Trött

2008-09-28 – 21.51 – Söndag

Egentligen skulle L varit hemma för flera timmar sedan, men eftersom hon skulle få skjuts av sin far så kommer hon inte än på några timmar, som jag förstått det. ”Hej, jag ska bara skjutsa min dotter tvärs över landet, kommer snart tillbaka” XP

   Borde kanske ta och laga middag snart, men jag vet inte vad jag ska hitta på. Har tänkt göra nånting med kycklingfiléerna jag tog upp förut, för de borde ha tinat ganska bra nu.

 

GAH! Jag stör mig på Open Office. Snälla, L, kom hit med Wordskivorna, jag dör! >_<;

   Något annat som höll på att döda mig förut var en av låtarna på Guitar Hero Aerosmith. Det var ett sjukt långt stycke med bara vita pluppar (aka man behöver inte slå på plupparna utan bara trycka på rätt färg för att träffa). Ey walla, jag svär, det var över en miljon! Eller kanske bara över hundra, men fortfarande! Över hundra stycken vita pluppar, det är sjukt många o_O;

   Har för övrigt varit väldigt onyttig idag och ätit massa glass och godis. Fast efter jag hade ätit glass till frukost, gjorde jag i ordning lite mer pastasallad med tonfisk. Gott sa min mage, samtidigt som min hjärna tyckte att Chobits slutade väldigt abrupt.

   Och nyss städade jag undan lite från skrivbordet, så nu sitter jag äntligen vid det och skriver. Har inte suttit vid mitt skrivbord sen flera år tillbaka. Tycker det är mycket mysigare att sitta vid köksbordet eller i vardagsrummet. Men nu känns det äntligen som om mitt skrivbord kan komma att användas till annat än skrotupplag :) Visst är du stolt över mig mamma? ^_^

 

Haha, höll på att få hjärtattack imorse när reklamen damp ner i brevinkastet. Och fick ännu mera hjärtklapp när vi fick ytterligare reklam för bara några timmar sedan.

   Men jag har varit duktig och läst Spolin. Fast det går så jäkla trögt så det inte är sant. Varför är det ingen som översätter boken om kvinnan nu är gudmoder till improvisationen? >_<; Jag fattar inte...

22:01 Maaaat!

 

 

2008-09-30 – 22.39 – Tisdag

Hjälp, det här är första gången på över en månad som jag har glömt skriva en dag. Det känns konstigt. Men nu har jag i alla fall bajsat bort Open Office och återgått till mitt kära Microsoft Office XP Standard Word 2002. Okej, det kanske är lite gammalmodigt (hjälp, hela sex år gammalt!) men ändå. Jag trivs bättre med det än med det nya. Gammalt är bra, som det brukar heta… eller något sådant…

   Vi har övergett Viola Spolin på lektionerna och övergått till Rollspelskvinnan AnnaKarin Waldermarsson (hon har skrivit en bok som heter Rollspel I Teori och Praktik – som jag för övrigt inte har läst särskilt mycket i, men jaja, det är bara referenslitteratur och inget obligatoriskt att läsa). Vi fick även en lunta med Stanislavkij-papper som vi ska plugga till nästa vecka, då författaren Istvan Pusztai ska föreläsa för oss. Tror den boken kan vara bra att ha läst också… *suck* Jag är inte alls upplagd för att läsa något alls just nu.

 

Annie Wilkes är död! Äntligen är den där satmaran död! Jag är fri!! Och ändå vågade jag inte blunda när jag skulle vila förut.

   Jag har lyckats läsa ut de sista smärtsamt, plågsamma sidorna ur Lida – äntligen! – och den slutade inte riktigt som filmen, men den slutade i alla fall inte värre än filmen… Eller hur man nu ska se det :P Kommer nog vara mörkrädd de närmaste dagarna…

 

Hm, vad gjorde vi igår? Eftersom jag inte skrev något då så kanske man ska försöka göra en kort summering:

   Vi hade inga lektioner, så vi sov en stund. Jag hade tänkt att vi skulle åka till Euroshopper eller vad det nu heter, men vi var båda ganska avslagna så vi spelade Sonic the Hedgehog istället :D Nostalgi!!

   Vi fick även en fin liten lapp som sa att vi hade återigen fått ett brev att hämta borta på Konsum, så L traskade iväg medan jag gjorde köttbullar och makaroner. Hon kom tillbaka med ett STORT paket som bara blev mindre och mindre ju mer papper och kartonger vi slet bort. Men, vi har en scanner nu äntligen :D Och den funkar! Fast jag tycker bättre om scannerprogrammet som datorn hemma hos mamma har, men det är väl en vanesak. Eller nej, det är det förresten inte. Blä.

   Sen gick vi ner till skolan, för trots att vi inte hade lektioner skulle vi ju göra audition. Väl framme på Musikhögskolan träffade vi B och E som hade varit där sedan ett par timmar och gjort dansprov, och sen kom även en kille som tydligen varit med i spexet förut, men som skulle auditia ändå.

   ”Nu ska vi se här, på skärmen.. Åh, titta, vad fint!”

   ”Fint? Men… jag är ju bara tjock!! Det ser ju ut som en noshörning!”

   ”Det finns terapigrupper för det här…”

 

XD

   Vi fick leka lite och en av lekarna gick ut på att man fick en lapp med en given öppningsreplik på. Inledningsrepliken till konversationen ovanför vad min och löd ”Varsågod och lägg dig ner” och jag spelade mot B, så jag tänkte att vi skulle göra en ultraljudsundersökning, och det visade ju sig att hon var gravid med en noshörning XD

   Själv när jag spelade mot E blev jag en panikslagen praoelev som hamnat hos en läkare som ”bara” visade sig vara lokalvårdare XD

 

Vad gjorde vi mer? Jag åt sallad. Och idag har vi ätit rester, för vi har ju en micro numera :D Och jag har som sagt installerat både Word, Photoshop och scannern. Och avinstallerat Open Office.

   Och jag är en lallande idiot ^_____^ Men jag älskar Kim, och det tåls att sägas om och om igen :)

23:14 Nudlar och Photoshop, en vinnande kombination…


Psycobilly Freakout

2008-09-26 – 02.14 – Fredag

Vi hade ett väldigt intressant seminarie om Viola Spolin idag, kändes kul att höra vad folk tycker och tänker om denna kvinna, trots att många verkar ha viljat slänga boken i väggen var och varannan sida. Hon skriver nämligen väldigt bombastiska saker, som Jens så fint uttrycker det.

      Efter lektionen var slut letade jag och L efter B's bil som hon hade gömt bakom Musikhögskolan för att få skjuts hem, och plocka på oss några flak öl ^_^ Sen var det mest bara att sitta och vänta på att tiden skulle gå. När klockan var tjugo över tre gick vi bort till Brickebackens centrum för att prata med bovärden och höra om hon visste varför jag inte har fått min hyra än. Det visste inte hon heller, så hon gick iväg och skrev ut en. Sen gick jag in på Coop för att köpa sköljmedel och sen var det bara att ta farväl av L innan hon hoppade på bussen mot stan och jag traskade hem för att hämta tvättpåsen och tvättmedlet och skutta ner i tvättstugan. Till en början trodde jag inte att jag skulle komma in i tvättrummet, trots att min klocka var fem över fyra. Men det elektroniska systemet de använder här visade att klockan var en minut i fyra, så jag fick vänta en liten stund. Sen kunde jag slänga in över en månads tvätt i maskinen och gå hem och diska. När jag kom tillbaka fick handdukarna byta plats med kläderna - fy, varför kan inte folk tömma filtret för? Sista gången jag var nere vek jag mina torra kläder och tog med mina blöta handdukar upp till lägenheten och hängde dem där istället för att orka gå ner en gång till, för jag ville hinna äta innan folk skulle dyka upp.

      Men när klockan dragit sig en bit över åtta började jag undra vart folket höll hus, för jag hade sagt åtta. Och då får de gärna komma innan också. Och gärna efter. Fast inte så långt efter, för då blir jag ledsen och tror att folk glömt av mig :( Men som sagt, när jag börjat undra vart folk tagit vägen ringde B och sa att hon var på väg och skulle hämta upp E på vägen. Precis efter att jag hade lagt på ringde K och sa att hon skulle sätta sig på cykeln och ta sig iväg mot mig ^_^ Då blev jag glad igen. En stund senare dök även M upp, så vi blev tillslut ett litet tjejgäng som satt och diskuterade sexleksaker och åt chips. Sen provade vi i princip alla Guitar Hero-spelen förutom ettan. Tror jag..

      B var dock tvungen att sticka vid tio-tiden men resten av tjejerna stannade kvar och senare började vi spela Once Uppon A Time, och jag fick superbra respons på det. Det är nog första gången jag fått det av ickenördar ;P Sen fick jag dem även att prova på Fluxx, vilket tog sin lilla tid att komma igång med och när vi väl var klara med första omgången behövde E och M gå för att hinna med sista bussen, så K hängde på med sin cykel och nu har jag varit själv i nästan en timme. Men det kan vara skönt det med.

      Ska nog vara hemma och ta det lugnt med Spolin imorgon...

02:36 Snark.23:53 Vill inte vara ensam...


~ * ~


2008-09-27 – 23:46 – Lördag

Har varit ensam hela dagen, men jag har inte mått sämre för det. Faktum är att jag har mått ganska bra av att vara ensam. Men jag känner mig lite ensam, men vem gör inte det?

      Skulle egentligen varit på audition för spexet, men förhoppningsvis kan jag göra den på måndag istället. Annars får jag strunta i det och hoppa på KM direkt. Tog ett långt bad och läste Spolin och kom ur badet en halvtimme efter att jag skulle varit på skolan, så lat var jag idag. Eller ja, jag vaknade nio, gick upp tio-halv elva och sen dog min dator så jag fick bära ut den i köket och plugga i laddaren, för den orkade jag inte släpa med mig in i sovrummet igår.


Vad har jag gjort idag då? Jag åt ju laxkotletter till middag igår, med potatis och kokt broccoli, fast jag fick några potatisar över så jag tog dem som var kvar, kokade lite mer potatis och mosade ihop dem med lite kräm fäsch och kryddor och åt till frukost. Sen satt jag vid datorn, plockade med skräpet, gick och slängde skräpet, plockade lite till fast med andra saker, läste mer Spolin (gisses vad den boken är seg, det tar ju en halvtimme att komma igenom fem sidor!) och sen blev det dags för middag och då hade jag varit smidig nog att igår ta upp gamla makaroner ur frysen så jag gjorde tonfisksallad med resterna av rödlöken som vi hade när Kim och Eli var här och åt tacos. Gottgott ^^

      Mumsat en massa godis också, men det är en hemlis *hyssj* K hade lämnat en burk med ananasringar som jag flyttade över till en mugg istället och ställde in i kylen. Provade att grogga Captain Morgan med Trocadero, vilket faktiskt blev rätt bra. Fast det blev ännu bättre när jag hällde i lite ananassaft i glaset ^_^ Då blev det nästan som en fruktdrink ^_^

00:02 Jag har en finne i örat >_<;


Och sen då?

2008-09-24 – 22.19 – Onsdag

Åh, vad jag älskar Posten - NOT! Flyttade för en månad sedan och gjorde eftersändningen en bra stund innan jag skulle flytta, så att jag skulle slippa det krånglet sen när jag kom hit. Men Neeeeej, någon på posten är JÄVLIGT seg med att fatta att jag inte har flyttat. Får ta och ringa dem, för har jag fått min hyra dit blir jag riktigt jäkla arg. Kom igen, då är det ju inte bara Posten det är fel på, då har ju ÖBO fuckat upp sig också.

Åh, ja, på tal om ÖBO så fick jag samtal från våran bovärd i måndags som äntligen bestämt sig för att svara på mailet jag och L skickade för två veckor sedan. Hej, underbara hyresvärdar! I vilket fall som helst tyckte hon att vi skulle komma förbi deras kontor i Brickebacken och få hjälp med vår blipp så vi ska kunna tvätta. That's right! Vi har inte kunnat tvätta på en månad! >_<; Toaletten som droppade blev däremot fixad idag, för det lovade vår snälla bovärd att hon skulle hjälpa till att ordna.

Så, när vi äntligen idag kom ihåg att gå till kontoret som ligger fem minuters gångväg bort, så visar det sig att de har stängt. IDAG. ENDAST.

Nej, jag är inte sur, vad får dig att tro det? >_<; Har dessutom fått skavsår på mittentån efter att ha gått i mina stövlar. Ni vet, mina stövlar, som jag köpte. Men ni veet, de där, stövlarna...


Vi gjorde en väldigt kul övning idag - Give and take 2 scenes heter den. Ja, alla övningar vi har gjort hittills har varit väldigt roliga och intressanta, hur så? >_<;

I vilket fall som helst gick den ut på att fyra pers skulle sitta på varsin stol, två vid bord A och två vid bord B. Därefter skulle de komma fram till en konflikt eller nånting att diskutera och sedan när Jens roppade A eller B skulle det bord han roppat på ta fokus och det andra bordet glida ur fokus.

Sen kom det väldigt många utvecklingar på den övningen. Nästa steg var att ge varandra fokus, tredje att ta fokus och sista var att både ge och ta. Jag och K grälade om att jag varit otrogen mot henne trots 25 års äktenskap och fyra barn var jag gay, samtidigt som U och B vid det andra bordet satt och väntade på sina älskare som när som helst skulle dyka upp :P

"ÄR INTE JAG ROLIG?! HIT MED SPRITEN!" XD Dagens bästa replik, strax följd av "Den här mjölken är laktosfriintollerant!"


Har laddat ner Java, ett webcamprogram och Open Office och installerat dem idag. Och gissa vad?! Trots att det inte var samma webcamprogram, så försvann ändå mitt problem med att kunna ha två utforskare öppna samtidigt ^__^ Typ, dagens ända höjdpunkt just nu känns det som... Blev ju till och med dissad av nästan halva klassen då många redan gjort upp andra planer för fredagskvällen :( Men M och M skulle komma i alla fall. Tror det var någon mer. Annars får jag väl sitta själv och uggla och inte göra någonting alls :( "Vad ska jag göra nu?"

22:35 Jumanji, bacon, blodpudding, äggröra, svampinjoner och majs. Och femton liter vatten.


~ * ~


2008-09-25 – 22.18 – Torsdag

Jag fick massa pengar idag, det kändes skönt. Å andra sidan kändes det mindre skönt att inse att jag inte fått min hyresräkning än... Förra månaden kom den ju redan runt den 15:e. Ska de verkligen vara så här sena? Ska de liksom inte betalas innan den 30:e? Det är ju liksom på tisdag... Aja, jag får väl gå till ÖBO igen imorgon och snacka med Maria och höra om jag kan få en ny utskrift eller något, och se till att det skickas till mig här i Örebro och inte någon annan stans. Fick i alla fall reda på att det brevet jag fick igår var min lönespec, och den vill jag ju ha. Annars blir det konstigt i mina papper - igen.

I vilket fall som helst hade vi grupparbete idag och det gick väldigt bra - tror jag.. Jag är fortfarande lite osäker på vad det var vi skulle göra men, jaja, det löser väl sig imorgon ^_^;; Sen följde M med mig och L in till stan, där vi hittade lite billiga skivor på NAJZ PRAJZ och mat på BK - hihihi, jag blev bjuden på toalettkostnaden ^___^ Det mer eller mindre gjorde min dag :D Vi tog en sväng förbi GAME också, men hittade inget jätteintressant. Förutom möjligen FFX, men den går att klara sig utan (fast L köpte ju FFX för ett tag sedan).


Vi hittade även till Systembolaget på Stortorget, så jag fick äntligen lite varmochkall och numera befinner sig Captain Morgan i mitt vardagsrum ^_^

Jag tror vi har en skåpsråtta, det låter som om L ska äta glass :P


Spexfesten var riktigt, riktigt trevlig ^__^ De visste hur man annordnar en brakfest för pyttelite pengar. 25kr för full tacomiddag. Minus dricka, som man fick ta med sig själv, men det spelar ingen roll. Vi hade trevligt som sjutton i alla fall, och vi lärde känna nya och intressanta och väldigt trevliga människor (återigen dessa trevliga människor här i Örebro :D). En av dem var dessutom Varbergare, så jag kände mig inte så långt hemifrån längre :) Det var

även in till honom L hade gått fel första veckan vi bodde här. Hon skulle gå och slänga skräp och gick i sina egna tankar när hon plötsligt upptäcker att det var för många röster i vardagsrummet och alldeles för många skor i hallen. Då vände hon kvickt som attan, fick problem med att stänga dörren och kom till slut hem till mig, väldigt skärrad och upprörd över vad hon hade gjort ^^;

Men det var ju tur att vi fick det uträtt så hon inte behöver våndas över att det var någon surkärring hon hade gått in till, eller någon gaggig gammal gubbe.


Jag fick förresten höra att jag äger på ordbajseri. Stämmer det? Jag förstår inte riktigt vad B menade när jag sa att jag tog priset när jag fick MVG och 3 på essäfrågan på mitt religionsprov i nian av att hitta på hälften av det jag skrev. I och för sig skrev jag ju provet som det skulle skrivas, och på essäfrågan lyckades jag bara ljuga litegrann, men tydligen ljög jag så bra att min lärare trodde på det ;D Det är då man vet att man är bättre än läraren på ämnet man läser (fast hur ofta har inte det hänt nu på senare dar? Jag säger bara fru Ent, som jag hade som datorkunskapslärare i ettan på gymnasiet...)

22:32 Chobits, sen sova. Eller sova. Sova.


Omformaterat...

2008-09-22 23.06 Måndag
Har omformaterat datorn nu så jag måste hitta någon som har det gamla Word så jag slipper strula med den nya versionen, som suger. Eller mest suger den för att jag inte orkar lära mig det och trivs bra med det andra.
    Sitter och lyssnar på Jonas Gardell - Nästan Vackra - Ni Är Inte Glömda. Och jag tänker på vad jag gjort idag. Ganska mycket faktiskt känns det som. Vaknade lite halvsent och när klockan var halv nio knackade jag på och frågade om L inte skulle gå till skolan. Hennes alarm hade hon tydligen lyckats stänga av och det kombinerat med mensvärk är ingen rolig kombination. Så jag lämnade henne hemma och hade en rolig lektion själv istället. Kom dock lite sent för jag ville se hur min dator mådde.
    Jens ledde en uppvärmning och ville ha en kull att fortsätta med, så jag fick äntligen leka Mongokull :D För närmare beskrivning får ni fråga, för jag orkar inte ta det nu. Sen fortsatte vi med rumsinprovisationer. En börjar med att etablera ett typiskt rum och resten följer på med att göra typiska saker för det rummet. Först ut var en badplats/simhall. Jag lekte barn i en barnpool och fick AK till mamma och M till bror :) Sen frös alla andra ihjäl, för Jens sänkte temperaturen när vi hade åkt hem. Sen lekte jag ekorre i en skog, och E var en ormliknande varelse som alla bärplockare blev hysteriskt  rädda för. G matade mig med bär/nötter. Sen fortsatte vi med rummen som vi målade i förra veckan, eftersom några inte hann leka i sina rum. Sen ökade vi svårighetsgraderna från att hjälpa varandra att ta på alla saker till att hindra varandra från att röra vid alla imaginära föremål. Det blev riktigt hysteriskt. Hysteriskt kul också :D Jag lekte guide på ett muséum som först inte ens ville släppa in mina två turgäster in i det "nakna rummet". Det gick mindre bra.
    Sen satt vi en god stund och diskuterade Spolin och jag vågade faktiskt erkänna för Jens att jag inte läst något. Än. Men det ska det bli ändring på. Och innan alla försvann fick jag ett infall av att bjuda in klassen på Guitar Hero-kväll på fredag eftersom L åker till Göteborg då. Hihi. Höhö. Eller nått...

Jag lurade L att äta kokosmjölk idag också ^_^ Hon påstår nämligen att hon inte tycker om det, men hon åt med så god aptit som hon orkade uppbåda så jag är nöjd ^_^ Marinerade kyckling i en massa roliga kryddor (för jag har ju kryddor nu!!) och stekte dem tillsammans med svampinjoner och hällde ner allt i kokosmjölken som stod vid sidan om och värmde sig. Sen fortsatte vår filmkavalkad med ett besök i Chicago och hos Charlie och bröderna Mus, aka Biker Mice
from Mars *klammerhjärta*
    Blev inte lika upplyft av att läsa om misshandel och diskutera panikångest och på något snurrigt sätt komma in på våldtäckter och övergrepp och sånt. Så jag sitter just nu och halvt försöker skapa en spelningslista som innehåller både deppig och rolig musik. Hittills har det gått ganska bra.
23:24 Men jag ska nog sova snart...

    ~ * ~

2008-09-23 20.44 Tisdag
Grupparbete i förmiddags, gick väldigt bra, om man bortser från att luften i salen vi använde blev sunkig väldigt fort och fönstrena går inte att öppna om man inte har nyckel, vilket bara lärare har. Solen sken rätt in och vi blev varma och dåsiga ganska snart, men vi gick igenom en hel del roliga övningar, vilket är lite synd att vi inte får chans att leka allihopa, men det får man ta senare, eller någon annan gång.
    De övningar vi provade på var i alla fall väldigt intressanta och spännande. En av dem gick ut på att man skulle knacka på en dörr, och genom denna knackning förmedla till resten av gruppen vem det var som knackade, hur dörren och omgivningen såg ut, vilken tid och varför man knackade. Den mest specifika gissningen som kom fram var när B knackade och vi fick fram att det var soligt, hurtigt, i ett villaområde och någon form av försäljare. C såg till och med en rutig kavaj. Allt stämde, när vi pusslade ihop det - till och med den rutiga kavajen!! o__O;;;
    Efter vi kommit fram till vilka övningar vi skulle leda imorgon avslutade vi grupparbetet och skildes åt, eftersom några skulle till andra lektioner och resten skulle hem. Jag och L gick förbi Akademibokhandeln för L ville köpa samma bok till sin mor som jag köpte till min, och sen åkte vi faktiskt buss hem, för jag kände att en migränattack stod och lurade bakom hörnet. Men jag lurades tillbaka genom att inte befinna mig där den trodde jag skulle vara - mohahaha!
    Kom hem, fick ett paket med nya strumpor så jag bytte till dem innan jag plockade på mig ett par låneböcker som skulle tillbaka till biblioteket. L lirkade loss sin cykel och följde mig halvvägs till busshållplatsen innan hon åkte för att införskaffa lite ingredienser till dagens måltid (fläskfilé i vitlöksmarinad och vitlökssås med potatiskroketter) så vi tillsammans med Roger och Jessica Rabbit och Eddie Valiant kunde fira att vi nu spenderat en hel månad i Örebro :D
    Halvvägs över campus cyklade K fram till mig och frågade om hon kunde låna min Spolin-bok, och eftersom jag ändå inte riktigt kände för att läsa just den idag följde hon med mig in på biblioteket och lämnade tillbaka mina böcker, jag hittade GP och läste den medan hon sprang runt och letade efter saker - även kallat böcker. Vi gick ner till datorbutiken och fick svar på min fråga om de hade virusprogram till billig penning. Det hade de också, och det är ju bra. De kör tydligen med Panda, och det tror jag ska vara bra, har i alla fall för mig det... Fast jag blev lite osäker när han sa;
    "Två nittio nio för ett år och fyra nittio nio för tre år." Han fick det att låta som om han pratade om tusenlappar och inte hundralappar... K hade också hon en fråga hon ville ha svar på, och likaså fick hon svar på den. Det var då jag kom fram till att han pratade om två nollor och inte tre (haha, riktigt roligt eftersom vi fortfarande är nollor :P). Hennes hjälp skulle kosta sex nittio fem, "Jaha, sjuhundra då?" "Ja, precis." sa den ganskasöta kille som hjälpte oss ^_^
    Fick återigen spy galla över Wendelsbajs och K blev väldigt förvånad när jag berättade att det kändes som om jag tappat kunskap under det året.
    "Va, tappade du kunskap? Kan man göra det?!" Jo, tydligen kan man det. För det känns som om jag lär mig saker igen. Det är fortfarande inte svårt och jag känner igen direkt utmaning, förutom när jag ska sätta mig med böckerna, vilket ibland kan vara riktigt jobbigt, men lektionerna är väldigt roliga och även om vi bara leker, så leker vi med ett nytt perspektiv än det jag hade när jag gick på Angered. Då ville jag bli känd artist eller regissör eller något åt det hållet. Nu börjar jag fläta ihop mina barndomsdrömmar när jag ville vara allt från rockstjärna, frisör och lärare. Fast frisöryrket har jag slopat rätt rejält. Jag kan borsta och klippa mig själv, och jag tycker jag är ganska duktig på att hjälpa andra med sina hårproblem, men att jobba för en hårstudio... mje >_<;

Åter till sketchen...
    Kom hem, satte mig och läste ett par sidor i Undervisa i Pedagogisk Drama, för jag ville inte sitta framför datorn och jag ville inte pyssla i mitt rum, så det blev vardagsrummet. Efter en stund började L laga till maten, och då passade jag på att byta till att spela FFX2 och klarade andra bossen. Woho, de två första bossarna avklarade på första försöken under två speltimmar! Första gången tror jag det tog mig femtiofjorton försök och ännu längre tid innan jag visste vad det var jag skulle göra och vart jag skulle fjollspringa... :P Sen tittade vi som sagt på Who Framed Roger Rabbit och när jag började skriva på det här var filmen precis slut.

Ohjälpanemig! Jag glömde ju skriva vad vi åt för mat i söndags! Jistanes, det får jag ju inte glömma igen...
    L var i alla fall duktig och ringde sin mor och fick recept på pajdeg och gjorde äg-skink-och-ost-paj. Riktigt god.
    Oh, hihi, jag gav Kim en present. Eller två rättare sagt :)
22:10 Jag har ont i ryggen och vill komma åt min hotmail >_<;

Besök

2008-09-19 – 09.55 – Fredag

Det är pojken med elefantbyxorna, det är pojken med elefantbyxorna.. *dansdansdans*

   Stod i duschen och kom att tänka på vad jag upplevde igår. Igår när jag och B slog följe över skolområdet. Han skulle lämna en bok på biblioteket och frågade ”Stannar du här, eller följer du med in?” och jag svarade att jag kunde stanna och passa hans cykel så slipper han ju låsa den. Och medan han sprang in hann jag tänka en väldigt hemsk tanke.

   Varför har vi sällskap med varandra? Vad vill han egentligen? Det kan ju inte vara så enkelt att han vill lära känna mig. Han vill göra mig illa. Han vill komma åt mina ömma punkter och sen inte trycka på dem, han vill slå ner en spik i dem så jag aldrig kommer bli normal…

   Jag blev jätteledsen. Det sitter fortfarande så djupt i mig, att folk vill göra mig illa för att jag är annorlunda, konstig, ful, äcklig… Jag borde ju inte känna så, jag går i en teaterklass, där alla är annorlunda, konstiga, fula och äckliga. De där två sista är väl lite att ta i. Ingen i klassen är vare sig ful eller äcklig. Inte i mina ögon. Eller ja, alla förutom mig själv när jag är på det humöret. Och jag borde inte vara på det humöret. Ingen borde vara på det humöret.

   Vi hade grupparbete häromdagen och F sa att hon aldrig varit mobbad. Både jag och L tyckte det verkade konstigt, eftersom våra erfarenheter av teaterintresserade är att alla har varit med om någon form av mobbing. Plötsligt fick vi undantaget som bekräftade regeln. Eller så kanske hon inte ville säga något, för hon har lagt det bakom sig eller så. Jag vet inte, jag frågade inte heller. Men det känns spännande och få höra hennes berättelse någon gång.

 

Jag förstår inte varför jag inte kan låta folk få tycka om mig för den jag är. Det gör så ont varje gång någon säger ”Du är min vän”. För på bara några ögonblick kan de där orden bli ”Du är ful, dum, äcklig, korkad, störd, konstig. Jag vill inte veta av dig mer.”

   Jag vill så gärna tro gott om alla. Jag vill tro att alla människor är snälla och egentligen inte vill mig något ont. Men det är så fruktansvärt svårt. Otroligt svårt.

10:07 11 timmar kvar… nästan…

 

~ * ~

 

2008-09-20 – 23.41 – Lördag

Igår blev det tacos, Guitar Hero, kladdkaka och skrattattack tills klockan var tre på natten. Då gick vi och la oss. Alla fyra :) Tåget var två minuter försenat, men det gjorde inget, vi hann med bussen ändå. Och bussresan hem var trevlig, även om jag och L kanske uteslöt Kim och Elisabeth när vi drog en massa referenser till Bröderna Fluff hela tiden. Väl hemma blev våra skåp infiltrerade av tjugo miljoner kryddor ^____________^ Från citronpeppar, svartpeppar, salt, vitlöksörter och soya har vi nu i alla fall ett hyllplan fullt med kryddor och kryddmixar :D Gotta love that work he has ^_^

 

Idag har vi varit mest lata, visat det bästa och det sämsta avsnitten av Bröderna Fluff för våra gäster. Jag har även lurat Kim att äta quorn ^_^

   Fick ju som sagt en massa kryddmixar varav en jag provade och gjorde för en gångs skull en väldigt svag maträtt. Första gången jag skulle smaka av svullnade halsen upp och jag vågade inte riktigt krydda mer, eftersom det kändes som om halva min tunga var avdomnad och inte ville känna smak, men alla de andra tyckte det var svagt, så vi fick krydda själva efter behag istället. Tror jag skulle lurat L och använt kokosmjölken, men men… får ta det en annan gång…

 

Spelade Munchkin, och det gick inte så bra. Eller jag och E gaddade ihop oss, men Kim var den som vann, och han var inte glad på mig för jag var elak mot honom. Fast jag tycker inte jag var jätteelak. Tycker han var den elaka >_<;

   Vi skulle börjat spela Once Uppon A Time för en timme sedan eller så, men det blev inte av, för saker kom emellan, typ rollspel och Guitar Hero :P

 

Funderar på att gå och lägga mig, för halsen känns jobbig och Kim ska åka hem tidigt imorgon. Önskar att han hade kunnat få en biljett på ett senare tåg, men det verkar inte gå…

23:53 Vill inte vara ensam...

 

~ * ~

 

2008-09-21 – 15.27 – Söndag

Tio över ett gick tåget. Fem över ett kom tåget. Fem över ett kom bussen. Fem kyssar och ett hej då.

   Pillade på såret, gjorde inte saken bättre. Insåg att bussen åkte förbi Universitetet. Redan tjugo minuter på tåget.

   Snart rullar tåget in på Göteborgs Centralstation. Sen åker han pendel och buss och kommer ännu längre bort från mig. Jag bor i alla fall inte på Norr, då hade det varit ännu längre bort. Eller i Stockholm. Eller i Norrland. Eller Ryssland.

   Men just nu känns det som om vi är på två olika planeter. Han är på Mars och jag är på Månen. Fast månen är ju ingen planet. Men det är inte Pluto heller. Han är en gul liten hund som sitter bakom dig på axeln och viftar på den långa, smala, svarta svansen.

 

Har fortfarande ont i halsen. Och jag kan inte stava ordentligt. Var och vartannat ord har blivit rödmarkerat. Brukar i alla fall vara ett på tio ord som jag slarvar lite mer. Blä.

   Och Spolin ligger bredvid mig. 30 new exercises and more than 200 updated classics. Av 400 sidor skall jag till imorgon ha last över 50st. Hur många har jag läst? Tja… en halv inledningssida kanske, men jag minns ingenting. Så bra gick den uppgiften.

15:36 Nej, jag är inte avslagen, vad får er att tro det?


Snart så...

2008-09-17 – 22:04 – Onsdag

Idag var jag äntligen på Försäkringskassan och lämnade in mina papper. Jag fick till och med veta att jag hade räknat sjuhelsike fel i hur mycket pengar jag kommer få, så det fick jag rättat. Annars hade jag inte fått något bostadsbidrag.

   Det bästa av allt var att det var samma kvinna som hjälpte mig och markerade vad jag skulle fylla i som nu rättade mina papper ^_^ Kändes riktigt bra och personligt. Samma sak när vi kom till hälsokostbutiken och köpte ett anti-UVI-elexir ^_^ Hittills har det funkat bra, men jag har å andra sidan bara provat ett glas än så länge. Och funkar det inte alls blir jag väl tvungen att göra som E i klassen och be sjukhuset om en utredning – E har kronisk UVI och håller på att utreda sig.

   Vi tog en tripp förbi Games och hittade en massa roliga spel. Fast det känns ju rätt onödigt att köpa en massa spel sen vi fick elva stycken igår och knappt vet vad hälften av dem handlar om. Men FF är ju så spännande! :P Expediten som tog betalt tyckte att vi båda hade riktigt god smak. L köpte FFXII och jag köpte min favorit FFX-2, eftersom det spel som befinner sig hemma hos Kim dels inte är mitt och dels har det varit borta en tid och nu när det hittades igen var det tydligen jätterepigt. Men som tur är finns ju FFX-2 att köpa var som helst. Gå in i en skoaffär och köp ett par kängor och du får spelet på köpet :P

 

Vårt största problem just nu är att det är väldigt kallt i lägenheten, och jag vågar gissa att det kan bli lite bättre när vi fått upp gardiner. Men då följer problem två, vi har inga gardinstänger. Eller jo, vi har en. Men vi har inga krokar att sätta fast dem med, så vi måste fixa det. I mitt rum finns det heller inga hängare till krokarna som stängerna ska sitta på, så det skall också införskaffas, helst innan fredag 20:48.

   Så vi åkte till ÖB för att investera i sådant. Dock uppstod där problem nummer tre. Det fanns inga där. Istället köpte vi nudlar, godis och en sopphink till badrummet :P Men vi tänkte att på Coop Xtra som ligger precis intill, där har de säkert sånt! Men nej. Jag tänkte ju fel. Jag tänkte på Coop Bygg. Men på Xtra köpte vi lite mat och sånt som kan vara bra.

   Då uppstod problem nummer fyra. När vi skulle betala ville inte köpet gå igenom, fastän jag var 98% säker på att kortet skulle ha mer än 200kr mer än beloppet. Men mitt kort hade redan strulat när vi var på Games, så jag fick rådet att gå ut och hämta pengar i bankomaten runt hörnet. Först provade jag med 500kr. Gick inte. Inte heller 400kr. Men 300 fick jag ut, men det räckte inte, så L fick också ta sig en tur ut i duggregnet och hämta en hundralapp till, sen kunde vi betala. Tjo, vad roligt det är när man inte kommer ihåg att göra huvudräkning när man handlar >_<;;

 

Har spelat lite FFX-2 i en timme nu, känns som om klockan borde vara tolv-halv ett för det är så mörkt ute, så jag blev väldigt chockad när jag insåg att hon bara var tio när jag slutade spela.

   Vi var lata och kom inte ihåg att ta upp middagsmat ur frysen igår, så det blev blodpudding, bacon och äggröra idag – igen. Men det är rätt gott, så jag klagar inte. Däremot gör nog mitt kolesterolvärde det… >_<;;

22:27 Fredag, fredag, fredag, fredag, fredag… Ima wa, onegaishimasu?

 

~ * ~

 

2008-09-18 – 00.23 – ”Torsdag”

Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon! Imorgon!

   Nu är det nästan bara 20 timmar kvar ^________^

 

*Bätasamtal*

 

Har haft ont i huvudet sen i förrgår, tagit två Eezee som lättat både huvud- och axelvärken. Det borde jag egentligen inte ha gjort, tror det hade räckt med en vanlig värktablett, men just då hade jag inget annat till hands. Tror mycket väl att båda värkarna kommit av otränat Guitar Hero-spelande, men ändå. Jobbigt.

   Cyklade ensam till skolan idag, eftersom L har mensvecka just nu. Men jag hade rätt trevligt ändå. Körde förbi Akademibokhandeln innan lektionen började och köpte boken till mamma och Dramabok, och sen fick jag skynda mig för att komma i tid. Egentligen hade jag inte behövt ha så bråttom, men jag gillar inte att komma försent, det känns som om jag har missat halva lektionen även om jag bara kommer en halv minut efter dörren har stängts.

   Vi har börjat jobba med Viola Spolin och improviserar mera. I och för sig är väl det vi har sysslat med innan också, fast då sett ur gruppdynamikens syfte och så vidare. Nu har vi börjat gå in mer på scenerier och att etablera osynliga föremål – riktigt kul när man jobbar med folk som kommer överrens, annars kan det bli en riktig plåga. Inledningsvis lekte vi en slowmotion-kull i ett imaginärt rum på 2,5kvm. Därefter en Baywatch-kull som var ännu roligare, eftersom den som jagar är en haj, blir man tagen skall man fjolligt ropa ”Oh, my god! Save me!” och för att bli räddad skall en annan leka hunk, göra heimlichmanövern på den som skall räddas och denne säger ”Oh, thank god you saved me!” och hunken svarar ”I guess I did, babe!” :P Roligast blir det om alla springer jättefjolligt och hajen gör det klassiska hajenljudet :D

   Sen skulle vi leka dragkamp. Inte världens roligaste att göra med personer som inte vill ge med sig, utan bara drar. Kom igen, i en riktig dragkamp så går repet fram och tillbaka innan någon vinner övertaget, men det händer väldigt ofta att folk glömmer den lilla aspekten. Men repet var det vi skulle koncentrera oss på, eftersom det var helt i vår egen fantasi ^_^

   Att titta på sport, fast att titta på de som tittar på sport är också väldigt intressant. Ju mer detaljer man bestämmer och klarlägger innan man ställer sig för att titta på en sport, desto klarare blir det för publiken att se vad det är för sport man tittar på. Det behöver för övrigt inte vara en sport, det kan vara en bok, en färg, en smak osv. Ju tydligare man själv är med detaljerna, desto lättare blir det att betraktaren uppfattar ”rätt” svar :)

   Att flytta ett objekt och etablera ett rum var också sådana övningar där man skulle inbilla både sig själv och publiken vad det var man flyttade på eller hur rummet såg ut. Objektet som skulle flyttas skulle vara stort och tungt och återigen ju fler detaljer man bestämde på objektet, desto enklare skulle det bli för publiken att fatta vad det var man sysslade med.

   Med rummet var det lite svårare för i ett vanligt rum finns det ju en himlans massa prylar, även om man inte tänker på det. Uppgiften var att två och två måla upp en skiss på ett rum och grejerna i det, och sen spela upp en liten scen i det tänkta rummet, och båda två måste etablera varje sak, för att göra det tydligt vart allt befann sig. En riktigt kul övning. Eller ja… jo, det var den.

 

Ont i halsen nu, och jag funderar på att sova. Nu är det bara nitton timmar kvar :)

01:20 Måste köpa persienner också…


 


Äntligen!

2008-09-15 – 09.49 – Måndag

Hej mamma!

   Det här var böckerna jag hittade som jag undrade om du var intresserad av;

   Gunnilla Gerland "Autism: relationer och sexualitet" 222kr.

   Gillberg, Peeters "Autism, medicinska och pedagogiska aspekter" 234kr

   Ettförfattarnamnjagintekommerihåg "Autism och aspergers syndrom" 352kr. Är det någon av dem som verkar intressant, tror du?

   Skulle egentligen kommenterat det på din blogg, men det fick jag inte. Dum blogg, mamma :(

 

Har fått klagomål på att jag inte är intressant och har för lite bilder i min blogg. På det svarar jag som E säger i sin blogg;

   Det här är MIN blogg och jag skriver det JAG vill i den, det JAG finner intressant och jag använder de bilder JAG tycker om och tycker passar. Så det så! Om det är någon mer som har något att klaga på i min blogg så kan ni väl skaffa en egen, eller så får ni stå ut med att jag berättar om mitt liv och inte hinner ta en massa foton samtidigt.

   Dessutom, du herr Rasmus, bara för att du lägger upp en massa videolänkar och tusen bilder per inlägg betyder inte det att resten av världen skall göra detsamma. Vem är du förresten? Och varför bryr du dig om att ”Jaha låter ju kul? Har du inga bilder till storyn?” Känner jag dig? Bryr du dig om vem jag är? Eller vill du bara ha mer träffar på din egen blogg? *suck* Det är ingen story, det är en öppen dagbok om vad jag pysslar med i mitt liv. Jag minns den tiden när man skrev dagbok för hand (vilket jag ibland fortfarande också gör) och då hade man minsann inga bilder. Kanske något man ritade själv som passade ihop med det man hade skrivit. En gång för en himlans massa år sedan skrev jag till exempel om hur ”Mamma var döm, hån låste in mej på mit röm!” Och ritade sedan en väldigt illavisande bild på hur mamma stod barfota utanför en dörr med en stor nyckel i handen, och ett väldigt elakt flin på läpparna. Till historien hör att vi hade bråkat och mamma på sin höjd hade skickat in mig på rummet, eller så gick jag frivilligt dit för att slippa bråka mer. Men fantasin har inga gränser, eller hur? ^_^

   ”Om du ändå läser min kommentar, varför inte ta en titt på min blogg vet ja!” Ha, nämen titta vem som ville ha fler träffar och sidvisningar! Jag kan ju säga med en gång att jag inte fann din blogg särskilt intressant. Visst är det kul att kolla på folks bilder, men vad bryr jag mig om dig? Vem är du? Och vad är det för roligt med att läsa någons blogg som lägger upp femton nya inlägg varje dag? Det får mina fingrar att vilja böja sig i fel riktning. Det är inte kul. Det är som att bli tvingad att läsa en bok som aldrig tar slut och när man kommit till mitten är man ändå bara på sidan ett.

 

Nä, nu skall jag inte gräva ner mig mer i det där problemet. Han får tycka vad han vill, men ändringar på min blogg blir det i alla fall inte. Här vräker jag ut mitt liv, hur är det Albin säger? ”Mitt privatliv för allmän beskådan”. Och är jag för trist och tråkig för er så får jag väl vara det. Det här kan dock vara intressant för mig själv att ha om några år. Eller så raderar jag alltihopa och kommer gräma mig för att jag inte minns något av mitt liv när jag blir äldre. Tro mig, det har redan hänt. Jag har redan stora svarta luckor som jag undrar varför jag har. Varför minns jag inte vad som hände? Varför minns jag inte hur saker och ting fortlöpte?

   Jag minns att det var ett bråk, en kö och spontanitet. Men jag minns inte fullt ut vad det var som hände. Jag minns inte vad det var som utlöste bråket. Jag minns varför det tog slut, men inte vad som hände sen. Jag minns att vi bråkade, men inte varför. Varför bråkade vi? Varför kunde saker och ting inte bara ha gått bättre?

   Nåväl, också sånt man inte ska gräva ner sig för mycket i. Men det är ändå något som ligger och skaver mot mina andra minnen. Jag blir irriterad på sånt.

 

För övrigt har jag gått från en till tre läsare om dagen till mellan sju och tio. Det känns tryggt. :P

10:36 Frukost, uppgift och Försäkringskassan?

 

~ * ~

 

2008-09-16 – 23:11 – Tisdag

Åh, jag har kommit på vad det var som fattades. Idoluttagningarna! Herregud, vad det är kul att kolla på dem :D Jag sitter och asgarvar och gråter av skratt mest hela tiden. Dessutom var dagens avsnitt väldigt mysigt, eftersom jag fick höra lite göteborgska, vilket jag faktiskt saknar, även om jag håller fast vid att göteborgska inte gör sig i tv. I radio är det inte så farligt för där figurerar ändå så många dialekter. Men just göteborgska i tv får mig att vilja fnissa och stänga av tvn. Ungefär som när man är liten och tycker barnprogrammen är pinsamma.

   Men jag måste också säga att jag gillar den nya juryn. Visst saknar man Kishti och de elaka kommentarerna den gamla juryn vräkte ur sig, men som en tjej i programmet sa;

   ”Jag hoppas att de koncentrerar sig mer på rösten och inte lika mycket på utseendet.” Och hon gick vidare. Hade det varit förra juryn hade de kommit med någon kommentar om ”Du får träna lite, och kom tillbaka nästa år…” eller så. Fast idag var det en kille som var med förra året som fick rådet att gå ner några kilon, men han gick vidare ändå. Och det tycker jag är bra. Riktigt bra :)

 

För övrigt skar jag mig igår.

   ”Men herregud, kvinna, varför då? Hur är det egentligen?!!”

   Ska väl tillägga, vilket jag också gjorde i konversationen med Beata, att det inte var med flit utan jag stod och diskade. I ena stunden höll jag i ett helt och smutsigt glas, i nästa stund var glaset trasigt och halvägs på väg att skära av mitt finger. Som tur var kom det dock inte så långt, men jag fick mig ett skärsår som ser ut som C och matchar min tummes nagel ganska perfekt. Det blev inte jättedjupt, men tillräckligt djupt för att jag skulle skaka och fnittra av chocken. Min första reaktion var att sätta press mot fingret för att hindra blodet, och sen gå in i badrummet och skölja rent såret – jag ville ju inte bloda ner disken mer. Därefter gick L ut i köket igen och hämtade en halv hushållspappersrulle som vi virade in mitt finger i, innan hon såg hur mycket jag tydligen skakade (jag märkte inget själv) och tyckte att jag skulle sätta mig ner, med handen i högläge. När jag tyckte att det var lagom att ta bort pappret från fingret stod syster L redo med en stor plåsterlapp och plåstrade om mig. En stund senare förflyttade jag mig dock till soffan, för jag kände att jag inte kunde sitta kvar på stolen, så jag la mig ner i vardagsrummet och tittade på ett avsnitt av Idol innan L fick hjälpa mig till mitt rum med min dator.

   När jag vaknade imorse kände jag mig inte jättepigg på att gå till skolan, för jag var riktigt vimmelkantig när jag kom upp ur sängen och skulle äta frukost, så jag ringde till AK och sa att jag inte skulle komma på grupparbetet, men kanske på lektionen. Vilket jag faktiskt gjorde.

   När klockan var tjugo över elva traskade jag hemifrån och hann precis i tid till lektionsstarten kvart i tolv.

 

IDAG KOM VÅRT PS2!!

 

Och inte nog med att det kom typ sååå fort, skivorna är dessutom i princip orörda, vi fick med två minneskort (vilket inte stod med i beskrivningen), alla manualer och instruktionsböcker fanns med samt att den ena gitarren var helt ny! Seriöst, den var helt orörd! Jag fattar inte vad killen som sålde oss grejerna tänkte med, men ändå… Jag älskar honom! :D

   För att vara på den säkra sidan provade vi GH3 för att se ifall det funkade… och vi kom halvvägs genom spelet när vi kom på att klockan redan var ganska sent eftersom vi spenderat tre timmar på en öppen föreläsning om studieteknik – som för övrigt var riktigt bra och intressant (och jag saknar tydligen salsföreläsningar, för jag trivdes riktigt bra där) – så tillslut kom vi oss för att steka lite köttbullar och koka makaroner, och sen blev det några avsnitt Fluff.

   Fast nu har vi kommit in på andra säsongen, och den är inte alls lika bra som första. Först och främst har de bytt ut Baloo till Barbroo och skådisen som spelar Borgis är inte samma som spelar Borgis i första säsongen. Mycket tråkigt ;__; Mycket av dekoren är annorlunda också och det känns som om mycket manus inte blivit riktigt omarbetat… Det känns som om det är för mycket Fredde Granberg och för lite barnprogram. Jag gillar visserligen herr Granberg, för jag tycker han är originell och kul, men inte när han är själv. Han måste bearbetas…

 

 

23:34 L lyssnar på Hot Patootie och jag har huvudvärk.. Guitar Hero? :D


Kort och gott

2008-09-12 – 20.22 – Fredag

Det känns så bra när man har köpt en router för sjuhundra svenska riksdaler och sedan inte kan använda datorn som man vill. Inte nog med att spelen jag har på den krånglar, jag kan inte längre använda Internet Explorer, eftersom det stänger ner sig så fort rutan öppnats. Det gör mig inte så mycket, dock, eftersom jag knappt använder Explorer längre. Det är bara länkar som öppnas i det… >__<;

   Och sen har vi ju det faktum att jag inte kan använda mig av MSN heller, för så fort jag öppnar det kommer en STOR ruta upp som säger ”AaAAaaaAAaaaAAAaaaaAAAAaaaa!!! Om du rör dig kommer hela världen sprängas och gå under och du kommer aldrig få veta vad som hände i nästa avsnitt av Bröderna Fluff!!” eller i alla fall ”Hej, jag har hittat ett virus, vill du ta bort det eller göra något annat med det?”. Klart som korvspad att jag vill ta bort det eller oskadliggöra det eller i alla fall göra något med det så jag kan använda datorn som jag vill! >_<; Men nej, det vill inte mitt virusprogram gå med på. Jag har provat allt – inget fungerar. Jag tror jag kommer få spunk innan kvällen är slut.

   Och för att göra det hela ännu roligare har Mozilla fått för sig att ändra teckenstorleken på alla sidor jag besöker. Så det som egentligen ska stå med STORA bokstäver är små så man knappt kan läsa dem, och tvärt om är alla små bokstäver STORA, vilket helt förstör designen på de flesta sidor. Det finns några undantag, men sen kommer man in på en underlänk och då är allt uppfuckat igen.

   Sen har vi ju den roliga idé Mozilla har fått för sig med att låta bli att öppna vissa länkar jag klickar på också. Det känns ju väldigt upplyftande att veta att man kommer åt de sidor man vill kolla.

 

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!

 

Vi köpte kläder för närmare 1000kr idag. Ett par byxor och en bh till mig, ett par byxor till L samt strumpor och trosor till henne. Sen köpte vi måttband och schampo och balsam, eftersom de senare var halva priset på. Och vi firade fredagen med att köpa Ben & Jerry’s Phish Food. Att äta sallad tre dagar i rad är kanske ingen höjdare, men jag har varit så trött på allt idag att jag inte orkat bry mig.

20:29 Blä.

 

~ * ~

 

2008-09-13 – 01.36 – ”Lördag”

Försökte plugga idag. Gick lagom bra. Eller inte. Tycker Dramabok är väldigt enkel att ta sig igenom, medan Undervisa i Pedagogisk Drama är ett tjockt töcken. Jag kanske hittat fel ställe, men jag vet inte… Förhoppningsvis kommer jag på vad jag ska skriva imorgon, brukar gå bättre när jag har press på mig.

 

Vaknade när klockan var halv nio, men jag tänkte för mig själv ”Nä, nu ska jag ta mig tusan ta sovmorgon!” och gick upp när klockan var tio istället.

   L är lite bättre på det där med att sova länge. Klockan var ett, halv två när hon visade sig utanför rummet första gången ^_^;

   Någon timme senare gick vi till affären och handlade på oss mera ris, potatis, bakpulver och vaniljsocker, eftersom vi kom på att vi har en massa ägg som vi borde göra något åt innan de blir dåliga. Så vi ska baka imorgon, hade vi tänkt i alla fall ^^;

   Kyckling i brunsås och ris blev det idag igen. Inte fullt lika lyckat som förra gången, men ätbart blev det i alla fall.

01:41 Sömnen smyger sig på en när man minst anar det…

 

~ * ~

 

2008-09-14 – 01.06 – ”Söndag”

Ja, dagen har gått segt framåt. Har inte varit utanför dörren alls. Vi hade tänkt baka, men både L och jag har varit för lata för att orka bry oss. Dessutom har ingen av oss skrivit klart skrivuppgiften som skall vara Jens tillhanda senast imorgon, måndag. Eller ja, vi har större delen av morgondagen på oss att skriva också, men det känns ändå lite småirriterande att böckerna inte fanns när man ville ha dem, eller att man inte ens hittade kurslitteraturlistan innan man började så man kunde haft böckerna i handen när de behövdes. Visst, vi har ju skaffat de som behövs, men ändå.

   Dramabok kändes väldigt enkel att mala ner i huvudet, med tanke på att den består till 98% av övningar och beskrivningar av dem, medan… Hrm, det känns som om jag upprepar mig själv. Det är inte lätt att skriva de här inläggen när jag inte orkar läsa igenom vad jag redan har sagt :P

 

Bacon. Blodpudding. Stekt ägg. Och Bröderna Fluff. Vilken underbar kombination! Åh, vad jag älskar den serien! Den är så underbart härlig :D Och alla dessa underbart dåliga skämt som dyker upp hela tiden;

   ”Det ryktas om…”

   ”Även hästar ryktas, men det är en annan historia.”

   Eller varför inte min favorit;

   ”Telefoner ljuger aldrig.”

   ”Men de kan luras!” XD XD XD XD

 



 01:14 Men nu skall jag inte pladdra här mer, jag har ett arbete att slutföra…


Nästan ikapp...

2008-09-10 – 23.02 – Onsdag

Hehe, ett sånt där roligt datum igen.

   Vi vann auktionen. När klockan var 10.20 började Jens avrunda lektionen för en rast, och både jag och L var lite ”Snääälla, måste du dra ut på eftersnacket, kan vi inte bara få gå med en gång?” eftersom auktionen skulle avslutas 10.32.

   Vi hade gjort en väldigt intressant övning, där vi först ställt upp en massa bord och stolar och annan bröte tvärs över hela salen, och sen gjorde vi en version av Tomtesmyg. Jens agerade gränsvakt och vi var alla flyktingar som skulle över till det förlovade landet. Vid minsta ljud kunde vakten vända sig om, och då gällde det att vara så stilla man kunde (vilket ibland kunde vara riktigt svårt) annars blev hela gruppen tillbakaskickad till startposition. Efter första försöket lättade han på trycket och bestämde sig för att ge oss en signal om när han tänkte vända sig om. K viskade samtidigt ett ”Nu” när hon såg honom lyfta handen, men vid andra omgången (för vi klarade oss på andra försöket) slutade hon med det ganska snart. Andra omgången blev också försvårad genom att några fick leka blinda, andra lama och resten skulle försöka hjälpa oss (jag var blind) att ta oss över muren.

   Det var faktiskt riktigt intressant att se vad som hände, fast jag var ju blind, så jag upplevde det mer än såg det. Samtidigt som jag blev mer och mer stressad när jag insåg att klockan började ticka. Så när Jens väl var klar med sitt eftersnack sa han ”Ni får gå på rast – när ni har röjt undan muren.”

   Jag smet ut med datorn för att försöka hitta Internet, och efter mycket om och men kom jag tillslut ut på skolans nätverk och kunde öppna Tradera. L tog över och jag sprang tillbaka in i klassrummet och insåg att under de tre minuter jag hade varit borta hade alla saker försvunnit från golvet. Jag känner mig lite lumpen, men samtidigt så kan vi ju bjuda hit folk på Guitar Hero kväll :D

 

Idag undersökte vi vad qournfiléer smakar om man steker dem och har dem i pastasallad samtidigt som man kollar på Rocky Horror Picture Show. Det blev en intressant upplevelse, eftersom jag har sett filmen så pass många gånger att jag nästan kan replikerna utantill (nu var det ett tag sedan jag såg filmen, så det blev ingen recitation av hela filmen men ändå) och L som ibland kan ha lite svårt för det där med skräck (samtidigt som hon på msn sitter och styckmördar folk ^_^; )… L har inte sett filmen innan, så jag kanske förstörde den lite halvt genom att sitta och sjunga med, å andra sidan var det hon som fick för sig att leta upp Sweet Transvestite-låten på YouTube när vi skulle laga mat – som jag introducerade för henne igår.

   Jag gick istället och hämtade filmen och spelade upp den på datorn ^_^ Sen såg vi om första halvtimmen, eftersom vi under den fixat maten ^^;

 

Jag har ett PS2!!! Eller ja, jag och L har ;D

 

Jag kom på att jag inte fått mina CSNpengar kan bero på att jag inte gjort någon studieförsäkran, så det gjorde jag igår, när jag satt på biblioteket och inte hade något att göra. Och idag när jag fick tillbaka det där sporadiska Internätet som cirkulerar kring vår lägenhet så insåg jag att Stora Stygga Låneverket (förkortat CSN...) bestämde sig för att ge mig pengar redan idag, eller i alla fall sätta in dem idag, så jag kommer åt dem imorgon ^_^

23:24 Raaaaaaaaaaaaaaaameeeeeeen

 

~ * ~

 

2008-09-11 – 23.02 – Torsdag

Haha, samma tid som igår, rätt kul :P

   Ja, idag fick jag mina pengar, och dagen inleddes med att jag betalade min försenade hyra till mamma som hon ringde och påminde mig igår om. Vilket var ganska bra, med tanke på att jag själv antagligen hade glömt bort det helt. Men nu är det ur världen. Och jag har även köpt biljetterna till Kims resa hit nästa helg. Hehe, både han och Elisabeth kommer vara här samtidigt, och inte nog med det de kommer åka hit med samma tåg. Lite småkul. Frågade L om hon visste vilken plats E hade köpt, men det är ännu höljt i dunkel.

 

Som sagt, CSN and away!

   Vi tog en tur till stan efter att vi ätit frukost runt ett sisådär (vi hade inga lektioner idag, så vad gör man? Inte läser man läxan iaf…). På busshållplatsen hittade vi Örebroar’n en tidning som ges ut gratis typ en gång i veckan, så vitt jag har förstått det. I den upptäckte vi att det finns en datorbutik mitt emot Krämaren på Våghustorget, så innan vi sprang hals över huvud till Claes Ohlssons så tog vi oss en kik där för att ta reda på ifall de hade någon bättre router att erbjuda oss. Sen gick vi över till CO för att dubbelkolla deras router, medan vi plockade på oss lite småsaker, som en ny plånbok till mig, raklödder, silvertejp, miniskruvmejslar samt tops. Därefter gick vi tillbaka till Scandisk Data och köpte deras router.

   Den kanske var en hundring dyrare, men jag litar på L för det verkar som om hon kan sånt här, och enligt henne var den lite dyrare bättre. Och se! Jag har Internet!

 

Innan vi åkte hem gick vi åter tillbaka till Krämaren för att handla lite mat. Och choklad, eftersom vi båda var sjukt chokladsugna… och glass ^_^

   När vi kom ut från huset såg vi 12an köra in på hållplatsen, så vi småsprang runt hörnet och insåg att vi lika gärna hade kunnat halta, och ändå hunnit med bussen. Våghushållplatsen är ungefär lika smockad med folk som Brunnsparken är för 50bussen. Men vi fick plats.

   Väl hemma hällde vi ner en burk tonfisk i resterna av gårdagens sallad och satte oss återigen i vardagsrummet för att kolla på Väckelsemöte med Jonas Gardell.

 

Efter maten började vi plocka med routern. Det gick väldigt fort att få ihop alla delar och att installera allt ^^ Så nu ligger jag här i min säng och har nästan full styrka på Internetsignalen och jag kan göra vad jag vill. Det känns tryggt :P

 

Däremot gjorde jag en ganska korkad grej.

   Jag satte mig med laptopen i L’s rum som jag brukar, och började surfa runt. Av någon anledning klickade jag mig in på en blogg som jag sett förut, men inte brytt mig om att läsa. Den här gången gjorde jag det däremot. Jag förstår inte varför jag gjorde det, för jag visste redan när jag klickade på länken att jag skulle må dåligt av att göra det. L frågade mig samma sak, ”Men varför gör du det då?”. Jag vet inte. Och nu ligger jag och funderar på vad jag ska göra. Ska jag låta allt vara, och gå på som om ingenting har hänt? Jag menar, det är ju ändå tre år sedan…

   Shit, det är tre år sedan. Det har redan gått tre år… Och jag grämer mig över det fortfarande. Känns ju bra att veta att jag inte är långsynt. Eller hur mamma? (Kall, äcklig, blä-saft!) Jag menar, det som hände för fem år sedan är ju redan höljt i ett dunkel. I och för sig är det här också ganska dimmigt, men jag mår fortfarande dåligt över det.

   Hade jag varit en sådan person hade jag stuckit en påle genom bröstet på mig själv, för det är nästan så det känns just nu. Jag vill inte ha kvar de minnena, jag vill att de ska försvinna, jag vill att hela den episoden i mitt liv skall raderas och alla saker som kan leda tillbaka till dem skall upplösas i tomma intet. Jag vet att det är en omöjlighet, men jag önskar det ändå. Den tiden får mig bara att må dåligt, och allt som har med den att göra. Det är så mycket jag har fått säga upp bara för att inte vilja ta livet av mig. Jag kan till exempel inte ens tänka vissa ord, vackra ord, utan att vilja spy. Vissa platser får mig att vilja springa därifrån. Visserligen kommer jag inte se de platserna igen… Men...

   Det knepigaste är att säga ”Jag och L” när folk kopplar ihop det med fel person…

23:22 Jag är hungrig, men vill inte äta…


Äventyren fortsätter....

2008-09-05 – 13.57 – Fredag

Suck. Piss i vademecum och allt det där. ARGH! BAJS!

   Här har jag spenderat X antal timmar med att spela Super Mario Legend of The Seven Stars. Jag har kämpat mig igenom ilskan över att spelet hänger sig när jag försöker byta vapen, jag vill slå på datorn när det hänger sig mitt i strider och jag blir väldigt irriterad att spelet segar som sjutton när det är fler än två-tre karaktärer som syns på skärmen. Men nu är botten nådd. Jag sitter nu på tåget till Göteborg och tänkte roa mig själv med att spela lite. Och vad händer inte? Min sparfil är borta. Puts väck, finns inte mer. Det senaste som hände när jag spelade igår var att det hängde sig två gånger, först i första delen av en match mot en boss, och sen när jag hade startat om emulatorn och skulle köra matchen igen kom jag steget längre innan det hängde sig.

   Jag börjar smått fundera på om L’s dator försöker smitta av sig på mer än ett sätt. För den stänger ju av sig utan anledning och senast hade den till och med tagit bort alla L’s sparade länkar. Mycket underhållande, eller hur? Eller inte.

 

Det var någon i klassen som hade början av Psycho Circus som ring-/smssignal. Jag tror det kan ha varit C, för det verkade som om han hörde när jag viskade det till L. Men jag är inte säker, han kan ju själv bara ha känt igen låten.

   Och när vi ändå är inne på den punkten så är det någon av killarna som sitter på andra sidan gången som har Chaccaron som ringsignal. Lite underhållande, eftersom jag ganska nyligen visade L den videon på youtube.

 

Träffade Jesper på stationen också, det var lite otippat, med tanke på att vi inte har setts sen i våras, trots att vi nu bor i samma stad :P Lustigt. Vi bestämde på en höft att vi skall lunchdejta på tisdag, för då har jag troligen inga lektioner, men jag vet inte riktigt hur grupperna kommer se ut nästa vecka och vilka grupper som skall göra vad och när och sånt. Vet bara att det är en föreläsning någonstans för alla studenter mellan 13-15. Tror jag ska ta reda på mer om den, den verkade intressant.

14:05 Jag ska nog läsa vidare i Lida nu

 

00:19

Min första tanke nu är; Oh gud, äntligen lugn och ro. Min andra tanke var, när Kim öppnade balkongdörren; Oh nej, inte världens gatufestival utanför.

 

Bröllopet var väldigt fint och ceremonin tog inte lång tid alls. Jag började dock gråta när de började sjunga Du vet väl om att du är värdefull, eftersom det är en psalm-sång-whatever som mer eller mindre definierar mig.

   Festen efteråt var riktigt trevlig den med, inte krystad utan skön och avkopplad. Något jag faktiskt känner mig ovan vid i sådana sammanhang…

 

För att göra en lång historia kort, mest för att jag är trött och pga annalkande migrän, så tänker jag bara säga att jag hade riktigt trevligt och maten var fruktansvärt god. Jag önskar brudparet all lycka och till de kvinnor som var där och var gravida vill jag också skicka en lyckönskning till att både födsel och barnens uppväxt skall gå så bra det bara kan.

00:29 Sova, imorgon bär det av hem igen…

 

~ * ~

 

2008-09-07 – 19.15 - Söndag

Så, då satt jag på tåget igen då. För andra gången idag, visserligen, men nu bär det av hemåt. Var hos Maria och Jonaz en stund och fick se min veckogamla lilla systerdotter :) Söt som få, annat går inte att säga om den lilla skrutten ^_^

   Jonaz var snäll och bjöd på pizza, vilket efter en frukost bestående av en Big Mac känns ganska konstigt och inte alls näringsrikt, men jag klagar inte. Hade lite halvpanik när jag skulle gå därifrån dock, gick redan klockan sex, trots att det bara tar tio minuter till spårvagnshållplatsen och vagnen skulle inte gå förrän fem över halv sju. Det faktum att det stod en vagn inne och åkte iväg precis innan jag kom fram till den gjorde mitt redan hysteriskt bultande hjärta en björntjänst. Men jag hann ju, som tur är, och jag hann till och med att möta upp med L’s pappa och få några saker som de glömde att ta med igår när de var på besök.

 

Jag vaknade ganska tidigt imorse, runt åtta någon gång, försökte somna om, men det var inte så lätt, så jag gick upp och såg mig om i den lilla lägenhet jag och Kim fått låna av hans moster att sova i efter bröllopet. Men med tanke på att det var en ganska pytteliten lägenhet gick det också rätt fort att ta den där turen. Så en halvtimme senare, efter att ha tittat på Kims numera korthåriga skalle ett bra tag – jag försökte pussa på hans nacke, men då dök han under kudden :P – så bestämde jag mig för att somna om.

   Drömde att en tjej från min högstadieklass och jag hade hamnat i samma klass på högskolan och att hon hade trakasserat mig via mail. Jag gav igen genom att visa att jag kunde mer om högskolans värld, och läraren stod hela tiden på min sida och gjorde även han ett par försök att läxa upp tjejen. Ville väl egentligen inte vakna från den drömmen förrän jag sett henne lika illa tilltygad som hon under högstadiet fått mig att må, men å andra sidan så vet jag att om jag drömmer våldsamt kan också den verkliga världen drabbas.

   Istället vaknade jag när klockan ringde och jag petade på Kim och fick honom att slå upp ögonen.

   ”Jag är kamouflerad. Titta, jag ser ut som en madrass!” sa han och gömde sig under täcket efter att ha visat liggmärkena från lakanet. Då tyckte jag att den madrassen såg mycket bekvämare ut än min egen, så jag la mig på den. ”Ouff…” XD

 

Är det bara jag eller har det varit väldigt varmt i helgen? Känns som om det borde bli kallare och kallare, men det känns snarare som om temperaturen bara stiger och stiger hela tiden. Konstigt det där.

   Hittade för övrigt några gamla kläder som jag inte har använt på år och dar, så jag provade dem för att se ifall de passade, och har sedan dess gått runt och sett ut som en dagisfröken, med en gul-orangerandig tröja, en jeansklänning och svarta jazzbyxor. Sånt som var modernt när jag gick på högstadiet. I alla fall var det så i min värld. Vad som hände när och där du gick på högstadiet är din sak att förtälja för omvärlden ;P

 

 Att göra imorgon och resten av veckan;

   Fylla i papprena från Försäkringskassan

   Skriva loggbok om förra veckan och lämna in till Jens (kan dock bli lite problem med det eftersom vi måste referera till kurslitteraturen, och hittills har vi bara hittat Stanislavskji, och den boken ska vi inte använda än på några veckor)

   Städa i ordning mitt rum

   Börja sätta upp tavlor, affischer, planscher och flaggor

   Pilla mig i naveln

   Undersöka varför det går enklare att copy-pastea till bloggen på L’s dator än min

   Lunchdejta med Jesper

   Tråna efter Kim ;P

   Och allt annat sånt där man brukar göra i en lägenhet när man studerar på okänd ort.

19:35 Chobits eller Loveless?

 

~ * ~

 

2008-09-08 - 22.54 - Måndag

Jag är inte sådär lagom sugen på att skriva något, men hittills har jag ju i alla fall lyckats göra en liten kommentar om varje dag, så varför bryta ett vinnande koncept?

   L lagade maten idag – wow! Korvstroganoff och ris blev det, tänka sig ^^ Själv har jag mer eller mindre känt mig som en zombie hela dagen, hörde knappt vad som sades den sista halvtimmen på lektionen, så jag ska inte alls bli långrandig nu.

23:03 Säng, säng, säng – sova-sova-sova…

 

~ * ~

 

2008-09-09 – 23.32 – Tisdag

Mjao, jag hittade Internet på Universitetsbiblioteket idag. Det var trevligt att faktiskt ha en hyfsad uppkoppling som höll i sig i mer än bara några sekunder.

   L blev uppringd någon timme efter att jag hade gått upp och börjat skramla, för den halva av klassen som bestämt sig för att göra grupparbetet idag kom ju på att L kanske mådde bättre och ville vara med, och det ville hon, för strax därpå slängde hon i sig frukost och cyklade iväg. Jag fick i uppdrag att handla, men jag glömde dock bort vad det var jag skulle köpa, så jag sket helt sonika i det. Istället satte jag mig själv på min egen cykel och susade ner till Universitetet och traskade in på UB, hittade en av böckerna vi ska läsa, hittade ett trevligt hörn vid ett stort fönster, kopplade in datorn och kopplade upp mig på nätet.

   Jag hade tänkt skriva på vår första skrivuppgift, men det gick inte riktigt som jag ville, med tanke på att jag ville ta tillfälle i akt att uppdatera mig på alla sidor jag inte kunnat nå de senaste veckorna. Jag har varit lite småpissed på att varken Ellos eller Coop ville tro på att jag bor här i Örebro, utan skickat mina brev till Göteborg. Så jag gjorde en koll på Adressändring och fick klart för mig att min beställning var gjord och betald – men inte ifall den var genomförd. *suck* Den skulle ha börjat gälla redan första september, så jag, som lever i en Internetbaserad värld där saker och ting uppdateras varje minut, blev lite sur när jag insåg att det hade tagit hela en vecka innan vissa företag fattat vart jag flyttat. (Men, vad gjorde man innan Internet?!)

 

Vi har lagt bud på ett PS2 med två sladdlösa Guitar Hero-gitarrer, en handkontroll med sladd, två utan, alla GH-spelen som hittills kommit ut, samt ett par spel till. När vi la vårt första bud fick vi upp priset till 2100kr, typ. Nu ligger det några hundralappar över, tror jag. Hoppas jag. Jag vill verkligen ha det, för det är prisvärt, det är det. Problemet är att det är en annan kille som också vill ha det. FUCK!! >_<;;;;

   Men det är väl som Loke sjunger, det är ingen idé att sörja det man inte har…

 

Kom för övrigt på hur jag skulle uppdatera min blogg utan att kämpa mig igenom att rätta till alla radbyten och sånt som den säger att den ska spara men bara tar bort… Blä. Eh. Jo, jag skriver ju detta i ett Word-dokument, som jag om några dagar lägger upp på bloggen. I vanliga fall brukar man ju använda sig av ctrl+c och ctrl+v (copy and paste) men det orsakar bara problem på bloggen.

   Istället skall man högerklicka i bloggens skrivfält och välja ”Klistra in” och alla radbyten och sånt hamnar där precis som det skall vara.

   För är det något jag har stört mig på så är det hur blogg.se är uppbyggt. Det går ju inte att göra något vettigt på den känns det som.

23:50 Fiskpinnar och makaroner? Erhm, ja, men det var gott…


Och sen då?

2008-09-02 – 20.11 – Tisdag

Oh, vad härligt det är att gå upp klockan halv åtta när man egentligen hade kunnat fortsätta sova till tio, eller hur? Vi skulle ha grupparbete idag, och som tidigare nämnt skulle vi träffas vid nio, så jag ställde klockan på halv sju som jag brukar och började vakna till liv vid sju.

   Tio över sju var jag så pass vaken att jag inte orkade försöka somna om igen, så jag traskade upp och satte på tevatten, och pulade lite med annat när jag hörde att telefonen pep till inne i mitt rum. B talade om att hon gärna ville skjuta på grupparbetet till lunch, vilket egentligen inte spelade någon roll för min del, men inne från L’s rum lät det som ett mycket bra förslag.

   Men eftersom jag redan var vaken spenderade jag en halvtimme eller så med att titta på 2x2 Shinobuden, sen satte jag mig och skrev ner de övningar vi har gjort hittills, och jag funderar lite smått på att göra en teater- och dramaövningsblogg, för det kan ju alltid vara bra för någon därute som inte vet vad man ska hitta på. Men jag ska fundera lite mer på hur jag ska lägga upp det. Och särskilt som det är en skillnad på vad man får ut av olika övningar och beroende på vilka grupper man har, så ska jag nog tänka till lite till på sökord och sånt... ^_^; jätteintressant, eller hur?

 

Jag hann spela en stund också innan vi rustade oss för att gå till skolan. Tio minuter hemifrån ringde B och undrade ifall vi hade lust att vänta på henne. Hon hade precis gått hemifrån själv, och eftersom hon bor i samma område som vi var hon ikapp oss en liten stund senare.

   Klockan tolv mötte vi upp med resten av gruppen inne på Musikhögskolan där vi satt och brainstormade fram femtiotolv olika idéer och bestämde oss efter någon timme eller så att undersöka möjligheterna att använda någon av lokalerna. Och se, våra universitetskort funkade! Vi kom in i vad som är vår hemsal, tror jag, och gick igenom de övningar vi tänkt igenom. Eller ja, de som vi kommer leda de andra i imorgon och på fredag. Det kommer dock bli stor skillnad att göra dem i en grupp på 18 pers efter att ha övat på dem i en grupp på sex.

   Åh, det var så otroligt skönt med uppvärmning, jag har verkligen saknat det. Man kände verkligen hur stel man var, och att man kunde göra något åt det, som L sa.

 

Efteråt åkte vi in till stan, hoppade av vid resecentrum för det låg närmast, och jag passade på att hämta ut biljetterna till helgens äventyr. Sen påbörjade vi dagens äventyr i att hitta till Skatteverket för att få papper på att vi bor här och inte någon annanstans – är man nyinflyttad student i Örebro mellan förste november 2007 och 31:e oktober 2008 får man ett presentkort på Akademibokhandeln på 1000kr, busskort, kartor, tidtabeller och andra gratiskort att använda i Örebro.

   Vi anlände till Skatteverket 20 minuter innan det stängde, men det var knappt några människor där, så vi hade inte bråttom. Däremot var det lite kinkigare när vi sen gick iväg till Försäkringskassan för att få hjälp med hur vi ska söka bostadsbidrag och insåg att de hade stängt en timme tidigare. *sigh*

   Vidare upp till Järntorget där vi åkte med en buss till Våghustorget och traskade in på medborgarkontoret för att få våra presentkort. Samtidigt passade vi på att låna Stadsbibliotekets datorer för att skriva ut blanketten om bostadsbidrag där. Dock visade det sig att det L hade skrivit ut bara var informationen om bidraget, inte själva blanketten, så jag fick göra om det. Men självklart gjorde jag också fel och skrev ut fel blankett -__-:: Man tycker ju att man borde kunna fylla i sånt på Internet nowadays, men nej, de är fortfarande kvar på medeltiden där papper är den stora grejen och boktryckarkonsten är allas vän.

 

Hungriga, trötta och nästan på väg att bli levande zombies gick vi in på närmaste pizzeria och köpte mat. Vi har inte pengar till det alls, men oh, vad gott det var. Vi hade dessutom jättetur att bussen hem kom precis efter vi kommit till hållplatsen, så vi åkte raka vägen hem och satte i oss pizzorna på väldigt kort tid.

20:53 Jag funderar på att gå och lägga mig redan nu, jag är helt slut.

 

~ * ~

 

2008-09-03 – 15.15 – Onsdag

Nä, jag gick inte och la mig vid nio igår, det blev elva istället. Men jag hade nog behövt de där extra två timmarna i alla fall. För jag kände mig redigt trött imorse när jag vaknade. Inte blev det bättre av att det regnade heller, för då ville man verkligen gå tillbaka till sängen och dra täcket över huvudet.

   Men vi kom iväg till skolan ändå. Strax innan vi dukat undan frukosten och velade mellan att gå och att plocka ihop alla saker slutade det regna, vilket var väldigt skönt eftersom det under frukosten hade vräkt ner – mindre kul. Men jag vågar göra en chansning *peppar, peppar, ta i trä* att det varit ungefär liknande väder hela tiden vi varit här, dvs. regnigt eller i alla fall molnigt på mornarna och soligt och fint framåt lunch och resten av dagen. Mwii ^_^

 

Väl i skolan var det full rulle från första stund tills precis innan vi skulle sluta. Under grupparbetena förberedde varje grupp (vi var tre stycken) några övningar som vi sedan skulle leda varandra i, och det blev en härlig kompott av uppvärmning, massage, fruktsalladsversioner och kreativt tänkande. Det kändes riktigt härligt att röra på sig så mycket, och jag blev väldigt förvånad över hur kul och ansträngande det var, även om man inte märkte det då. Dessutom är det riktigt kul att diskutera vad man får ut av de olika övningarna, hur man som ledare skall reagera på gruppens beteende inför en övning, vad man har för syfte just då och så vidare.

   Att en så enkel lek som Tomtesmyg (hemma mer känd som Ett två tre – rött ljus) kunde ta en sådan vändning. Som ni alla säkert vet går det ut på att man ska försöka ta sig fram till den som räknar, eller i alla fall står med ryggen mot resten av gruppen. Vänder han sig om skall man stelna till på fläcken, annars får man börja om på nytt. En väldigt tävlingsinriktad lek där de snabbaste hela tiden är de som får ”vara”.

   Men efter ett par omgångar utvecklade ledarna den till en gemensamhetsövning. Den som ”var” var en amerikansk soldat och resten av gruppen var istället vietnamesiska soldater som skulle smyga fram och skära halsen av amerikanaren. Lite mer våldsamt och blodigt, men där gällde regeln att om EN rör sig så genomsöks hela djungeln, alla soldater dödas – aka ALLA måste börja om från början.

   Någon påpekade att man kan ta den ytterligare ett steg och istället för att röra sig en och en måste hela gruppen gemensamt och samtidigt röra sig mot den andra väggen och unisont lägga handen på väggen, den som ”är” osv.

 

Satt under rasten och funderade på hur astronauter gör när de är kissnödiga. Och hur gör kvinnliga astronauter om de får mens däruppe? För att inte tala om min favoritscen ur alla Bondfilmerna, scenen i slutet av Moonraker när Bond och bondbruden svävar mitt i skeppet och har sex. Inte för att jag tror att astronauter har sex, det finns ju jobb att göra däruppe. Men tänk om. Tänk på när vi hamnar i framtiden och börjar susa omkring som Familjen Jetson, där ett piller och en droppe vatten blir en hel måltid.

   På tal om att vara i framtiden så fick jag återigen samma tankeställare som så många andra i min ålder och yngre säkert tänkt sig; vad gjorde man innan Internet? Det är ju så sjukt mycket som styrs med datorer och alla är ju så beroende av att kunna kontaktas hela tiden och allt sånt där. Det var så tydligt på medborgarkontoret hur olika synen var på datorer också. Mannen som hjälpte oss i förrgår tyckte att papper och sånt var sjukt onödigt, medan damen som gav oss våra presentkort igår istället tyckte datorer är riktigt krångliga. ”Får man ett papper vet man vad som gäller” tyckte hon, samtidigt som jag ville säga åt henne ”Fast, ja, en sida på Internet kan ju uppdateras hela tiden. Ett papper är alltid samma papper, och ger alltid ifrån sig samma information.”

   Okej, man kan skriva och lägga till saker på papper, men det är inte samma sak.

   Och när vi ändå är inne på ämnet, så försökte jag jämföra Internet med bilar. Men det är ju inte heller samma sak, för jag kan ju se hur man transporterade saker före bilar, flygplan och stora ångbåtar. Häst och vagn och vanliga träskepp var det som fanns att tillgå, och det räckte ju. Eller nej, räckte gjorde det ju uppenbarligen inte eftersom vi inte hade fortsatt utvecklas då.

 

I vilket fall som helst spatserade jag och L in på Universitetets Akademibokhandel för att försöka hitta vår kurslitteratur. Vi hittade en, som vi inte ska ha förrän i oktober, en fick vi reda på att den var ur tryck och tre stycken beställde vi. Just ja, vi hittade Svenska Skrivregler också, som vår lärare pratar om rätt mycket, så den köpte vi också. Eller jag gjorde, eftersom L hade lämnat sitt presentkort hemma ;P

   Däremot hittade jag några andra böcker som verkade rätt intressanta, varav jag bara kommer ihåg en som jag nog ska höra med mamma om hon vill ha. Jag kommer inte ihåg titeln, men den rörde vid ämnet relationer, sex och autism och jag har för mig att författarinnan har skrivit en annan bok rörande sin autism och aspberger (?). Den kostade sådär lagom mycket som kurslitteratur brukar göra, men vi har i alla fall studentpriser, vilket jag är väldigt glad för ^_^;

 

Väl hemma blev det kyckling igen, denna gången svängde jag ihop något som blev så grymt gott att jag faktiskt tänker försöka skriva ner vad det var jag gjorde. Det hela började med att röja av diskbänken, och därefter ställde sig L och skalade potatis medan jag tärnade upp kycklingfiléerna i små bitar, en klick smör i stekpannan (tror vi använder oss av Bregott extra salt) och sen hällde jag ner kycklingen i stekpannan när den var tillräckligt varm.

   L la potatisen i en kastrull och hällde på vatten, jag saltade samtidigt som jag hällde på salt, citronpeppar och vitlökskrydda (den med örter, ni vet, från Santa Maria *gratisreklam* :P) på kycklingbitarna och rörde omkring dem i stekpannan tills de blivit vita. Under tiden som de blev mer och mer färdiga delade jag dem med stekgaffeln i mindre bitar, för jag tycker det är mycket enklare att äta då. ^_^;

   Medan L kilade ner i soprummet med vår pappersinsamling la jag i lite mer smör i stekpannan, varpå jag tog av pannan från plattan, så som min mor har lärt mig (^_^) och hällde på mjölk tills kycklingen nästan var täckt. Rörde runt och sen hade jag på lite mjöl och lite mer soya. Röra-röra-röra (man vill ju inte att det fastnar). Sen var jag så nyfiken på hur det smakade att jag inte kunde låta bli att plocka fram en sked och smaka.

   ÅH! Himmelskt! Jag var tvungen att dra mig själv i kragen för att inte äta upp all sås innan vi ens dukat. När L kom tillbaka och fick smaka reagerade hon på ungefär samma sätt som jag. Positiv respons på min mat gör mig glad :D

   ”Det här ska du få göra fler gånger, och då ska vi prova med ananas i” sa L när vi börjat äta, och fått smaken av potatis också.

16.16 Jag kanske ska börja med loggboken nu?

 

~ * ~

 

2008-09-04 – 00.03 – ”Torsdag”

”Torsdag”, för att klockan gått över tolv, men för att jag inte gått och lagt mig än – ja ni vet hur det är.

   En ledig dag idag, eller även om det inte är inräknat några lektioner är det ju faktiskt tänkt att man ska plugga, men det blev istället en tur till Försäkringskassan där jag fick reda på hur jag ska fylla i papprena om bostadsbidrag. Jag känner mig dock fortfarande osäker på hur det skall gå till, med tanke på att jag är lite vimsig och inte riktigt har ordning på mina papper ^_^; Men förhoppningsvis är de med hit, så det ska nog ordna sig. Hoppas jag…

 

Imorgon bär det av mot Göteborg. Känns småpirrigt, eftersom jag är lite osäker på om jag kommer hinna från Universitetet i tid. Vi slutar visserligen tolv, men tänk om något ändras? *peppar, peppar, ta i trä*

   Har återigen problem med UVI, så jag ska nog dricka tranbärsjos till frukosten imorgon. Det kan ju vara stressrelaterat som L påpekade, men ändå. Jobbigt. Jag gick i alla fall in i en hälsobutik idag och fick tips och råd på vad jag kan göra. Och, behold! Det finns en lösning på mitt problem! :D Jag är lycklig! Å andra sidan har jag inte provat det än, men jag är snart så desperat att jag funderar på att göra som en klasskompis sa häromdagen, trots att det inte alls låter särskilt upphetsande…

 

Vi fick vår första gäst idag också! Kändes trevligt ^_^ En av våra klasskamrater som bor någon kilometer längre bort från Universitetet ringde och ville komma förbi på en kopp te, och det bjöd vi henne gladeligen på :) Sen satt vi och snackade en stund innan hon begav sig hemåt och vi började laga mat.

   Enklaste rätten i stan; spagetti och köttfärssås, med skivade champinjoner och lök ^_^ Ända störande momentet var att Lisa ringde precis när jag hade satt på alla plattor och berättade att jag fått brev hem, trots att jag gjort eftersändningar o_O; Mycket mysko. Får väl ringa till faster och säga åt henne att säga åt Posten att jag inte vill ha brev till Göteborg längre, utan de skall till Örebro. >_<; Sega snigelposten…

00:12 Men nu har jag fört över filer till Torulf, så nu skall jag sova.

Lördag-Söndag-Måndag

2008-08-30 – 11.58 – Lördag

Runt 7:38 imorse vaknade jag till av mig själv, men var inte direkt sugen på att gå upp, så jag tänkte somna om, men hann inte långt förrän min mor ringde två minuter senare och talade om för mig att jag nu är moster :D

   Lilla Lilja kom till världen runt sextiden imorse, var 51cm lång och vägde 3,4 kg. En ganska liten plutt, men om jag minns rätt var inte Maria mycket större hon.

   Ett par timmar senare väcktes jag av ett mms på systrami och hennes lilla skrutt. Får se till att hälsa på dem på fredag när jag ändå ska ner till Göteborg.

Lilla gullpluttarna :) 12:02

 

~ * ~

 

2008-08-31 – 18.08 – Söndag

Okej, eftersom jag är dum i huvudet försvann det jag skrev om igår, så jag får försöka göra en sammanställning om vad som hände igår.

   Erhm, allt kanske inte kommer i rätt ordning, men vi åkte i alla fall till affären och köpte mat för både igår (kokt korv och makaroner) och idag (blodpudding med lingonsylt och bacon), och jag tror vi packade upp lite saker i vardagsrummet och sånt. Jag fick till exempel upp min tigerhandduk ovanför min säng, så det är inte bara grönt på mina väggar nu, utan lite svart och orange också.

   Vi konstaterade enhälligt att vi skulle låta bli att gå på poolpartyt, även om det hade varit kul. Känner att jag inte riktigt kommit in i min faddergrupp än, men det kommer nog ordna sig. Jag har ju tagit kontakt med kassören i klubbmästeriet, så jag har i alla fall en fot inne där.

   Tror vi lyckades dubbelboka så att både Kim och Elisabeth kommer hit runt It’s SÅ – även kallad Örebrodagen. Jag och Kim kommer väl kunna trivas, medan L och E kommer sitta hemma i lägenheten ^_^;

 

Idag har vi mest varit lata och inte gjort särskilt mycket. Jag tog en Eezee strax innan vi började laga mat, eftersom jag har en axel som inte riktigt är van vid att sitta vid en stationär dator, och då började mitt huvud bulta. En sådan där långsam huvudvärk, som liksom smyger sig på en, och klänger sig fast och sakta men mycket säkert tar järngrepp om ens hälsa och välmående.

   Tror migränen kan ha berott på att jag åt en massa mörk choklad igår, och så vitt min läkare har talat om för mig så ska man akta sig för att vräka i sig mörk choklad samt rött vin, eftersom de innehåller ämnen som migrängener gillar. Fråga mig inte hur det går till, men så är det tydligen i alla fall.

 

Har suttit och spelat Super Mario - Legend of the Seven Stars hela helgen, eftersom jag lite halvt kommit på att jag har ju faktiskt en massa spel att spela även om jag inte kommer åt Internet.

   Känns väldigt kul att spela Mario i ett rollspel, även om det tagit sjukt lång tid att komma till level sju. Men det beror ganska mycket på att man får ganska lite exp.

   Har läst lite till ur Lida också. Annie har kommit hem efter att hon varit och köpt nya papper åt Paul och ska strax lägga tillbaka honom i sängen, och jag känner mig sjukt indragen i berättelsen, eftersom jag själv spänner mig för att han ska klara sig. Sjukt spännande! Kanske inget att läsa för den med svaga nerver, men åh, vad jag vill rekommendera den till alla andra! Okej, jag har inte läst ut den än, men hittills är den apbra!

 

Lisa ringde mig idag också. Det var trevligt att prata lite strunt. Blev väldigt förvånad över att min telefon inte dog med en gång, men den vill sig faktiskt ibland. Ska försöka få tag i Kim igen också. Ringde honom i fredags, men då var han på väg att träna och sen skulle han ut. Ringde honom igår, men då var han hos Therese. Ringde igen idag, och då satt han hos Martin. Han ringde mig inatt också, men då skulle han egentligen ha ringt någon annan, och jag hörde knappt vad han sa, så jag gissar att han var på Rockbaren.

18:28 - Imorgon börjar skolan. Leskigt! >_<;

 

~ * ~

 

2008-09-01 – 17.27 – Måndag

Ja, vart ska vi börja?

   Första lektionen avklarad med massa lek och diskussion och trevligheter. Mycket mysigt faktiskt. Vi blev indelade i grupper och min och L’s grupp skall träffas imorgon och gå över idéer och lekar.

   Sen åkte vi in till stan och letade reda på stadsbiblioteket och medborgarkontoret och fick reda på vad vi skall göra för att få pengar av Örebro Kommun. Samtidigt som vi var där skaffade vi även lånekort och jag undrar vad jag ska med det till, med tanke på att senast jag lånade något på ett bibliotek var i ettan på gymnasiet, typ.

17:34 Jag skriver nog mer sen.

 

19:28 Nu skriver jag mer, tror jag

Kom att tänka på att det var en surgumma på bussen. Buss 14 har slut och startstation vid Universitetet, så det är jättesmidigt att bara kliva på den när man ska in till stan. Så jag, L, B och Em sätter oss vid ett fyrsäte i början av bussen, de där som brukar vara förtursanpassade för äldre och handikappade. Buss 14 går även förbi Universitetssjukhuset (x antal hållplatser) och någonstans kom det på en man som visst hade krycka. På den redan fulla bussen, sätet på andra sidan gången, satt surgumman och vände sig till oss som var inbegripna i ett samtal.

   ”Ursäkta, men är ni handikappade allihopa? Det står en man där med krycka!”

   Och, jovisst, vi flyttade på oss, alla fyra, men inte satte sig mannen ner. Istället satte sig en annan tant där. Och när den tanten gått av satte sig surgumman på våra platser, trots att hon redan hade en plats. *sigh*

 

Men kursmötet med alla nollor, tvåor och treor på Musikhögskolan var riktigt kul. Runt 70-100 pers inträngda i en pytteliten lokal som alla skulle leka lära-känna-varandra-lekar. Första leken var Evolutionen, eller en version av Superman. Dvs man börjar som ett ägg, möter ett annat ägg och kör sten-sax-påse och den som vinner utvecklas likt en pokémon till en kyckling, som mot nästa kyckling gör samma sak, och vinnaren där blir en hund, därefter en dinosaurie och efter detta Superman. Jag kom så långt som att bli en dinosaurie…

   Sen blev vi indelade i fyra ungefär lika stora grupper som ställdes i ringar och en av faddrarna började med att säga ”Hej, jag heter X och jag tycker om bla-di-blärum” och den som associera med bla-di-blärum tog över och sa ”Hej, jag heter Y och jag gillar också det, fast jag tycker bättre om plättplutt” osv. tills alla i gruppen fått presenterade sig och då fortsatte man gå associera.

*GLASSPAUS*

   Leken därefter skulle gå till på det sätt att man letade upp någon man inte kände sedan innan och fråga ”Hej, vad gör du?” – ”Jag… erh… dansar” – ”Åh, det är ju precis det jag vill göra!” och så dansar man. Sen frågar den andra samma sak och man kommer på något nytt som båda två vill göra. Efter det lekande paret upp ett annat par och frågar dem samma sak, och dessa fyra letar sedan upp fyra andra, osv. tills alla ingår i samma grupp.

   Sen skulle vi sjunga. Alla skulle tänka på varsin melodi och sen gå runt i rummet och få andra till att börja sjunga på samma melodi. Jag valde Take A Chance, eftersom L har de flesta Mamma Mia-filmlåtarna på sin spelningslista och det är hennes musik som spelas mest just nu. Det gick dock inte så bra för mig, så jag övergav den idén och hoppade in bland fem killar som stod och sjöng på Räddnings Patrullen. Det var även den låten som vann XD

   *dundundun* Blodpotatis! Alla utom en var vanliga potatisar och den som inte var en vanlig potatis var blodpotatisen! Blinda knuffades vi runt i rummet och viskade ”Potatis?” och ”Potatis!” till varandra. Förutom blodpotatisen som viskade ”Blodpotatis!”. Den vanliga potatis som fick höra detta dog omedelbart en fruktansvärt dramatisk död och sällade sig sedan till dödskören. Eftersom de döda potatisarna visste vem blodpotatisen var kunde de också varna när han kom i närheten av en vanlig potatis. En fruktansvärt rolig lek som tog en stund att slutföra, men jag måste faktiskt skryta med att jag höll mig kvar rätt länge. Det var ett tag som jag ville titta upp och se vad som hände, men samtidigt var det så spännande att inte veta vad som föregick runt omkring.

 

Imorgon skall vi ha grupparbete. Vi hade kunnat ha det idag, men grupp Flex som vi kom att kalla oss bestämde oss att det var lika bra att ta det imorgon bitti, eftersom de flesta var trötta i huvudet. Och då var klockan bara tolv! Själv hade jag kunnat hålla på till tre-fyra efter jag fått i mig maten :D Jag kände mig väldigt pigg och allärt, men det var jag tydligen ensam om.

 

Nu är frågan, skall man svänga ihop något nu att äta imorgon, eller skall man ta det imorgon? Frågorna är svåra…

20:17 och mat skall i magen. I alla fall imorgon…

Oh, vad jag längtar tillbaka till den tiden...


RSS 2.0