Gammalt

2011-06-29 – 21.27 – Onsdag

Den här veckan har varit en riktig resa genom minnen. Det började egentligen förra onsdagen, då jag och Bäta, och många fler, gick och såg Flogging Molly på Liseberg. Det var första konserten jag har varit på, på väldigt länge. Och den var riktigt bra. Träffade många gamla vänner och fick krama på bandmedlemmarna. Hela resan hem kunde jag inte sluta tänka på Lokes låt V.S.P. När jag kom hem låg Akuma och väntade på mig i soffan (ja, han bor hos mig numera, och inte hos mamma). Jag träffade en gammal klasskompis från gymnasiet på väg till konserten och redan då stack det till.

 

Senare i veckan började jag lyssna igenom all musik jag har på datorn. Jag har visserligen inte kommit så långt än, men det går, sakta men säkert. Nyss kom jag in på Amon Amarth, och jag har bestämt mig för att gå igenom varenda låt, oavsett om jag gillar dem eller inte. Bara 371 timmar :P (Sen har jag mer på hårddisken…). Fick för mig att leta upp några videor på youtube också, och hittade sånger som jag inte hört sedan 2006, när jag var i USA.

 

Bara att plocka upp alla saker, och inse att jag inte längre är i Örebro, får mig också att brista lite. Mycket förändring har skett på kort tid. Och mer ska till. Jag känner mig ganska rotlös just nu. Jag trivs jättebra i lägenheten, och mina grannar är trevliga. Men varje gång jag reser mig från en plats, så känns det som att en liten bit av mig blir kvar, och jag känner mig lite trasig. Som att jag tappat något, liksom. Hittade breven från amerikat också. Jag vill tillbaka. Samtidigt som jag inte vill tappa mer av mig själv. Samtidigt som jag vill resa.

21:44 Livet är komplicerat


Stormsommar

2011-06-14 – 22.57 – Tisdag

Då har jag börjat komma i ordning i lägenheten då. Måste få upp lite hyllor och så – det ser inte så inbjudande att ha fyra bananlådor staplade ovanpå varandra, fulla med böcker. Sen har jag en massa andra lådor fulla med annan bråte också. Måste göra något åt bordet och köksstolarna också, typ kasta ut dem eller något… Tack till John, Linnéa, mamma, Maria, Kim, Lisa, Bäta, Robin och Kaj för att ni hjälpte till i lördags!

 

Sista natten i Örebrolandet

 

I söndags ringde Bäta och undrade om jag ville tjäna lite pengar, till dess att jag har hittat något bättre att göra om dagarna. Så nu är jag hundpromenerare. Fick första ”utbetalningen” igår, i form av ett busskort, så då slapp jag lägga ut halva min skattåterbäring på månadskort (jepp, trodde att jag bara skulle få 300kr typ, men fick mer än det dubbla! Woho!). Sen åkte jag och Kim till Teater Aftonstjärnan och mötte upp pappa, för att närvara på Vier Brillens skivsläppsfest ^^ Riktigt roligt faktiskt. Kim vann en av skämt-tävlingarna och fick en LP med Svenne och Lotta, som han sedan gav till mig.

 

Idag gick jag en lite längre promenad med Charlie, gick till Stadsbiblioteket och skrev ut en kopia på mitt hyreskontrakt för att skicka till Försäkringskassan så de vet att jag har flyttat och inte bara luras när jag vill ha bostadsbidrag för en ny lägenhet. Därefter åkte jag förbi affären och handlade. Det var riktigt läskigt faktiskt. Jag äter ju bara för en numera o_O Eller, jag ska handla för en, men jag tror jag äter för en halv. Senast jag tittade hade jag tappat en tiondel av mitt forna jag. Det känns rätt skönt faktiskt ^^ Dock behöver jag nu investera i ett skärp, eftersom alla byxor jag har införskaffat mig själv de senaste två-tre åren är alldeles för stora. Men jag kan nu komma i byxor, och stänga dem (!), som jag inte ens fått över höfterna! :D Så byxor lider jag ingen brist på. Bara förmågan att hålla dem uppe ^^;

 

Månen var halv, fast delad åt fel håll o_O

 

Nu har jag spelat Super Smash Bros Brawl så pass att jag har fått en blåsa på ett finger man knappt använder för att styra kontrollerna :D Lyckades inte riktigt stänga frysen förut heller, så det började tjuta i mitt lilla kök. Men det slutade när jag tryckte på en knapp o_O Och ute blåser det som om det vore höst. Får hoppas att vädret klarnar snart, så jag verkligen får njuta av min nya utsikt ^_^ Grannarna är förövrigt jättetrevliga. Imorgon bär det av på födelsedagsmiddag och på torsdag sticker jag och Kim till Småland för en till födelsedagsfest.

23:51 Där är en som pratar engelska flytande


Flyttstök

2011-06-05 – 02.42 – Söndag

Mitt rum börjar se riktigt kalt och ensligt ut. Tog ner nästan alla tavlor och sånt idag, så det ser ännu kalare ut. Alla lådor och skåp, förutom de i köket, är tömda och innehållet är till största delen omstuvade till flyttlådor. Det börjar kännas riktigt ordentligt den här flytten. Samtidigt som jag inte kan vänta så vill jag inte flytta och lämna det fina Örebro bakom mig.

 

Till på köpet har jag fått ont i ryggen och foten, vilket gör att det blir svårt med bärandet av lådor och kartonger. Det märkte jag idag när jag skulle hjälpa Saga att flytta. Det gick visserligen fort, men det kändes i både fot och rygg, fastän jag knaprat värktabletter i flera dagar. Egentligen borde jag gå till läkaren, eller i alla fall ringa sjukvårdsupplysningen… men jag vågar inte. Eller, jag har liksom ingen lust att få höra ”äh, det går över” och sen hosta upp pengar jag inte har för att jag har fått höra något jag själv kunnat gissa. Å andra sidan är jag lite orolig. Min kropp är ju rätt konstig.

 

Växelvis sjunger det i huvudet hemma, var ligger det nånstans och jag längtar hem, hem till min planet

02:53 T minus sex dagar och cirkus fyra timmar


RSS 2.0