa; precis när jag hoppade ur bilen för att lasta ur det andra lasset bröt en sjudundrande huvudvärk ut, så när jag äntligen såg min chans att ta det lugnt somnade jag. När jag vaknade nästan en timme senare hade Sam fixat i ordning en hel del. Sen kom pizzan. Sen åkte vi hem, duschade och kastade oss iväg tillbaka till Kina för att dricka lite inflyttningsöl. Men eftersom min huvudvärk inte ville ge med sig så stannade jag inte så länge. Istället kom jag hem vid halv två och spelade Dr Mario till tre :P Sen vaknade jag 12:31 då AK ringde och sa att bussen skulle gå 12:37. Gissa om jag hann med saker som vanligen tar mig i alla fall 20 minuter :P

 

Varför åka buss på en söndag? Well, det är ganska många som gör… :P Men Jakob hade bjudit in oss till att träffa den nya styrelsemedlemmen i ÖUSF, äta lite god mat och hålla ett styrelsemöte – vars punkter jag måste skriva ner och skicka ut ^^ Haha, jag är bra. Men, jag ringde Kim och grattade honom på hans födelsedag. Imorgon ska jag gratta mamma och göra en massa arbete. Framförallt skriva ut min uppsats så jag får den svart på vitt (harrharr) för att lättare kunna se vad jag behöver göra. Transkribera klart mina intervjuer och läsa klart En uppstoppad hund (jag är klar med Peer Gynt). Och skriva, skriva, skriva, skriva… Gah, jag orkar inte mer… Min rygg dödar mig!

23:59 Blarg, blargh


RSS 2.0