The Epic Tale

2008-10-25 – 20.59 – Lördag

Igår var det uppspel. Jag märkte egentligen inte direkt av nervositeten förrän det var försent – som det ska vara :P

   Vi var sista gänget och hade tur i oturen att spela för samma klasser som gruppen före oss. De var så små och söta och kom med jättemånga bra förslag och de räddade våra karaktärer så gott de kunde. Jag satt själv och blev lite lätt avundsjuk för att jag själv inte fick gå upp. Å andra sidan var det kanske tur, med tanke på att jag hade god lust att gå upp på scen och slå ner K som spelade en väldigt hemsk Markus som styrde sin flickväns liv >_<; Det var så skönt när K’s kille kom och hon sprang fram och kysste honom och helt bröt illusionen och hon var sig själv i mina ögon igen. Det är läskigt när man själv inte kan se skillnad på skådis och karaktär…

 

Jag pratade med Jens igen, och fick den här gången ut en del av samtalet och på hans inrådan skickade jag in det jag hittills har skrivit på min uppgift och förhoppningsvis kommer jag få någon kommentar av honom snart, så jag kan skriva klart… men, jag får väl försöka okomplicera det jag vill skriva så kanske det går bättre…

 

Fredag med pengar skall firas på rätt sätt så vi beställde pizza :D Det var nästan lite läskigt när pizzabudet höll på att gå utan att ta betalt o_O ”Det brukar vara betalt i förväg” sa han och skrattade nervöst.

 

Idag har vi varit duktiga! När klockan var halv tio tyckte min kropp att jag skulle gå upp, så jag gjorde det efter att jag lyssnat klart på Shandi (och några låtar till). Gick in i badrummet och tappade upp badvatten och la mig för att läsa Suzanne Ostens meningar och essäer. Faktiskt ganska intressant, även om jag inte har hunnit jättelångt, så har jag hunnit en bit i alla fall :)

   Två timmar senare klev jag ur badet och åt frukost med L som nyss klivit ur sängen. Sen städade vi hela lägenheten mer eller mindre. Diskade den veckogamla disken, skurade spisen och fläkten, dammsög hela lägenheten tre gånger om och jag har äntligen fått upp det som legat på mitt golv i princip ända sedan vi flyttade in. Jag har dock ingen gardin eller någon persienn för mitt fönster än, menmen, det går att överleva i alla fall en stund till.

   Vi slängde en massa skräp och har skaffat oss en pappersåtervinningslåda (dvs en gammal flyttlåda som vi lägger papper i :P) och fått upp gardiner i vardagsrummet samt några ljuslyktor där (som jag fick av Teresa i födelsedagspresent ^__^).

   Sen åkte vi till Ö&B – studentens bästa vän! – och skaffade en ny gardinstång till köket. Sen vidare till Ica vid Krämaren för att införskaffa oss lite mat, eftersom vi snart får gäster (som vi inte vet när hon skall komma :P). Och Ica fortsätter leva upp till sitt rykte om att ha gamla grejor. Den här gången var det dock inte så farligt, men den turkiska yoghurten jag fick tag i har utgångsdatum imorgon. Mmmm. Not.

21:13 Spela FFX2 eller skriva? FFX2 – Skriva? >.<

 

~ * ~

 

2008-10-28 – 23.22 – Tisdag

AAaaaaAAAAaaaaAAAAAAAAaaaaaa….

   Jag har köpt en ny mobiltelefon. Med tillhörande abonnemang. Frukta icke, jag behåller mitt gamla nummer. Vill ni höra den episka sagan om hur det hela gick till? Inte? Well, screw you, I’m telling it anyways;

 

Det var en helt vanlig dag i fröknarnas lägenhet när plötsligt (!!!) jag fick ett infall att vilja bege mig ut i den stora vida värld som Örebro är och undersöka platser som ännu lämnats oupptäckta men som i mitt äventyrliga sinne etsats sig fast och bara väntade på att bli sedda. Denna plats jag pratar om kallas Marieberg Centrum, en plats fylld med eskapader och skatter. Jag övertalade snart min kamrat att vi skulle skynda oss till bussen för att komma dit så snart som möjligt. Bussen, detta hemska och otäcka odjur som man aldrig kan lita på fullt ut, var självklart sen. Men vi hade dock tur att inne i staden lyckas byta till nästa buss inom tio minuter, vilket gladde oss storligen. Bussens ägare, de lömska Länstrafik, var inte snälla utan hade gett mig fel uppgifter och lurade oss att gå av en hållplats tidigare än vi behövde. Egentligen hade Länstrafik taktiskt gett oss rådet att gå av tre hållplatser förtidigt, men, smarta som vi var gick vi av då vi skymtade en stor lagerbyggnad ute i ödemarken.

   Vårt första stopp blev Jula, en underlig marknad som stank av testosteron och svett. Väldigt manlo. Vi fann dock till vår stora glädje att männen, de groteska och fula, inte åt upp oss, men gav os underliga blickar… Efter en stund hade vi införskaffat oss en klocka att ha i vårat vardagsrum så att vi inte spelar till långt in på nätterna eller behöver flytta på köksklockan. Däremot uteblev borren, den jag behöver för att skyla mig då jag skall sova, eftersom jag fortfarande inte har några gardiner i mitt sovrum.

   Vi hittade till Games, en uttömd skattkista och bestämde oss för att gå in i det riktiga köpcentret. Det var mycket läskigt därinne, då de höll på att bygga om väldigt mycket. Men vi inhandlade torkad ananas, curite och små söta skålar att ha saker i. Vi tog en sväng förbi Expert men insåg att de inte hade särskilt mycket av intresse för oss att erbjuda. Klockan började nu närma sig middagstid och eftersom vi båda var smått nervösa, L på grund av ett sammanbrott tidigare och jag på grund av att jag höll på att bryta samman, så vi bestämde oss för att besöka värdshuset Gyllene Bågarna. Därefter bestämde vi oss för att vi skulle försöka hinna med nästa hemska buss hem innan det blev mörkt utanför. Detta misslyckades totalt…

   Jag såg skylten och jag visste att det inte bådade gott. Men den röda färgen, de lysande vita bokstäverna och den varma atmosfären lockade på mig och snart hade den även L i sitt grepp. Vi gick förbi grindarna och var fast. Det första vi träffade på i denna lömska, men ändock ljuva grotta var ett kärl med magiska essenser att smaksätta vatten med. Vi insåg att vi inte skulle behöva några sådana, eftersom jag nyligen fått en sådan makapär att blanda essenserna med.

   Vi vandrade vidare. Jag fick syn på det som jag så länge pratat om att införskaffa. Den var också röd. Och svart. Den glänste och glittrade och prislappen var inte större än att den fick plats i min ficka. Villrådig såg jag mig om och fann till min glädje en söt liten flicka med en namnskylt som talade om för mig att hon var inte bara försäljerska, hon var även avdelningschef för mobiltelefonerna. Hon presenterade Femtiotretjugo för mig och det sa klick. Eller snäpp. Jag vet inte riktigt om jag fick mig en knäpp… En liten stund senare skrev jag under mitt första kontrakt på en mobiltelefon med tillhörande abonnemang och vacklade förvirrat iväg från den söta och mycket trevliga och sympatiska försäljerskan för att finna att L också blivit förtrollad i denna underliga grotta. Hon hade också funnit sig en försäljare som försökte hjälpa henne att förstå fördelarna med en bärbar informationsbank. Inte för att han behövde förklara fördelarna särskilt mycket, men det underlättade att få höra dem från någon annan än sig själv och de runt omkring sig.

   Ett problem uppstod dock när vi insåg att våra gulddukater inte skulle räcka till en informationsbank, så den snälla försäljaren föreslog då en avbetalningsplan. Detta kräver dock ett så kallat SIBA-kort, vilket ingen av oss har vid detta tillfälle. Eftersom det var L som skulle ha banken försökte hon ansöka om kortet först. Vilket misslyckades fatalt. Men, som den räddande vän i nöden som jag är, grep jag in och föreslog att fakturan kunde skickas till mig och L kunde själv betala den, det vill säga jag fick kortet istället. Varför jag kunde och inte L, det är ett mysterium som vi lämnade bakom oss i grottan…

   Försäljaren försvann iväg och kom tillbaka, med en laptop och sex påsar med godsaker. Min söta försäljerska kom förbi och insåg att vi snart skulle vandra iväg till skattmasen frågade försiktigt om hon möjligen mot förmodan skulle kunna komma i åtnjutande av en av dessa påsar. Med tanke på att de vägde ett kilogram per påse, räckte vi gladeligen över en av dessa till henne och fick henne att avlägga ett löfte om att dela denna med försäljaren.

   Vi vandrade iväg till skattmasen och småfnittrade över våra inköp. Detta var i sanning en väldigt underlig dag.

 

I klartext; jag köpte en Nokia XpressMusic och L en Packard Bell, modell nånting.

 

23:54 SOVA!!!


Mycket på en gång...

2008-10-19 – 18.40 – Söndag

Nu har jag firat klart min födelsedag. Först blev det firande med mamma. Mormor och Maria kom över och vi åt tårta. Fick öppna paket och har nu fått ett par dussin grytlappar och lakan – jag och L funderar på att sy ett lapptäcke av dem :P Sen var det lite plock och pill innan annat folk skulle dyka upp. Till en början var det bara jag och Kim som Fiona och Gammelsmurfen, men sen kom Alv som sig själv, Arlene som sin mor och Björn. Efter en stund kom även Bäta som björnbuse tätt följd av Teresa som random anime school girl :)

   Vid tio begav vi oss iväg till Frölunda Torg för att åka via Linné där Bäta skulle få pengar av sin far, som även bjöd oss på varsitt glas vin. Därefter drog vi vidare till Rockbaren där vi hittade en Tommy, Kikki, Therese och lite annat folk. Jag hade väldans trevligt, och det var ju det som var meningen :) Är faktiskt väldigt glad över att träffa Tommy igen, även om han också fallit för den hemska trenden att raka av sig allt hår.

 

Var i säng vid halv fyra någon gång. Vaknade vid nio första gången, sen tio, halv elva, kvart i elva, halv tolv, tolv. Då var det bäst att gå upp tyckte jag, trots att jag redan varit uppe en gång och hämtat ner datorn för att försöka skriva lite på uppsatsen. Det gick lagom inte bra. Efter mycket om och men fick jag tillslut upp Kim också och vi kunde äta lite frukost innan vi gick hem till pappa.

   Plötsligt blev jag rik igen och innehavare av en sprillans ny Soda Streamer :D

 

För övrigt har jag de senaste dagarna haft jättekonstiga drömmar. Häromdagen drömde jag att mamma var och hälsade på i Örebro på skolan, och vi stod i krysset, fast det var i Nordstan, fast på Musikhögskolan… och vi var inomhus, men trots det stod folk och rökte, trots att det var folk runtomkring som var allergiska, och jag ville röka… Mamma blev lite sur men sa ändå att det var mitt eget liv, och jag fick en cigg av någon och drog några munbloss innan mamma tittade bort och jag gömde mig bakom en pelare och sög in resten i ett enda andetag.

   Den andra drömmen drömde jag i natt, klassen satt i krysset och helt plötsligt utbrister U ”Ja, jag ber om ursäkt för att jag är lite konstig, jag har glömt äta mina hormoner… Alltså, jag var man förut”. Man ba va?! Nåja, jag är glad att det bara var en dröm :P

20:49 Word stängde ner sig utan att säga till…

 

~ * ~

 

2008-10-20 – 14.08 – Måndag

Oooh, jag har ätit sushi nu :) Jag mår bra. Jag är glad. Dock är jag inte glad över att jag inte fick äta sushi med Kim, menmen, jag fick äta sushi och träffa Catta och Li i alla fall ^_^

   Haha, tågvärden tappade min biljett. Han har norrländsk dialekt och ganska gay. Kul kombo tycker jag XD Usch, jag måste börja skriva på uppgiften… Jag har ca 2 timmar batteri på datorn och tre timmars resa… Hur ska detta sluta? Bäst av allt är att jag redan börjar bli hungrig igen ^_^; Epic fail. Nåja, förhoppningsvis ska jag överleva att åka baklänges igen…

14:11 Dumdidumdum

 

16:14

Woho, nu har jag skrivit nästan 750 ord. Fast väldigt osammanhängande och ostrukturerat. Men, jag har i alla fall skrivit någonting. Nu ska jag bara lyckas ta mig hem med alla mina miljoner väskor och pryttlar och sätta mig och korrekturskriva skiten också. Hej, jag känner mig som mitt gamla jag igen när jag skrev hundra utkast innan jag sammanfogade dem till ett :) Helt krazy liksom :P

   I övrigt har resan hittills varit ganska lugn och ostörd. Däremot tror jag batteriet håller på att ta slut, även om jag inte har suttit vid datorn hela tiden. Menmen. 35 minuter kvar säger den, det vill säga jag kan skriva i ca en kvart till.. Sen är jag snart hemma i Örebro :D

16:20 Åååka pendeltåg…

 

~ * ~

 

2008-10-22 – 18.16 – Onsdag

Vi har jobbat vidare på våran forumteaterscen idag, fast mer på karaktärerna och deras relationer än på själva scenen. Vi har också jobbat en hel del med min roll som Joker, spelledaren. Det känns väldigt skönt att faktiskt få lite mer förslag på hur jag ska göra än som det var igår, då jag fick pekfingrar att rätta mig efter utan några förkunskaper alls. Det är faktiskt väldigt jobbigt och irriterande när man inte vet vad man ska göra och får höra ”Så här ska du göra”.

 

Jag och L gick till Ö&B för att köpa lite småprylar. Bland annat två microfiberfiltar, eftersom både mamma och Nina blev kära i min som jag hade med mig ner. Och det var tur att vi gick igår, för idag hade de antagligen varit slut.

 

Just ja, jag har inte skrivit klart min uppgift… Jag pratade med Jens och talade om för honom att jag hade missbedömt tiden och inte riktigt ställt in mig på att komma hem igen (när jag väl kom hem i måndags fick jag nästan – men bara nästan – en panikångestattack). Han tyckte att jag skulle ta det lugnt och ta hand om mig själv och skriva så mycket jag orkar och sen skicka in det jag skrivit. Så jag ska väl fylla på med i alla fall tusen ord till, sen får vi se hur mycket upprepningar det är och vad som går att fylla ut lite mer…

18:24 Nu ska jag på KM-mjödmöte

 

~ * ~

 

2008-10-23 – 17.33 – Torsdag

Tja, dagen har varit händelsefull. Jag känner mig mycket säkrare på min roll som spelledare nu, och jag tror att det kan gå ganska bra imorgon. Ska försöka komma ihåg att ta med mig datorn och ölburkar till kulturskolan imorgon, där vi skall vara.

   Det märks att pengarna börjar sina, men å andra sidan så får vi pengar igen imorgon ^_^ Sånt är alltid trevligt.

17:44 That 70’s Show

 


I Göteborg en sväng

2008-10-16 – 22.11 – Torsdag

Ah, helt underbar dag. Eller inte.

   Jag vaknade tjugo över sex av att någon ringde till hemtelefonen. ”Blä” tänkte jag och orkade inte bry mig, förrän min mobil ringde och mamma grattade mig, som fortfarande var väldigt sömning och trött.

   ”Jamen, går man inte upp såhär tidigt för att börja städa och göra i ordning och ha sig?”

   ”Nej, inte om man har sovmorgon….”

   Fast det kunde ju inte mamma veta. Menmen. Strax efter att vi hade lagt på skickade Kim ett sms och grattade mig. Jag kände huvudvärken komma krypandes och insåg att det inte skulle spela någon roll ifall jag gick upp eller om jag somnade om eller vad jag gjorde. Migränen var ett faktum. Men när klockan var nio kravlade jag ur sängen och började peta på saker och ting. Orkade inte göra något vettigt. Tillslut kom L upp och grattade mig med två paket, en tigertavla och ett sexpack fishermans friend :D

   När L gjort sig klar att gå till skolan för vårat grupparbete meddelade jag att jag skulle stanna hemma och vila min huvudvärk. Fast det blev inte så mycket med det. Eller, jag försökte att inte anstränga huvudet och ta det lugnt, men det blir liksom inte roligare när ens migränmedicin inte hjälper. För första gången på över två år (tror jag det är) som jag har använt Eezee och den inte har hjälpt. Får hoppas att det var en engångsföreteelse och inget mer…

 

Vi gjorde slaffslaffsås och getti med svampinjoner, efter en sväng till affären för att köpa rulltårta och lite andra saker. Insåg att chokladrulltårta med frysta-upptinade-i-micron-skogsbär är jättegott ihop :)

   Innan vi åt kollade vi på Lady och Luffsen. Den var mysig, för det var typ hundra år sedan jag såg den senast…

22:21 Jag modellera, jag modellera..

 

~ * ~

 

2008-10-17 – 14.16 – Fredag

Åååh, kissenödig!! Har nu suttit ensam i min lilla fyrhörna här på tåget i nästan en timme. När jag satte mig satt en man på min plats, men han och hans granne var väldigt trevliga så de fick sitta kvar tills de begav sig till bistron. Så nu åker jag baklänges – igen. Men jag överlever. Är dock sjukt varm och trött, dåligt med luft i den här vagnen. Fördelen är väl att jag sitter på andra vagnen i färdriktningen, så jag har inte alls långt att gå sen :)

 

*kisspaus*

 

Ah, det var skönt… Hahaha, intressant för er att läsa, eller hur? :P Men peppar, peppar, ta i trä, min UVI har blivit massa bättre det senaste. Kurerna jag köpte på hälsokostbutiken har väl hjälpt en hel del, men jag har börjat dricka mer vatten, och det hjälper. Jag springer på toa som en liten råtta, men å andra sidan så gör det inte längre ont, och det är ett steg i rätt riktning!

 

Nu är vi i…. någonstans…. Laxå? Hälleflundreforst? Senapssillsdalen? XD Nä, jag vet inte, vi saktar in men vi stannar inte än. Dumdidumdum…

 

Vi har börjat jobba med forumteater och det är faktiskt väldigt spännande. Det är synd att jag och Sara inte hade Jens’ hjälp i trean när vi skrev vårat projektarbete, för det vi nu har sysslat med i en vecka kom vi knappt igång med på de månader vi försökte komma på något att göra. Menmen, vi fick VG på arbetet ändå, och jag är väldigt nöjd med det. Till skillnad från många andra är jag inte så hysterisk om jag inte får MVG+ på allt jag gör. Förtjänar jag ett G, så blir jag glad för det, jag behöver inte jobba mig mer med det. Visst hade jag säkert kunna göra mer, men man får ta dagen som den kommer. Nu råkade jag ju gå ut med väldigt bra betyg, men jag gräver inte ner mig för att jag inte fick mer än G i samhällskunskap. Jag kom ju in på estet på gymnasiet och jag har börjat på teaterpedagogprogrammet på universitetet och vad mer kan jag begära egentligen? Vill jag bli något annat hade jag lagt mina prioriteringar på det också. Så. Nu är det färdigflummat med konstiga kommentarer idag :P

14:30 Åååh, åka pendeltåg, jag är en loser baby, jag har inget körkort…

 

23:42

Usch vad irriterad jag var förut. För det första var tåget en halvtimme försenat. Både Lisa och mamma hade sagt att de kanske skulle komma och möta mig vid tåget, mamma kanske till och med kunde skjutsa hem mig, men båda två ändrade sig och valde att möta mig vid bussen istället. Sen hade jag missuppfattat att Kim inte skulle möta upp mig, så jag blev lite ledsen när han sa att han jag fattat fel. Därefter missade jag första bussen, så jag fick vänta i tio minuter på nästa, vilket inte var så farligt, men eftersom jag redan var irriterad på att missa bussen samt att påladdningen till mobilen inte ville funka ordentligt de första sjutton gångerna, så var jag lagom glad när bussen sen kom.

   Men det sämsta någonsin idag var när den bussen inte tog sig fram på rätt tid. Istället för att åka mellan Lilla Torget till Rosenlund på en kvart. UNDERBART att åka buss i 40 minuter istället för 20. >_<; *sur*

 

Så nu sitter jag och väntar på att Kim ska komma, vilket jag hoppas på att han kommer göra snart. Har inte träffat honom på en månad. Sakna!

23:54 Jag är trött…


OoooAAAAaaaAAOooooAAAAaa!!

2008-10-10 – 22.41 – Söndag

Hejsan hoppsan, nu har det blivit ett litet glapp. Kommer inte alls ihåg vad det var jag gjorde i torsdags, men det var säkert något tråkigt. Men fredagen var ganska skön, mycket arbete och inte så mycket föreläsning om Stanislavskij. Sen på eftermiddagen stannade jag, L och E kvar på skolan en stund för att invänta bussen till den hemliga ort dit vi skulle med spexet för deras upptaktshelg, vilken jag kommer återkomma till senare.

    Idag kom vi hem från resan och jag har äntligen insett att jag kanske borde ta och skriva på uppgiften om Viola Spolin som skall in på tisdag. Men det ska nog gå bra, för den verkar inte så jobbig som jag först trodde.

    L gjorde en väldigt god mix av köttbullar och falukorvsbitar i någon tomatpuréstuvning med spagetti till som vi båda avnjöt vid våra respektive datorer. Själv sitter jag och undrar varför det gör så ont i mitt ben… Det liksom sticker samtidigt vid insidan av låret ganska högt upp och nere vid foten. Asknäppt. Och något annat som var ganska knäppt var när jag skulle sätta mig vid datorn när vi precis kommit hem och så fort jag försökte hålla kvar handen på musen utan att röra den, så började handen skaka helt okontrollerat. Det var helmysko! Fast ganska kul, för som L kommenterade ”Det är väldigt underhållande att höra dig skrika ’Va faan’ samtidigt som du skrattar.”

    Jag kom för övrigt igenom min spelningslista idag äntligen :D Det var visserligen bara ett par låtar kvar i fredags innan vi gick till skolan, men jag stängde ändå av datorn så den fick vila sig efter att ha varit igång och spelat musik för mig i ett par dygn…

22:49 Min mage kurrar…

 

~ * ~

 

2008-10-14 – 14.53 – Tisdag

Jag har nog börjat överge tanken på att skriva ner saker jag gör för varje dag. Har liksom inte riktigt något kul att berätta. Livet går vidare. Men jag ska försöka upprätthålla min tråkiga stil och ändå skriva lite varje dag :P

    Just nu sitter jag och försöker komma på hur jag ska ordbajsa fram 1500 ord till om Viola Spolin… Heh.. den uppgiften skall in idag… Hittills är jag nästan på 900 ord, och den skall vara på 2000-3000 ord…

14:55 Ett värdigt avbrott… för det har jag ju inte redan tagit så många?

 

~ * ~

 

2008-10-15 – 16.40 – Onsdag

In a far away town called Örebro, lives a little, pretty girl who is about to celebrate her birthday.

    Hon är totalt slutkörd efter att ha kämpat ihop sin uppgift om Spolin i flera timmar under gårdagen. Men nu är den äntligen färdigskriven och hon kan koncentrera sig på vad som komma skall! :D

    Imorgon fyller hon 21 år och detta kommer firas med dunder och brak, fast inte förrän på lördag (och söndag). Imorgon kommer det antagligen bara bli lite grattis här och var. Och NÅÅÅÅDE den pojkvän hon har om han glömmer sig ;P

 

Nåväl. Fick mig ett litet psykbryt på lektionen idag, kändes sådär helt underbart. Vi har börjat jobba med forumteater och har i tre grupper hittat på lite påståenden och teman att göra forumteater kring. Jag har alltid älskat och hatat när sådant händer, för jag känner mig alltid så utsatt och som om min åsikt inte räknas oavsett vad det är jag säger. ”Hej, vi ska göra forumspel om mobbing! Känner sig någon träffad?!” och så vidare.

    Anledningen till psykbrytet idag var när vi gjort heta stolen (när man läser upp påståenden och håller man med skall man byta plats, typ ”Jag tycker det är okej att köra efter ett par starköl”) och övergick till fyrhörningar som egentligen går ut på samma sätt, men med fyra klara svarsalternativ (”Ja, jag tycker det är okej”, ”Nej, det är inte okej”, ”Vet inte”, ”Eget förslag/Öppet hörn” osv). Första gruppen hann komma till ”Är det okej med abort?”; ”JA!”, ”Nej”, ”Ja, om det finns ett vettigt skäl”, ”Annat”. Halva gruppen hamnade i ”JA!” och resten ”Ja, om det finns ett vettigt skäl”. Och sen var diskussionen igång som bara den…

 

16:51 TVÄTTID! 18.01

 

Haha, nej jag var egentligen klar 17:15, men då ville L prata med mig.

    Diskussionen ja. Båda grupperna kände sig påhoppade av den andra, och jag satt och ville bara skrika ”Men ni tycker ju egentligen samma sak!” Och varje gång jag räckte upp handen för att komma med min åsikt blev jag mer och mer osäker på vad jag egentligen sysslade med. Tillslut satt jag med huvudet i händerna och grät tyst. Sen gick jag ut. Och jag är så glad att ingen följde efter – precis som jag bett dem att inte göra.

    Sen kom R ut och vi pratade lite. Det kändes skönt, även om hon påminde väldigt mycket om en viss släkting till mig...

18:06 Nu är jag inlåst i mitt rum för L håller på att packa in min present :D

 

ÖNSKELISTA!

(Har ni frågor får ni ställa dem i farstun så behandlas dem vid nästa årsmöte…

eller så frågar ni bara…)

 • Presentkort (funkar alltid när man inte vet vad man ska hitta på :P)
 • Badrumsförvaringshyllasak
 • iskuber
 • mattor (trasmattor och vanliga :)
 • sopborste
 • alarmklocka
 • Soda Streamer
 • Vänner-box
 • That 70's Show
 • Sailor Moon (japanska/engelsk text)
 • Sex and the City
 • Allå Allå, emliga armén
 • Batman
 • Terry Pratchett
 • Robert Jordan
 • JK Rowling (Harry Potter ENGELSK vuxenutgåva)
 • Stephen King
 • Naoko Takeuchi
 • Sims2 Djurliv
 • Once Upon a Time - Dark Tales
 • Dork Tower
 • Kiss
 • Iron Maiden
 • Killers backpatch (även andra patches)
 • Rammstein
 • Ozzy Osbourne - Black Sabbath
 • Mötley Crüe
 • Twisted Sister
 • Blind Guardian
 • Finntroll

Och så går livet vidare

2008-10-06 – 22.21 – Måndag

Se där, nu har jag missat en dag till. Det var ju inte bra.

      Fast igår var vi duktiga och mötte upp med S och P på Brickebackens Café och satt och diskuterade Stanislavskij där. Maten var för övrigt väldigt god, och väldigt prisvärd. En nacho-tallrik för 69kr (62kr för studenter) och mycket mat fick man. Det var så mycket att de sista chipsen inte riktigt ville ner.

      Kände mig dessutom ganska död igår och var dum nog att lyssna på låtar som jag egentligen borde hoppat förbi – men vem har någonsin påstått att jag är smart?

 

Hade svårt att sova, för jag har ju låtit datorn stå på och gå igenom min musik så jag hittar de där låtarna som den vill ha licens för att spela (som den ändå inte kan ladda hem sen, för det saknas något annat som den inte vill säga vad det är >_<;)… I vilket fall som helst, datorn stod på och gick under natten igenom bland annat bokstaven L. Så flertalet gånger när jag vaknade till hörde jag Loke-låtar. Som tur var hann jag gå upp innan jag hörde Allt Du Är…

       För det andra så hittade jag en väldigt läskig bild på Thereses bildagbok igår som inte hjälpte mig att sova. Bilden visar ett monster med väldigt vassa tänder och ett par fötter som sticker fram under ett täcke. Under bilden står orden ”She waits for you to go to sleep and then she comes and eats your feet”. Ska jag tillägga att jag när jag var liten inte kunde somna om händer och fötter stack utanför täcket? Minsta lilla glipa gjorde att spökena skulle kunna äta upp mina fötter. Huvudet var ju klart att de inte kunde ge sig på, men ibland var jag tvungen att även täcka öronen… Sjukt läskig bild…

       I vilket fall så vaknade jag och mådde ganska skit. När L kom upp stod jag och diskade vår disk som skulle diskats för ett par dagar sedan men som inte diskades då så jag diskade den idag istället. Efter att ha svarat ganska kortfattat och nedstämt på hennes för en gångs skull morgonpigga hälsningar kom det efter en stund;

       ”Är du arg på mig?”

       ”Nej, jag är inte arg på dig…” och förklarade varför jag var arg/ledsen/sur/nedstämd.

 

När vi kom till skolan präglades mycket av det jag gjorde av mitt humör, men jag blev glad över att dagens gästföreläsare faktiskt föreläste i två timmar och sen fick vi göra några små övningar som inte krävde så mycket. Så jag slapp i alla fall vara fysisk. Efter lunchen fick jag dessutom skrika av mig, vilket jag tyckte var skönt. Vi skulle i grupper om tre skälla ut varandra – fast inte på riktigt, bara öva på att vara arga. Och när jag tog till min ryt-röst tystnade hela salen… och folk tittade på mig… och hela klassen utstrålade en känsla av ”Iiiik! Jag ska nog passa mig för att göra henne arg….!!”

       Men dagen slutade ganska bra, men ju mindre jag hade att ta mig för, ju mer gled jag neråt igen. När jag stod och lagade mat (quorn-filé-bitar, ris och soyasås) och L gick till affären för att köpa mjölk brände jag nästan vid såsen, för jag blev så disträ… Inte bra.

       Inga lektioner imorgon, så jag kanske kan läsa lite Spolin…? >_<;

22:38 Jag känner mig ensam…

 

~ * ~

 

2008-10-07 – 23.02 – Tisdag

Nu höll jag på att gå och lägga mig igen utan att skriva något här. Men det känns som om jag borde hålla mig kort, för mitt ben gör ont och jag vill läsa innan jag somnar.

       Vi läste faktiskt lite Spolin, varvat med Guitar Hero. Mellan varje låt diskuterade vi ett eller ett par påståenden hon hade listat upp om hur man skall gå tillväga under improvisationsworkshops. Kvinnan är sjukt luddig! Och hälften hon skrivit håller man inte alls med om, och andra hälften är rena självklarheter (i alla fall för oss som har sysslat med teater ett tag…). Tredje hälften är luddigheter. Ja, tredje hälften, kan ni inte räkna? :P

        Vi har inte gått ut och inte ens lagat mat idag. Känner mig grymt oaktiv egentligen. Till brunch åt jag tonfisksallad och till middag blev det en liten portion av resterna från spagetti och köttfärssåsen vi åt häromdagen.

 

 

Vad har vi mer gjort? Jag pysslade lite med min Peach-bild (ni vet, prinsessan i Mario-spelen som hela tiden blir kidnappad av Bowser och som Mario till varje pris måste rädda trots att han inte får något för det? :P)

        Har kollat på några avsnitt Vänner innan youtube la av (ingenting verkar vilja funka på min dator >_<;) och de sista flumavsnitten av Chobits.

23:08 Läsa om Brecht och sova sen…

 

~ * ~

 

2008-10-08 – 22.50 – Onsdag

Åh, vad dagens föreläsning var underbar! Jag blev för det första väldigt positivt överraskad när föreläsaren var från Göteborg, så man för en gångs skull fick höra lite go dialekt :P

        För det andra var hon grymt intressant att lyssna på och jag tycker det var synd att vi inte hade en heldag med henne, för jag tror hon kunde ha gett oss väldigt mycket. Men som tur är ska vi ha henne igen till våren :)

 

 

I övrigt har dagen varit ganska innehållslös, bortsett från att jag återigen gått ner mig. Men det tänker jag inte delge er några detaljer om, det skulle bli alldeles för personligt. Tyvärr, ni får nöja er med att så är läget.

        Gjorde kyckling i champinjonspad och ostsås till dagens film – Robin Hood Men in Tights. Har läst på om Bertolt Brecht också, vilket jag fann både väldigt skrämmande och intressant. Han borde studerats mer ingående i mina tidigare utbildningar, menmen, man får väl ta ett steg i taget…

22:56 Nu flippade Word till också o__O;;

 


Blä

2008-10-03 – 00.37 – Fredag

Mitt bostadsbidrag försvann snabbt idag, men vår frys och kyl behövde fyllas på. Så vi har storhandlat idag och jag fick även hjälpa L att tvätta imorse.

    Nu sitter jag och känner att ögonen håller på att gå i kors på mig, som vanligt vid den här tiden. Åt fiskpinnar och makaroner igår och köttfärssås och spagetti idag och för första gången på väldigt, väldigt länge hade jag svårt med att äta upp maten. Jag åt upp den, tillslut, men det tog ett tag. Kan i och för sig ha berott på att jag åt en massa godis och salta pinnar medan jag kollade på That 70’s show (för första gången på teve sen vi flyttade hit).

 

Fick även Vier Brillen – Jazz på Göteborgska idag :D Då blev jag glad och tackade och bockade i ytterligare ett mail till dem. Fast jag fick än en gång höra ”Jaha, så du är hans dotter” som om jag inte vore en egen person, utan någon annans del. Påminner lite om det jag och Art pratade om en gång för hundra år sedan när han var tillsammans med en tjej och alla han träffade på sa ”Jaha, så du är hennes kille?”.

     ”Hej, nej, jag är min egen person, och bara för att jag råkar ha ett släktskap eller en relation med någon betyder inte det att jag står under den personen i hierarkin. Tack, du får gärna lära känna mig för den jag är och inte för att jag är någons dotter, kompis, respektive och så vidare unt zå fårt.”

 

Sitter och lyssnar igenom all musik jag har på datorn också. Eller ja, jag låter spelaren stå på så jag kan komma till de låtar jag inte har licens för och dra ner sånna så jag kan lyssna på musiken, om jag skulle få för mig att vilja det.

     Har på två-tre dagar gått från 50 Hertz och 250 Kilo Kärlek nu kommit ner till Ebba Grön (köpte för övrigt en av deras skivor för ett tag sedan).

 

Har en massa saker att läsa i helgen, som jag egentligen borde ha börjat läsa för längesen… Menmen, förhoppningsvis kommer det gå bra ändå. Har kommit till sidan 18 av 56 i ett kompendium med pjästexter. Sjukt irriterande att bara läsa brådstycken ur en pjäs som tar slut när det börjar bli intressant. Får väl försöka hitta hela manusen någon gång.

00:52 Kissnödig – I Wanna Rock And Roll All Night…

 

~ * ~

 

2008-10-04 – 01.10 – Lördag

Hurtigheten själv tog över när Linnéa igår anklagade mig för att vara morgonmänniska.
     ”Vi har inte bestämt något imorgon, va? Bra, då kan jag sova länge...” sa jag.

     ”’Åhåja! Ända till halv tio! En riktig spjuver tänker jag vara!’” sa Linnéa och narrades med mig :P Fast hon fick faktiskt nästan rätt, för när klockan var halv tio vaknade jag till och sen när klockan var kvart i tio gick jag upp och läste pjästexter och Stanislavskij.

     När klockan sen började närma sig halv två bestämde jag mig för att det var dags för en liten paus. Velande mellan att städa i köket och spela lite Guitar Hero blev det tillslut att köket blev städat ändå.

      När klockan var halv tre kom jag på att jag inte hade ätit någon frukost, förutom några lakritsbitar och salta pinnar... Men jag hittade en burk med makaroner och fiskpinnar (kan ni tänka er, inte ens gumman vi träffade på busshållplatsen igår hade hört talas om den kombinationen, och hon hade ändå varit med om när Coca Cola kom till Sverige och hon hade minsann barnbarn i Amerika, utanför Boston) som jag gluffsade i mig.

     En stund senare frågade Linnéa ifall vi skulle gå ut en sväng, och varför inte? Vädret var helt okej, och om det skulle gå åt helvete någonstans på vägen kan man ju alltid ta bussen hem. Med uppehåll på tio minuter på Hemköp som vi spanade in, så tog det oss ungefär en timme att gå in till stan i maklig takt. Det tycker jag är bra gjort :D Hemifrån oss ner till ÖRU tar ca 20 minuter, ytterligare en kvart till Tybble och sen en 20-30 minuter vidare in till city.


När vi väl kom fram till stan gick vi och hämtade ut tågbiljetterna som kan vara bra att ha när man ska åka tåg, det vill säga till min födelsedagsresa samt Göteborgsbesöket vi skall göra i början av november.

      Sen var det bara att sätta sig och vänta på bussen som dök upp ett par minuter sent. Fast det verkar som om bussarna har akademiska tider här i Örebro – till skillnad från Universitetet som inte har det, i alla fall inte på lektioner. Möjligen att de har det på stora föreläsningar, men inte så vitt jag har märkt på de föreläsningar jag har varit på hittills.

 

Vi åt kanelbullar (eller kanelsnäckor…) när vi kom hem och gjorde blodpudding-bacon-och-äggröra och tittade på Trollkarlen från Oz, eftersom vi båda har börjat bli mer och mer inspirerade av Wicked-musikalen, som bygger på den onda häxans berättelse, vad det var som gjorde att hon blev så ond och så vidare. L har boken som musikalen bygger på, så jag funderar på att låna den när hon är klar med den – när hon blir klar med den…

      Och jag har gett mig fan på att gå över på hard på Guitar Hero, men det är ju svårt som sjutton. Vissa låtar är enkla, andra är verkligen sjukt svåra. Men det är ju alltid så i början, så nu är det bara att få in att röd-blåa/gul-orangea kombinationer inte är farligt… Fast jag fick fasligt ont i vänstra långfingret av att hoppa handen fram och tillbaka en himlans massa… Nåja, vi får väl se hur det går med det här projektet…

01:18 Höhöhö, jag har målat hentai ;P


Vidare information...

2008-10-01 – 23.47 – Onsdag

Så, då var vi äntligen inne i Oktober, och denna månad inleds med ett tretimmarspass om dramapedagogik följt av ett fyratimmarspass om dramapedagogik. Skillnaden var att vi under det första passet var i en liten sal och nästa pass var vi i en stor sal. Första passet vad jag pigg och alert som en mus och andra passet höll jag på att svimma på så då tog jag avstånd från att delta i övningarna, men det var grymt kul att kolla på klassen. Särskilt när de gjorde en övning där de skulle gå runt i rummet och visa olika känslor och uttryck – glad, ful, lätt, stark, grön. Att vara ful blev en så tydlig skillnad mellan de som var estetiskt fula (de som grimaserade och på så sätt var fula) och de som gick in i sig själva för att hitta fulheten. Det var så snyggt :D

 

Vilken krydda är det som står bakom dörren?

     Kummin!

     Har ätit sallad och rester av någon månad gammal korvstroganoff och ris. Nu är jag snart så trött att ögonen går i kors. Men det är i alla fall oktober :D Och jag har hittat Vier Brillen och beställt deras skivor, plus att jag och L bestämde oss för att köpa Catta en förtidig födelsedagspresent, så hon kan komma och hälsa på oss i slutet av månaden :) dvs vi köpte hennes tågbiljetter hit.

     Och min ansökan om bostadsbidrag gick igenom och på fredag kommer jag få en tusenlapp extra för september. Och en tusenlapp extra i slutet av månaden för oktober. Och en tusenlapp extra i månaden för november… I think you get the point, ey? ;)

00:08 Och jag tar hand om dig med kex och ost och vin…

 

~ * ~

 

2008-10-02 – 16.38 – Torsdag

Ja, vad har vi gjort idag då? Hittills har vi varit i skolan och fått reda på hur vi ska göra för att söka nästa termin. Känns ju väldigt logiskt och bra att man som programantagen ändå måste söka nästa kurs… Det finns väl bra förklaringar för det, men jag vet inte. Urban är i alla fall en väldigt bra informatör och studievägledare och jag har fått reda på att jag kan använda mig av mina 30hp historia, om jag nu skulle få för mig att göra det. Måste bara få ett intyg av GU att jag läst historia A där, annars är det ju inget värt. Men förhoppningsvis är de snälla där och vill ge mig det. Läser jag 30hp till (historia B) kan jag bli historielärare – om jag läser till lärarprogrammet till min teaterpedagoglinje… o_O Massa krångligt och jobbigt, men på något sätt kan det bli bra. Fast frågan är om jag vill läsa mer historia >_<;

 

Efter informationsmötet åkte vi in till stan och köpte värktabletter och vitaminpiller och öronvaxrensarsaker på Apoteket. Och tandborstar och musmatta och matklocka och Iron Maiden – No Prayer For The Dying på Claes Ohlsons. Sen gick vi och köpte te till mig, som ska motverka UVI och ett stresshjärta ^_^ Ni vet ett sånt där man kramar på med handen.

     Sen åkte vi vidare till Ö&B där vi hittade lite smått och gått. Inte en massa oj-hoppande-saker som godis och sånt som så många andra gånger fått för sig att de ska med oss hem, men ett par mjuka tofflor till mig, varsin apmjuk filt till oss båda, pasta, strumpor, skor och framförallt nya telefoner. Den L hade med sig hemifrån är så gammal att den säkert varit med på sjuttiotalet, och ringsignalen var så dov att man fick sitta precis bredvid telefonen för att höra om den ringde, så vi köpte två trådlösa telefoner istället :D Så nu kan folk ringa till oss, och vi kan faktiskt höra att det ringer – hoppas jag, vi har inte kommit så långt att vi provat att ringa än…

 

Nu funderar jag på att lägga mig i ett bad och läsa om Stanislavskij innan vi börjar städa lägenheten, för det behövs. Och sen ska jag ringa pappa, om jag kommer ihåg det…

17:00 Slowride, take it easy…


RSS 2.0