Vecka 39

2011-09-28 – 10.55 – Onsdag

Såatte… de senaste tjugo dagarna har varit lite upp och ner de med. Sa upp mig från mitt gamla jobb, eftersom jag har ett nytt, och skulle jobbat sista passet i söndags. Men i lördagskväll började jag må kasst. I söndags var jag febrig och det gjorde ont i halsen. I måndags hade jag sån feberfrossa att jag trodde jag skulle dö. En körtel i halsen är jättesvullen och gör ont ända upp i örat. Igår var jag så kass att när jag väl vandrade omkring i lägenheten så kände jag mig som Ozzy, iklädd min randiga morgonrock, håret i testar och kunde knappt få fram något sammanhängande ens när jag skulle prata med katten. Har poppat så mycket piller att de börjar ta slut o_O I början tog jag några monsterpiller jag fått av Linnéa, och de hjälpte till en början. Men sen gick det inte. Så i morse provade jag att ta en dubbeldos av mina migräntabletter, eftersom jag har en fruktansvärt jobbig huvudvärk ovanpå feber, frossa, halsont och ledvärk. Och visst, febern har gått ner och jag tar tillfället i akt att dricka och äta så mycket som möjligt nu när halsen är bortdomnad, men huvudvärken är likt förbannat kvar.

 

Så här kan man se ut när man inte är sjuk.

 

I vilket fall… Jag har som sagt bytt jobb, mycket bättre betalt, men har inte hunnit jobba mer än en dag, eftersom jag är sjuk. Angående studierna så har jag uppenbarligen tagit ett studieuppehåll, för jag har fått första terminen på lärarprogrammet tillgodoräknad. Men det tog LÅNG, lång, lååååååååååååååååång tid att komma fram till. Byråkrater. Jag blir trött på dem. Men jag läser i alla fall teaterdidaktikkursen, en kvällskurs. Hade tänkt läsa några andra distanskurser också, men det kommer jag inte hinna om jag ska jobba också. Och varför jobbar jag? Jo, för att jag fick beskedet från CSN att jag inte skulle få studiemedel den här terminen för att jag inte klarade tillräckligt med poäng i våras. Igår fick jag dock ett meddelande som sa ”Hej, nu får du pengar för att du ska plugga den här terminen” o_O Jag blir knäpp på CSN. Men hittills *pepparpeppartaiträ* har jag bara haft bra erfarenheter av dem. Och det är jag glad för.

11:21 Well, that’s all for now.

Vecka 36

2011-09-08 – 18.18 – Torsdag

Den här veckan har varit både uppåt och neråt. Neråt för att jag har varit sjuk sedan förra torsdagen, mer eller mindre. Det började med att jag skulle träffa min kompis som eventuellt har ett jobb till mig, för en liten pre-intervju. Redan när jag åkte in för att träffa honom kände jag att det började bränna i halsen. Inte coolt. Sen började rösten mer och mer försvinna och när det var dags att jobba söndagspass var det lite jobbigt att ringa och sjukanmäla mig eftersom jag inte kunde prata alls. Kim gav mig talförbud. I måndags kändes det dock bättre, rösten var typ tillbaka och jag åkte iväg på informationsmöte för konfagruppen jag eventuellt ska vara med och leda. Så i tisdags åkte jag i väg till jobbet. Precis när jag skulle kliva på spårvagnen ringde de äntligen från GU! :D

 

JAG HAR BLIVIT ANTAGEN TILL TEATERLÄRARPROGRAMMET!!

 

Så jag åkte direkt till jobbet och sa att jag måste till Pedagogen och skriva in mig. Coachen jag pratade med nickade och gratulerade mig. Sen sprang jag vidare och försökte leta reda på vem jag skulle prata med. Tanten (Tant 1 kan vi kalla henne) som ringde och sa att jag fått en plats på programmet ansåg att jag skulle prata med Tant 2, som skulle finnas på studiecentrum på Pedagogen, och denna Tant 2 skulle alltså kunna hjälpa mig att registrera mig och fixa med mina tillgodoräkningar. Så jag gick till servicecentrum, för jag misstänkte att det kanske var det hon menade. Men det var det inte, utan jag skulle till studieadministrationen, berättade de för mig på servicecentrumet. Dock hade de stängt och skulle först öppna en stund senare, så jag satte mig och läste ur A Game of Thrones av George R. R. Martin.

 

Efter ett tag dök en kompis upp och lite senare också Kim. De följde med mig in till Tant 2, som gav mig några papper att fylla i. När jag sen sa till henne att jag skulle tillgodoräkna mig mina kurser från Örebro, så skickade hon mig vidare till Tant 3, som bara satt en bit bort. När vi väl kom till Tant 3 så tyckte hon att jag skulle ringa ett nummer och fråga efter Tant 1. Då sa jag att det var Tant 1 som skickat mig till Tant 2 som hänvisat mig till Tant 3 (hur många gånger har jag inte berättat detta nu? O__o;;), så hon, Tant 3, ringde upp Tant 1 åt mig för att jag skulle slippa gå dit själv. Dock tyckte Tant 3 i alla fall, efter samtalet, att jag skulle gå till Tant 2 i onsdags, och då ta med mig alla papper och betyg och intyg och grejer som jag kanske skulle tänkas behöva för att fixa med min tillgodoräkning för att jag förhoppningsvis skulle slippa läsa de första kurserna på programmet och bara läsa det jag saknar (typ, lite mer teater, pedagogik och mitt andra ämne – svenska som andraspråk).

 

En get på Gotland

 

När jag fått all information gick jag tillbaka till jobbet. Där gick jag in till de personalansvariga och sa att jag hade varit borta och varför och vi ändrade i mitt arbetsschema. Dock kunde jag inte svara på om jag skulle säga upp mig eller jobba kvar, eftersom jag inte visste hur mitt schema skulle se ut. Sen gick jag ut och käkade lunch tillsammans med några kollegor och hittade en ledig station som jag tänkte sitta vid under passet. Efter en halvtimme kände jag hur jag var obehagligt varm i kroppen och att näsan började täppas igen, ögonen sved och lederna värkte. Samtalen gick fortfarande bra, men det var knappt att jag kunde koncentrera mig på uppgifterna. Sa till en av coacherna att jag inte mådde bra, men att jag skulle stanna så länge jag orkade. Jag gick efter tio minuter.

 

Väl ute på gatan öppnade sig himlen mer eller mindre så fort jag klev utanför porten. När jag kom runt hörnet såg jag min spårvagn köra in på hållplatsen, tänkte olyckligt ”jag hinner inte”, men jag hann ändå. Orka stå i regnet och frysa, särskilt när kylan verkligen gjorde sig påmind. Hade jag inte pratat i telefon mer eller mindre hela resan hem hade jag antagligen däckat. Det gjorde jag som tur var först när jag kom hem. Sedan dess har jag varit hemma och haft feber och snuva och ont i kropp och leder… Imorgon ska jag på arbetsintervju. Ska poppa så mycket piller jag kan för att vara något sånär representabel (?) ut. Håll tummarna för mig!

18:53 When was two plus two?

Vecka 35

2011-09-04 – 10.57 – Söndag

För drygt tre år sedan lämnade jag allt som kan kallas trygghet bakom mig. Jag sa tack och hej då till Götaland och begav mig till Närkeslätten. Det var tre år av hårt jobb, glada vänner, god mat och skapandet av en ny, fast och trygg punkt. Egentligen skulle det bara vara två år. Men jag tänkte, att ett tredje år gör nog varken till eller från. Sen var det dags igen. Tryggheten som fanns där i den lilla storstaden, med det lilla universitetet och de familjära ansiktena, började luckras upp och det var dags att ta ett nytt farväl. Jag begav mig tillbaka till min kära västkust, hittade en ny punkt att bygga upp tryggheten kring. Det har trots allt inte gått så lång tid sedan det att denna tredje, nya punkt etablerades, men det har ändå hänt en massa saker. Den trygghet jag trodde jag hade kvar i Götet och hade med mig från Örebro, stannade en stund, men varade inte särskilt länge. Många gånger har jag sagt att jag mått dåligt, att jag inte vill vara med om sådant som skadar mig, att jag vill dö och så vidare, men jag har alltid lyckats kravla mig tillbaka. Och det känns lite som att varje gång ödets klocka slår, så slår hon hårdare för varje slag. Om det jag varit med om den gångna tiden varit så fruktansvärd, vill jag inte ens spekulera i vad framtiden kan komma att ha i sitt sköte.

 

Gollum says: my pillow and blanketsssss

 

Nu över till en mindre poetisk uppdatering av mitt liv. Jag har fortfarande kvar jobbet, bara bytt projekt. Däremot har jag fått mer eller mindre två jobberbjudanden. Det ena från en gammal vän som jag jobbade med under en kortis när jag läste på Wendelsberg. Det rör sig fortfarande om telefonförsäljning, men på ett helt annat sätt. Det andra från en vikariepool, som mamma tyckte jag skulle ringa och säga att jag vill jobba i förskola och skola. Dock hann de ringa upp mig innan jag hann ringa dem o__O Så jag ska bara få hem ett utdrag ur belastningsregistret, sen ska jag på intervju där också (plus att mamma tipsade om att det finns en ledig tjänst på en avdelning nära hennes jobb). Det är nästan så jag fick ett tredje jobberbjudande, av en dörrförsäljare. Eller, han sålde dammsugare, och knackade inte dörr. Men det var en väldigt intressant uppfinning han visade. Synd bara att den var så dyr. Och avundsjuk blev jag, för han hade visst köpt sig en alldeles egen tiger, som han åkt och hälsat på och klappat på och allt sånt där som jag vill göra ;___;

 

De senaste dagarna har jag försökt få tag i folket på GU, men inte fått något svar. Har fått schema över när teaterdidaktik-kursen ska gå, men ingenting om teaterlärarprogrammet. Har fått uppdateringar på att skriva för scenen-kursen också, den verkar spännande. Och imorgon, om jag mår bättre då (har sjukt ont i kroppen och har typ tappat rösten), ska jag på möte för att eventuellt vara teaterledare för en konfirmationsgrupp. En kompis tipsade om den, hon är själv ledare där, och gruppen ska tydligen sätta upp en föreställning och behövde en regissör :)

11:12 Mera te!


RSS 2.0