Sjuk

2010-07-24 – 11.24 – Lördag

I måndags jobbade jag. I tisdags jobbade jag. Ända sedan i söndags har jag känt mig sjuk. Men, det var inte förrän i onsdags som jag inte orkade åka till jobbet. Orkade inte i torsdags heller. Har suttit och inte gjort någonting. Eller ja, jag har spelat, men jag orkar inte bry mig. Har inte haft någon direkt matlust heller, vilket ju inte förbättrar mina chanser att bli frisk. Nacken gör ont, axlarna vill inte hänga med, ryggen värker och till på köpet har jag någon slags förkylning som inte vill bryta ut helt. Igår, när mamma och de andra hade kommit hem, fick jag lite heat-lotion att smörja in nacken med, och en vetekudde att lägga på. Det hjälpte väl för stunden. I morse fick jag lite Voltaren och några mirakelpiller från Helena. Så nu har det släppt lite i nacken, men jag är fortfarande seg och har ont i kroppen. Ska försöka äta lite innan jag ska ut och träffa H. Det ska bli spännande. Förhoppningsvis ska jag må lite bättre innan. Ska försöka äta lite också. Men, som sagt, har jag ingen matlust.

 

Har de senaste dagarna vaknat av att ha Du är det finaste jag vet på hjärnan. Vilket i sig kanske är väldigt fint, men jag kan inte texten helt och fullt och då blir det irriterande, när man inte kan ”sjunga med”. Menmen, jag överlever väl :P

11:38 Rabarber är ju inga bär!


Kabrak

2010-07-18 – 19.38 – Söndag

Jikes, vilken dag. Eller vilken helg, snarare. Efter att Maria & c:o åkte iväg, så blev det lugnt en stund, jag och Zaifo chillade och senare på kvällen dök Kimsen upp. Tittade på American Beauty (för första gången – den var faktiskt mycket bättre [och väldigt annorlunda] än vad jag hade förväntat mig) och ett av Stephen Kings Nightmares and Dreamscapes-avsnitt som går sent på fredagskvällar nu. Sen spelade vi lite Wii Sports Resort, eftersom Kim ville öva sig inför vad vi hittade på igår.

 

Först tog vi ett snabbesök till Kållered och handlade lite sötbeska drycker, sedan tittade vi på en lägenhet som Kim eventuellt kanske är intresserad av att flytta in i. Därefter åkte vi ut på Hisingen, hem till Elina och Anders för en Wii-kväll. Till en början var det bara vi fyra, och medan jag var på toa så lurade Kim i Anders att han och jag skulle köra match mot varandra i Wakeboard. ”Jovisst”, sa Anders, ”är hon bra?” ”Haha, nej”, skrattade Kim. ”Hon har aldrig spelat det.” Så Anders var snäll nog att visa mig hur man skulle hålla kontrollerna och hur man skulle göra, till och med så snäll att han körde på beginner-nivån :D ”Nämen, oj! Hur hände det här? Nu fick jag ju 100 poäng! Och igen! Snacka nybörjartur!” låtsades jag när jag efter halva tiden hade slagit hans poäng med 2-300  ^__^ Det slutade med att vi erkände att jag faktiskt är ganska bra på Wakeboard. Av alla spelen på Wii Sports Resort, så är det jag sparkar rumpa bäst på :P De andra spelen är roliga, men man vill ju gärna visa att man är bra på något också ;)

 

Senare dök resten av gästerna upp, bland annat en gammal klasskompis till mig. Det visade sig tydligen att efter att han hoppade av gymnasiet, och då också lämnade min klass på Angered, så bytte han stil helt och hållet. [Vad är det med gamla klasskompisar till mig som går från att vara typ hip-hop-ish till hårdrock-ish? Och som jag sedan inte ser röken av på flera år och som liksom bara dyker upp och känner mina vänner o__O;;]. Efter lite dryckesslag... eller slag mot drycker kanske man bör säga... (eller i alla fall slag mot dryckeskärl :P) så bestämde vi oss för att åka in till stan och föra festen vidare. Dock bestämde jag mig för att åka hem till Zaifo som antagligen då var rätt emsamen – samt att jag skulle jobba idag... Efter mycket om och men fick jag även Kim att komma när han hade lekt klart i stan.

 

Dagen till ära har varit seg, seg, och åter seg. Gick upp vid halv nio, lämnade Kim vid bussen en timme senare och åkte själv till jobbet vid tio, kom fram tjugo minuter innan mitt pass började. Första timmarna var rätt sega, men sen släppte det när jag väl fick iväg en order. Dock kommer jag inte ihåg hur det gick till, mer än att min coach satt bredvid mig och pekade på vad jag skulle läsa upp för avtal, och hur jag sedan skulle gå vidare. Jag kommer mer ihåg samtalet som jag hade efteråt, med en äldre herre som sa ”ja, mm, jaha... okej... mm... ja... hmm... nej, jag ska inte ha något.” (Minnet av Kanel gör sig påminnt; Åh nej, hatar när det händer). När dagen väl var till ända var jag så trött och hungrig att jag inte orkade bry mig om att min plånbok är i princip länsad, så jag gick till McD och bjöd mig själv på lite kycklingbitar. När jag satt på spårvagnen på väg mot Mölndal var jag för trött för att kliva av och byta till bussen som kom en minut efter – jag såg den köra om spårvagnen några hållplatser senare – så jag fick snällt vänta på en annan buss väl framme i Mölndal. Så nu är jag hemma, hos Maria. Sitter och försöker lapa lite sol, men den har gått och gömt sig bakom ett hus.... :(

 

Jag skulle egentligen vilja skriva så mycket mer, men jag orkar inte... Jag vill bara lägga mig ner och sova några timmar.. eller i alla fall ligga ner och glo på tv eller något annat hjärndödande :D

19:57 Via direkt, kan jag hjälpa till med något?


Natti-natt

2010-07-16 – 00.35 – Fredag

(Tekniskt sett torsdag fortfarande i mitt huvud)

Idag har jag gjort min första riktiga dag på jobbet. Igår var jag visserligen där, men jag och en annan ny rekryterad kille satt hela passet och lyssnade på gamla inspelade samtal för att ”lära oss hur det går till”. Idag har vi ringt. Bara en massa nej-tack. Eller ja, jag fick några som jag skulle ringa upp igen, om några dagar. Men det var fortfarande väldigt mycket nej. Fast ändå inte så många griniga gamla gubbar (fördomar :D) som jag hade förväntat mig. Hade ett väldigt trevligt samtal med en äldre herre, som även fast han inte var intresserad faktiskt ville fortsätta prata med mig. Lyckades även ringa till en kille i Kanada – fel nummer, men ändå :D

 

Så nu sitter jag hemma hos Maria, som ska åka till Norge med Lilja, mamma och Nina imorgon. Det är skönt att Zaifo är så folkvänlig. I alla fall om man tillhör 50% av människorna på denna jord – den andra delen har han lite svårt för :P Typ den delen som Kim tillhör. Men förhöppningsvis kommer han över imorgonkväll. Vilket vore trevligt och mysigt :)

00:45 Meow-beow-pewpewpew!


Onsdag morgon

2010-07-14 – 09.08 – Onsdag

Igår var jag på introduktion till mitt nya jobb, som telefonförsäljare. Faktiskt, jag ska sälja telefoner. Fast först skulle jag sälja bredband. Jag skulle egentligen haft min utbildning nästa måndag, om jag skulle sålt bredband. Men de ändrade sig, så jag fick min utbildning igår också. Så ikväll får jag börja. Tyvärr, ja, kvällstid. Vilket kommer innebära att jag och Kim kommer typ inte se skymten av varandra. Plus att jag ska hem till Maria imorgon och bo där några dagar medan hon och Jonaz är bortresta, för att ta hand om Zaifo. Men det kan nog vara skönt, tror jag.

 

Har suttit och kollat på lägenheter också. Mest spanat lite för Kims del, men lite smått för min egen, för att liksom se vad jag kan tänkas hamna någonstans om ett år. Frågan är bara; vill jag hamna billigt, utanför Göteborg och ändå spendera extra pengar på dyrare busskort; eller vill jag bo dyrare och hamna i områden jag kanske redan känner till men inte vill tillbaka till? :/ Jag vet inte riktigt vad jag vill. Eller jo, jag vet att jag vill bo själv. Ett tag i alla fall. Och jag vill att Kim ska ha bott själv ett tag också, innan vi eventuellt kanske flyttar ihop någon dag. Ett tag, typ ett år. Kanske?

 

Har försökt komma igång och skriva på min försenade uppgift, men det går dåligt med det. Jag har tre sidor text, en sida till med anteckningar, ingen nedskriven ordentlig referenslista... Jag tappade lite suget, efter uppsatsen. Och allt annat skrivande som blev nu i våras. Måste hitta någon slags motivation, men det vill sig inte riktigt.

 

 

Åååh... har suttit och läst Alvs blogg nu. Han är i Californien och ska vara där ett tag... Jag vill också resa :( Jag vill bort från Sverige. Jag vill träffa främmande människor och prata utländska. Jag vill till Chicago, LA, Tokyo, Oslo, Berlin, St Petersburg, Vladivostok, London, Paris, Grugkle-mufcshki... Se nya saker. Vara någonannanstans. Okej, jag älskar Göteborg – men jag KAN Göteborg. Göteborg är hemma. (Örebro också, men inte på samma sätt). Jag vill gå vilse i en stad jag inte känner till. Samtidigt är jag livrädd för att hamna på helt fel ställe, inte veta vart jag ska ta vägen, inte veta hur jag hittar tillbaka, bli rånad, tappa allt jag äger och har... Men det är samtidigt sådant som jag hellre skulle råka ut för utomlands. Kanske jäkligt dumt att säga så egentligen, men ändå. Jag behöver få in lite frisk luft i mitt slentrianmässiga liv. Om det så bara handlar om att åka till Danmark över en dag. Okej, kanske inte Danmark, men i alla fall Tyskland. Eller Norge. Jag vill se mer av Norge. Skulle kunna tänka mig Island och Finland också, när man ändå håller på liksom.

09:44 Nånting... bara någon-ting...


Äntligen måndag

2010-07-05 – 14.18 – Måndag

Sitter just nu på Pedagogen. Ska försöka få ordning på en uppgift som jag har liggandes. Jag trodde att det kanske skulle hjälpa att komma hemifrån Kim lite, men jag är inte alls i rätt sinnesstämning för att det ska bli något vettigt gjort idag. Men jag har sagt till mig själv att jag måste ha den gjord innan den här veckan är slut, eftersom jag börjar jobba på tisdag. Oturligt nog har Pedagogiska Biblioteket inte några särskilt fantastiska öppetider. 12-15, det hinner man ju skriva massvis på, eller hur? Och när själva Pedagogen stänger vet jag inte, det finns ingen information någonstans. Känns lite bajs så där. Men, men. Jag har kommit hit i alla fall. Och Eduroam – det internationella universitetsnätverket – verkar i alla fall funka. Jag behövde inte logga in eller nånting :D Frågan är bara om jag är inloggad på via mitt eget användarnamn, eller om det är Kims, eftersom han hjälpte mig att logga in på hans senast jag var här, på Pedagogen. Ah, well. Det märker vi nog, förr eller senare.

 

Men, jag har jobb. Och jag fick VG på PDI BII och jag antar (betyget har inte satts än) att jag får det på Teaterproduktionskursen också, eftersom jag fick VG i båda delkurserna :D Men att jag fick VG på min uppsats är jag mer än överlycklig över. Jag var så kritisk själv mot innehållet, eftersom jag inte riktigt kände att jag fick den handledning jag ville ha, inte heller blev jag klok på vad det egentligen var jag skrev. På examinationen fick jag en kopia som min examinator hade kommenterat med ”en välskriven uppsats som är godkänd”, vilket jag tolkade som ett G. Så att bli ”uppgraderad” till ett VG, well... jag ska inte skryta för mycket, för det känns inte bra.

 

Vad sjutton ska jag skriva om egentligen? Tydligen har jag döpt uppgiften till Gruppdynamik, men jag vet inte om det är det jag ska skriva om. Och frågan är om jag egentligen kan skriva uppgiften nu. Det är ett halvårsedan jag fick uppgiften. Den skulle varit klar 4 januari. Jaja. Den ska göras i alla fall. Och jag ska försöka hålla mig sysselsatt tills dess att Kim kommer in till stan... Det lär vara några timmar kvar. Han ska träna också. Hade jag haft träningskläder hade jag hängt med. Men det har jag inte, så det blir inget med det. Ah well, får åka hem till morsan någon dag och sätta mig på hennes träningscykel, tror jag. Eller nått.

14:30 Aldrig i livet! Det kan finnas skelett och giftiga sälar!


RSS 2.0