Framtidstro

2012-01-23 – 17.45 – Måndag

Sitter hemma hos pappa just nu, ska vara barnvakt i kväll. Har haft en riktigt, riktigt rolig helg tillsammans med en bunt nya vänner. Som har inspirerat mig och fått mig att verkligen känna att jag kan. I morse tänkte jag på den där ångesten som jag hade när jag skrev förra inlägget. Då, i morse, kändes den nästan som bortblåst. Som om jag aldrig mer skulle få ångest. Det vet jag inte är sant, men jag blev lite lyckligare av den känslan. Känslan av att kanske en dag inte behöva må dåligt. När de ringde och gav mig jobb, och när det sedan visade sig att jag har jobb hela veckan, på samma ställe, kom jag på mig själv med att tänka "men, just det, jag har ju faktiskt inte haft ångest över att gå till jobbet, ens innan de ringde" - något som jag ofta kan få, nu när jag har ett så osäkert jobb (och även förut, på arbetsplatser jag har vantrivts på). Det kanske inte är den bästa arbetsplats jag ska vara på den här veckan, men under en stund förut, i eftermiddags, sprang tiden helt ifrån mig och jag kände att jag faktiskt kunde göra skillnad. Kanske bara en liten skillnad, men ändå, många bäckar små.
.
Och ja, ett annat orosmoln har... inte riktigt försvunnit, men det har blivit mindre överhängande, grått och mulet. Nu är det som ett vitt, fluffigt plufs på en annars klart ljusblå himmel. Det orosmolnet kan vi kalla för min utbildning. För jag har fått ytterligare två av vårens kurser tillgodoräknade. Dock vet jag inte om det innebär att jag ska läsa något alls i vår, eller om jag ska ställa mig in på att jobba fram till augusti-september sådär.
.
Under helgen pratade vi en hel del om att se problem som apor, och att man kan välja att ta emot andras apor, och på så sätt gå och bära omkring med ett helt zoo på sina axlar. Men i och med liknelsen mellan "det är inte mitt problem" och "det är inte min apa" så kändes det så mycket enklare att i framtiden kanske tänka efter lite innan man väljer att göra vissa saker. Och sen ska ni också veta att jag var inte så här konstig förut... innan jag gick till kyrkan :3
.
Nej, men helt ärligt, just nu trivs jag med mitt liv. Det känns jättebra. Lite jobbigt var det väl i och för sig i morse när spårvagnen höll på att haverera vid Gamlestadstorget, så vi fick byta till en annan, vilket gjorde att det blev väldigt trångt på den vagn jag kom på, och en tjej föll plötsligt ihop. Hon kan inte ha varit mer än 17-19 någonstans där.. Som tur var kom vi strax fram till Centralstationen och några av de resenärerna som skulle av där hjälpte henne. Jag stod nära, men inte tillräckligt nära. Kände hellre att jag höll mig undan för att ge henne lite mer luft.
18:01 Nä, nu ska jag väl vara lite social...

Nej. Nej. Nej!

2012-01-09 – 08.21 – Måndag
Jag har ångest. Ångest över vad som ska hända den här terminen. Ångest över att jag har sagt upp/avbeställt/eller vad det nu heter/tagit bort mitt bostadsbidrag, eftersom jag och Kim numera bor ihop och därför får en högre inkomst än vad vi får ha för att få lov att vara bostadsbidragstagare. Ångest över att jag har försökt få tag i skatteverket under en ganska lång tid nu, utan resultat, för att få reda på om det dras rätt skatt eller inte (jag har liksom verkligen ingen lust att få restskatt i år :(). Ångest över att det är kallt ute, men ändå ingen snö. Ångest över att jag har gått upp i vikt (men jag har minskat i midjemått, men det hjälper ändå inte att dämpa ångesten). Ångest över att jag inte kan prata med någon just nu om det här med att jag har ångest. Ångest över att jag inte fick något jobb förra veckan. Ångest över att klockan är fem i halv nio och jag har inte fått något jobberbjudande än. Ångest över att jag inte har sparat undan tillräckligt med pengar. Ångest över att åka till Stockholm i februari. Ångest över att jag har en fin lägenhet, men den är inte tillräckligt fin för den har inget ordentligt kök eller en balkong. Ångest över att eventuellt flytta ifrån den fina lägenheten bara för att få ett kök och en balkong. Ångest över att jag fortfarande inte har tagit tag i och skrivit klart mina uppgifter jag har kvar från ÖrU. Ångest över att jag inte fattar varför studera.nu har blivit uppdelad i studera.nu och antagning.se. Ångest. Det känns som om livet håller på att ta slut. Ångest för att jag fyller 25 om drygt nio månader. Ångest över att jag fortfarande inte är ”färdigutbildad”. Ångest över att jag har ångest.
08:31 Men nu har jag i alla fall fått gråta lite…

Nu börjar vi

2012-01-02 – 18.14 – Måndag

Så var det dags för ett nytt år. Tvåtusenelva var inte mycket att hänga i granen, känner jag. En lång jobbig transportsträcka till nästa utmaning. Ändock är transportsträckor nästan de jobbigaste utmaningarna, eftersom de bara går och går utan att komma fram till något. Typ.

 

Jag blev teaterpedagog, dvs. jag kan ta ut min examen (vilket skall göras inom kort). Jag flyttade från fina Örebro till härliga Göteborg. Jag fick äntligen bo ihop med min katt igen, även om det bara var för en kort stund :( Men jag blev också kattägare på nytt. Jag blev antagen till teaterlärarprogrammet på GU – dock vet jag fortfarande inte om och när och vad jag ska plugga. Jag hoppade mellan en massa jobb och projekt (okej, inte en massa, men några i alla fall). Genom de jobben och projekten blev jag på nytt påmind om varför jag har valt att bli pedagog (slash lärare) och inte försäljare eller något annat tråkigt, typ forskare eller varvsarbetare :P Ja, jag blev ju faktiskt sambo också.

 

*Handla och äta mat (Kim lagar)*

 

I år ska jag inte hålla mig med några nyårslöften. De senaste åren har det varit att gå ner i vikt och träna och allt sånt där, typ, hälsosamt. Men i år struntar jag i löftena, eftersom jag ändå inte kan hålla dem. Istället ska jag ha nyårs-mål-att-sträva-mot. Så där pedagogiskt och bra :D

 

–        Spendera mindre tid vid datorn och tvn

–        Läsa mer

–        Bli bättre på att motionera

–        Äta mer hälsosamt

–        Umgås mer med folk

–        Lära mig spela gitarr

–        Fortsätta med japanskan och bli klar med steg tre

–        Skriva klart min uppsats

–        Skriva om mitt kapitel till teaterboken

–        Spara ihop pengar till att resa för

–        Inreda min lägenhet på ett sätt som jag trivs med

–        Bli en friare människa (vad det nu innebär :D)

 

Förutom det, så ser jag fram emot tre saker under året som följer:

–        Rammstein i Stockholm i februari

–        Kim och jag fyller och firar 50 år

–        … ha! Det skulle ni bra gärna vilja veta va?!

–        Hur det blir med min utbildning (och så väntar alla med spänning om när jag ska lära mig räkna :P)

20:25 Ouif uyff!


RSS 2.0