Happy Halloween

2011-10-31 – 22.42 – Måndag

Sista oktober för det här året då. Sitter hemma hos faderskapet och är barnvakt. Eller ja, jag har nog barnvaktat klart för idag. Ska sova över här och få sova lite längre än vanligt, eftersom jag vet att jag kommer jobba på samma ställe hela den här veckan ^_^ Och ett par dagar nästa vecka också. Ska ta och skriva ut mitt CV och studieintyg också, och se om inte chefen där vill ha mig lite mer permanent – mina kollegor verkar ju vilja ha mig i alla fall ^_^

 

Har dock pratat med faderskapet, och vi lyckades komma åt så jag kan se min lönespecifikation och uppenbarligen har det inte dragits någon skatt på min lön, så min fantastiska lön var visst inte så fantastisk (men ändå bättre än jag hade hoppats på). Vilket är märkligt, då jag aldrig behövt lämna preliminär skattesedel förut. Men ja, det är väl något jag får klura ut. Sånt där som man ”bara ska veta” uppenbarligen, så fort man blir vuxen. När man nu blir det. Jag ska lämna preliminär sedel på att aldrig lämna barnasinnet ifrån mig i alla fall. Jag lär behöva det :P

 

I lördags var det nypremiär för något som legat och dammat i min garderob i några år. Eller ja, den har legat nerpackad i en låda för att sedan förflyttas till min garderob när jag flyttade i somras. Jag hade nästan hoppats på att den skulle vara lite maläten, men den hade klarat sig väldigt bra. Och den aprikosa färgen satt kvar den med. Det var nämligen så att Kim frågade mig om jag ville följa med på Beerfest. Ja, tänkte jag, det kunde väl vara roligt. Sen, efter att han betalat för oss båda, kläckte han ur sig att jag skulle behöva tävla i hans lag. Va, tänkte jag, hur tänkte du nu? O.o

 

Men det gick bra ändå. Jag har aldrig sett filmen Beerfest och jag har aldrig tyckt det har varit särskilt kul att tävla i att dricka öl. Men jag hade en fruktansvärt trevlig lördag, även om vi inte vann. Fick prata med en massa härliga studenter, en massa kramar och kärlek från höger och vänster. Och korv. Sen trodde jag att jag hade tappat min telefon och fick lite panik över det. Men sen hittade jag den ändå. Den hade hamnat mellan byxbenet på mina jeans och byxbenet på overallen. Typ. Vi kan säga att den hade hamnat i skon, för enkelhetens skull. Som tur är har jag en karl som vet hur han ska trösta mig. Jag tror jag ska ge honom blommor och choklad ;P

 

22:56 Nu orkar jag inte skriva mer, för min vänstra handled gör fortfarande ont…


Peripeti

2011-10-26 – 21.12 – Onsdag

Såatte… jag träffade de där snälla människorna som bara helt på måfå kliver ombord på fordon och delar ut lappar till människor som behöver lappar. Eller så är de egentligen fruktansvärt hemska människor som delar ut böter till helt fredligt folk som faktiskt har betalat biljetten. Jepp, 1200 av Svea rikes riksdaler vill de ha av mig, Sämsttrafik, fastän jag dagen innan köpt nytt månadskort som sedan inte kunde registreras i deras maskiner eftersom de är sämst och inte funkar. Puss på er, hoppas ni tycker mitt brev lät bra, för jag tänker inte betala. Särskilt inte då ni vid flera tillfällen har särbehandlat och diskrimminerat tjuvåkare, då vissa slipper få böter och istället får en varning.

 

Give 'em some ke-ra-ey-zee eyes and get what you want

 

Men, för att övergå till något roligare så har jag upptäckt att min lön var mycket bättre än vad jag hade hoppats på. Denna månad kommer det dock bli lite snävt, men nästa kommer bli helt fantastisk. Då ska jag äntligen låta mig själv unnas lite roligheter. Kanske någon ny piercing, eller ännu hellre den där tatueringen jag har väntat så på att ha råd med att göra.

 

I går var det sista träffen i kvällskursen som jag läser/läste (Teaterdidaktik). Vi som var där fick godkänt, eftersom vi varit på alla träffar och gjort uppgiften. Jag var jättenervös inför att redovisa, även om det bara rör sig om 4,5 högskolepoäng, så kändes det ändå som om de andra redan var så säkra på sitt och jag bara kunde fantisera ihop något som kanske kan funka. Uppgiften gick ut på att skriva ihop en planering för en fiktiv eller faktisk grupp som man ska leda/undervisa i teater, och sedan leda kursdeltagarna i en eller ett par övningar man tagit med i planeringen. Jag skrev ihop min planering lite i sista laget, men fick ändå som sagt bra respons på det hela :) Makes me a happy giraff ^^

 

Ännu mer bra nyheter! Jag har ÄNTLIGEN, bara sisådär 22 månader försent, fått betyg i PDI A, vilket gör att jag nu sent omsider kan ta ut min examen :D Så, jag funderar på om man ska ta och ha en liten examensfest eller så i slutet av november. Kanske till och med kombinera med en inflyttningsfest. Vi får se, jag har inte riktigt tänkt klart än.

21:31 Nu ska jag sova så jag kan tjäna mer pengar ^_^


Efter födelsedagen

2011-10-20 – 18.17 – Torsdag

Nu har jag jobbat i nästan en hel månad på mitt nya jobb. Det känns väldigt kort, men det kan ju bero på att jag inte har jobbat varje dag heller. Samtidigt känns som om det var väldigt längesedan jag slutade på mitt gamla jobb. Men tiden går väldigt fort när man har roligt, och jag måste verkligen säga att det var helt fantastiskt bra att byta jobb. Förutom den där lilla löneökningen, så jobbar jag med något jag tycker om och jag får möjligheten att variera min arbetsplats och mina arbetsuppgifter. Visst, det är lite stressande att inte från vecka till vecka, och från dag till dag, veta var jag kommer vara eller vilka mina arbetstider är, men samtidigt har jag fått så fruktansvärt bra kritik och respons att det inte gör mig något.

 

Det bästa är att när man jobbar som vikarie kan man dessutom gissa sig till att man får jobba ett par dagar på samma ställe. Så hittills har jag faktiskt inte varit på så många ställen, men trivts väldigt bra på dem jag har besökt. Den här veckan har jag faktiskt bara varit på ett ställe, och de har varit jättenöjda med mig. De fick nästan bråka med ett annat ställe för att få mig imorgon också :)

 

Ibland är man så där lagom kreativ

 

Förutom det hade jag en väldigt trevlig födelsedag. Och firandet var också jättehärligt :) Familjen fick komma på öppet hus och senare på kvällen kom ett gäng polare över.

 

*samtals- och matpaus*

 

Som sagt, helgen var helt fantastisk. Fick fina presenter och imorgon ska jag få en till, av Alv :) Och i februari ska jag åka till Stockholmland, tänkte jag. Eller, det tänkte Lisa, Hannes och Kim, för de gav mig en Rammstein-biljett! :D Måste bara ta och lyssna igenom deras senaste skiva. Har varit dålig på att lyssna på musik alls det senaste. Det blir så ibland (vilket för övrigt är mitt mantra på jobbet :P).

21:02 Nä, nu ska jag duscha och sova.


Snart är det dags igen

2011-10-10 – 17.49 – Måndag

Som om inte jag har varit nog med sjuk >_<; Var sjuk hela förrförra veckan och halva förra veckan. Halsfluss. Blä. Men det gick över med rätt medicin (dvs inte panodil eller ipren utan kåvepenin :P). Men hur länge varade det? Nä, just det. Inte särskilt länge alls. Nu är jag förkyld. Igen. Hostar, snuvar, nyser och fryser. Men jag tror inte jag har feber. Bara ont i kroppen. Inte party alls, om jag ska vara helt ärlig.

 

På tal om party så fyller jag år på söndag! :D Det kommer firas på lite olika sätt. Trevligt kommer det bli i alla fall :) Så, för att underlätta för mina gäster och mig själv, så ska jag nu göra om en sak som jag gjorde för några år sedan, dvs. lägga upp min önskelista här:

 

- Presentkort på Ikea, H&M, Kappahl, Lindex, Bokia – typ varhelst det kan vara bra att ha ett presentkort :P

- Micro

- Verktygslåda

- Spel av alla dess slag (kortspel, brädspel, rollspel, tv-spel osv.)

- Piercingsmycken (helst hela ringar, både silvriga och svarta, och vad det gäller tjocklek så använder jag främst 1,6mm, 3mm, 4-5mm och 8-10mm)

- Bidrag till en resa till Japan

- Massage av en professionell massör

- Kattleksaker :)

- George R. R. Martins serie A Song of Ice And Fire

- J. K. Rowlings serie Harry Potter (inbunden, på engelska, vuxenutgåvan [dvs. den som har mörkare motiv på framsidan, för den är snyggast :P] har redan Deathly Hollows)

- Robert Jordans serie Sagan om Drakens återkomst (pocket, har inte Knivarnas väg, Järnets tid, Vinterns hjärta, De nio månarnas dotter, Dunklets korsväg, De dödas stad, Tar Valons Fånge, Fällan, The Gathering Storm, Towers of Midnight, A Memory of Light, The World of Robert Jordan's the Wheel of Time, New Spring)

- Astrid Lindgrens böcker (förutom Ronja Rövardotter och Mio min Mio, gärna de med röda ryggar)

 

- Teaterlitteratur (eller för den som vill, så kan man få bjuda mig på en teaterföreställning :D)

* Kemecsi – Skådespelarens skapande process enligt Stanislavskijmetoden

* Aspelin – Teaterarbete: texter för teori och praxis

* Göthe – Lysande Eländen

* Marowitz – Directing the Action

* Rasmusson & Erberth – Undervisa i pedagogiskt drama

* Byréus – Du har huvudrollen i ditt liv

* Världsdramatik 1-4

* Sjöström – Skådespelare i handling

* Grünbaum – DRACON i skolan. Drama, konflikthantering och medling

* Helander – Barndramatik och barndomsdiskurser

* Kleberg – Teatern som handling: sovjetisk avantgarde-estetik 1917-27

* Thomson – The Cambridge Companion to Brecht

* Bark – Dramat I din föreställning: från Aischylos till Weiss

* Brook – The empty space: a book about the theatre

* Spolin – Theatre games for rehearsal. A director’s Handbook

* Sandström – Grundläggande ljusteknik

* Grimas sminkbok

* Krukmakaren i Delfi: om konsten att marknadsföra kultur: en handbok

* texter av Dario Fo

* texter av Molière

* texter av Shakespeare

 

Såatte ja… jag trodde inte att jag skulle få en så lång lista, men… De där teaterböckerna kanske är enklast om jag själv skaffar mig, men skulle ni springa på dem någonstans för en billig penning så skulle jag bli överlycklig ^_^ Oh, ja, skulle ni trilla över någon fin sagosamling så säger jag inte nej till det heller. Sagor är fantastiska och jag vill bygga upp ett litet sagoarkiv :)

18:38 Det tar en stund att skriva en sån här lista :P


What once was

2011-10-01 – 20.33 – Lördag

Jag har gått igenom lite bilder. Från de senastre tre åren. Jag vet att jag har fått en hel del kommentarer av folk och de har undrat om jag gått ner i vikt och så. Det är ett ämne som jag egentligen tycker är väldigt känsligt. Jag pratar gärna om det, jag kan säga hur mycket jag har gått ner, men jag håller gärna siffran för mig själv. Men jag trivs ändå i min kropp just nu. Det gjorde jag inte för tre-fyra år sedan. Då kände jag mig stor, pluffsig, fet och tjock och äcklig. Jag mådde dåligt av att se mig själv i spegeln och jag hade inte den psykiska styrkan för att göra något åt det. Sen förra året började jag träna tillsammans med några vänner på Örebro Universitets Idrottsförening. Det kändes riktigt bra, eftersom anledningen till att jag började träna var för att jag vill att min kropp ska bli hälsosam, inte för att bli smal som en sticka. So, lets do a little recap;

 

a) b)  c)  d)

 

Om vi tittar på bild a). Det är december 2008. Jag har haft den där formen i något år. Något som jag delvis skyller på mina p-piller, eftersom jag gick upp en hel del när jag började med dem. Dels så skyller jag på Wendelsbergs folkhögskola. Jag mådde inte bra under tiden jag gick där, och trots att jag ville bli av med några kilo hade jag inte vare sig den fysiska eller psykiska orken att börja träna, eller ens röra på mig. En period som jag inte är så stolt över. Då bilden togs hade jag visserligen flyttat till Örebro och börjat gå till och från skolan mer eller mindre dagligen, men jag tog inte prommenaderna på allvar.

 

Bild b) är tagen i oktober 2009. Här har jag bytt piller och plötsligt känner jag att mitt självförtroende har fått en riktig boost. Ett år i Örebro gjorde underverk för både kropp och själ. Okej, kanske inte så mycket, men jag trivs i min kropp igen och bryr mig inte så mycket. Mina gamla hjärnspöken gör inte besök lika ofta längre, vilket jag är väldigt glad för. Jag cyklar och promenerar till skolan så ofta vädret tillåter. Ska jag vara helt ärlig har jag lagt på mig några kilo till, men det gör mig inget.

 

I augusti 2010 togs bild c). Jag läste 45 högskolepoäng, var fadder för de nya nollorna, rollspelade minst en gång i veckan, började träna minst två dagar i veckan och umgicks med folk. Jag var hemma i princip bara när jag sov. Jag fattar inte riktigt hur jag orkade med, men det gick ändå. Redan första veckan kände jag av träningen. Det kändes bra i kropp och själ. Och jag upptäckte att jag faktiskt hade bättre kondition och koordinationsförmåga än vad jag tidigare trott. Att dessutom bli kär i boxning igen kändes bra. En gång i högstadiet fick vi prova på andra sporter än fotboll och innebandy, vilket jag tyckte var väldigt kul. Vi fick prova både boxning och amerikansk football. (Det bästa med footballen var att jag var den enda tjejen som provade på det, OCH var bättre än många av killarna!) Så när jag såg att ÖUSF erbjöd både zumba, afrikansk dans och boxning m.m. blev jag väldigt glad och provade på så mycket jag orkade. Och vikten rasade av mig!

 

För bara några månader sedan, i juli 2011, togs bild d). Jag tränar inte lika frekvent som jag gjorde för ett år sedan, eftersom jag nu har jobb att gå till, vilket gör att träningen får hamna i andra rummet. Men när jag inte är sjuk eller har supermycket att göra, försöker jag ändå se till att skaka rumpan ett par gånger i veckan. Skaffade mig de där zumba-dans-videorna som de gör reklam för på tv och jag tycker faktiskt att det funkar. Vikten är inte så viktig (höhö), men när man tittar på mina mått känner jag mig mycket positiv. Bara en sådan sak att jag tappat minst 10 cm i midjan sedan jag började träna är riktigt härligt. Jag kan äntligen ha på mig byxor som varit för små i flera år! Jag vågar dessutom prova kläder som jag aldrig annars skulle haft tanke på att ens ta i. Jag kanske inte har pengarna för att köpa dem (och helt frankly, jag behöver rensa ut min garderob innan jag börjar köpa nytt), men det är för en gångs skull roligt att gå i klädaffärer.

 

Som slutkläm kan jag berätta att jag tappat mer än 10kg sedan jag började träna på allvar. Men som sagt, det är inte vikten som är problemet. Det är psyket och hälsan som jag arbetar på. Sen får vi se när jag kommer ner till min idealvikt :)

22:10 Nu ska jag återgå till tvätten.

 


RSS 2.0