Ouuu, Voldie-mort

 

2009-11-25 – 22.27 – Onsdag

Jag trodde aldrig att jag skulle se en teaterföreställning om sport. Men det gick tydligen. Saga skaffade fram gratisbiljetter till Örebro Länsteaters I Skuggan av San Siro. Det var till och med väldigt skönt. Teatern börjar komma tillbaka in i mitt liv på ett bra sätt. Hela hösten har bara varit en massa annat. En massa pedagogik. En massa bajs kring utbildningen. Men i går körde vi äntligen igång med att arbeta på golvet på tepro-mötet. Och i dag fick i alla fall jag en massa uppslag till pjäsen vi jobbar med. Jag gissar att Saga, som ska regissera oss, fick ännu fler. Förutom det har jag skaffat mig en ny crush. Han heter Voldemort. Hittade en musikal gjord av Harry Potter-fan för Harry Potter-fans. Det är Potter Puppet Pals fast så mycket bättre och snyggare. A Very Potter Musical. Det går inte att beskriva bättre än så. Och att Voldemort är så jäkla snygg! ^___^ Hottie! (Klicka på länken eller bilden för att få dig ett gott skratt!)

http://www.youtube.com/watch?v=wmwM_AKeMCk

VFU igen. Den här gången är jag med ettorna på skolan. De är söta. De vill inte lyssna på mig på lektionerna, men när de fick se Rebbie på skolgården sprang de och gav henne kramar. Och när de såg henne prata med mig var de tvungna att ge mig en kram också :P Men jag saknar sjuorna lite. Samtidigt är det skönt att få lite annorlunda perspektiv på saker och ting. Skillnaden mellan att arbeta med sjuåringar jämfört med de som är dubbelt så gamla. Hur de didaktiska frågorna används olika, hur Multipel Intelligens-tänkandet används olika. MI är för övrigt ett väldigt bra sätt att se på hur man lär sig olika. Vissa lär sig genom kroppen, andra genom att läsa, tredje parten får mest utav att prata med andra. Det fina är att de olika sätten att lära sig går in i varandra och ens styrkor ändras ju över tid. Så det man kände funkade bäst igår kanske funkar sämre idag. Well. Intressant i alla fall. Funderar på att skriva om det i nästa arbete…

22:53 The chair’s gonna smell like dirty clothes!


Problemtillväxt

2009-11-19 – 22.30 – Torsdag

Jag hade tänkt skriva något jätteintressant här igår. Eller ja, intressant för mig i alla fall. Men det är väl egentligen mest för min egen skull som jag skriver här. Eller som Malin sa idag;

Det känns bra att skriva dagbok på nätet, även om det bara är för mig själv, så känns det bra att någon, vem som helst, kan läsa det.

 

Och ja, även om jag har hört att min blogg är tråkig och lång och inte har några bilder och att jag kanske borde uppdatera sidans utseende. Men, jag orkar inte, och det här är ju faktiskt min blogg. Så, därför tänker jag också skriva om det som berör mig.

För det första hade jag väldigt trevligt hos Bäta i Muppsala nu i helgen som gick. Trodde jag skulle må dåligt och sånt därs, men det gick faktiskt väldigt bra. De få delar av stan jag kände igen hade nästan inga negativa minnen. Ja, förutom området där hon bor då. Men det går inte att hjälpa. Sen som mjölken på grädden så har jag ju inte bara ett ex där numera, så dubbel rädsla att springa in i någon av dem. Menmen. Det gick ju bra som sagt. Och för övrigt, googla aldrig dina ex. Det är en dum idé. Men jag har kommit på ytterligare en anledning till varför Facebook är dåligt för hyn – it makes you find people. Typ folk du INTE vill hitta. Det räcker med att hitta generande och fula bilder på dig själv. Fast googlar man upp mig hittar man bara roliga bilder. Min blogg ligger till exempel som fjärde träff om man googlar på Alakazam :) Man hittar massa kul när man googlar på sig själv. Hittade bland annat en gammal rollspelsepisod som jag tydligen var med och skrev när jag liten. Typ fjorton XD

 

Att gräva lite i sitt förflutna kan vara bra för hälsan. Men inte att gräva för mycket. I övrigt har jag varit väldigt mycket för att lyssna på Robert Broberg. Det känns så mysigt. Jag blandar mellan att titta på Scrubs, Bleach och House. Och vad som går på tv. När jag inte pluggar. Vilket jag faktiskt gör, även om det kanske inte låter som det. Det är dock ganska störande då det är en sån fruktansvärd upprepning hela tiden. Ungefär som nu. Jag vet inte hur mycket jag har upprepat att jag tycker att utbildningen upprepar sig. Hade det inte varit för att vi teaterpedagoger har tillgång till kursen Teaterproduktion 7,5hp så hade vi antagligen kreverat för länge sen. Men. Om jag läser tredje året, dvs Teater Drama III/3/C så kommer jag ha minst 187,5 högskolepoäng. Förmodligen lite till.

Jag funderar dock på om det var dumt av mig att inte plugga C-kursen nu och ta pedagogiken i Göteborg. Å ena sidan hade jag antagligen haft problem med Teaterproduktionen. Men ändå. En kurs på 25% och 7,5hp och en på 50% och 30hp. Och sen få plugga vid GU. Funderar dock på att läsa Pedagogik C i Göteborg. Kanske kan jag få en kandidatexamen då? För det kan man inte få i teater tydligen. Frågan är dock om jag kan komplettera mina poäng vid GU? Jag borde kanske höra med studievägledarna både på GU och ÖrU. Aja, vi får se.

23:10 Decisions, decisions, all these damn decisions…


Tentad and done

2009-11-09 – 19.49 – Måndag

Så. Tentan gick sådär lagom. Bra. Host. Pedagogiska institutionen på Örebro Universitet har bara haft tre tentor förut. En ordinarie, och två omtentor. Därför är Pedagogiska institutionen väldigt dåliga på att skriva tentor. Och därför var också tentan i fredags typ lika smart som;

Ett plus ett blir två. Men om du skriver ett minus ett, så blir det noll. Förklara med stöd i litteraturen varför man inte kan hänga bananer på balkongen.

Eller det kanske bara är jag som inte ser logiken i det där? Det roliga är dock att sista frågan var indelade i två delfrågor, max fyra poäng kunde man få på hela frågan, alltså två poäng per delfråga. Frågan handlade om skoljuridik och man var tvungen att ha minst ett poäng på varje delfråga på den frågan. Skoljuridik är ett ämne som vi har haft EN föreläsning om och diskuterat vid ETT seminarietillfälle. Känns ju smidigt att lägga ner så mycket tid och kraft på det? Eller? :S Till saken hör att vi också hade TVÅ föreläsningar och ett seminarietillfälle om hur man tänker och skriver vetenskapligt. Något som vi under förra året inte fick någon som helst undervisning i (förrän vi skulle börja skriva på B-uppsatsen), trots att vi efter varje delmoment skrev ett PM eller någon annan inlämningsuppgift. Det där med att referera och hålla sig vetenskaplig kom liksom efter hand. Men tydligen är det mycket viktigare att lärare lär sig sådant än teaterpedagoger. Eller va?

 

Suck. Nåja. Jag kanske ska flytta in vår soff-divan till mitt rum. Jag funderar på det i alla fall. AK och Martin köpte nämligen nya soffor på Kupan idag. Gröna och gräsliga :D Dock vill kanske AK’s syster ha de sofforna som de redan har, så de får bo hos oss tills det att AK’s syster kommer och tar dem ifrån oss. Men det innebär dock att vi antingen kommer få trångt i vardagsrummet eller så kommer divanen få bo hos mig. Vi får se. Den kanske inte ens får plats, nu när jag tänker på det. Kanske om jag möblerar om. Jaja, ännu är inte yxan slagen som greken sa.

 

Åker förmodligen bort över helgen. Hälsar på Bäta och Tengil :D Förhoppningsvis åker jag på torsdag, men det kan också bli på fredag. Fast blir det på fredag åker jag så att jag är där tidigt, och stannar tills på måndag. Måndag är bestämt i alla fall :P Får se vad jag orkar med bara, om det blir SJ eller Swebuss… Två timmar och Stockholm, eller fyra timmar och slippa Stockholm? Hrm….

20:19 Vaniljte! :D


Den tredje november tvåtusennio

2009-11-04 – 00.15 – Onsdag

Eller ja, natt till onsdag. Tenta på fredag. Och jag tror jag lider av post-goetheburgisk depression. Plus PMS. Plus tentaångest.

Gick upp vid åtta imorse. Sedan kvart över åtta har jag sysslat med skolarbete non-stop. En och en halv timmes plugg hemma (jag hatar Thomas Englund), därefter tre timmars förseminarieförberdelsepluggsak innan seminariet började kvart över ett till halv fyra. Från halv fyra till ca halv sex-sex tentaplugg med Malin och Rebecka. Därefter gick vi hem till Saga för att prata igenom Teaterproduktionspjäsen (Oda – Saatans Kvinna) fram till sisådär kvart i tio. Vid halv nio-nio kände jag mig illamående. Jag ville spy. Jag orkade inte mer. Det sitter något i halsen som stoppar allt.

Men jag satt kvar ändå, men lutade huvudet mot bordet. Malin strök mig över ryggen och de andra var oroliga när jag sa att jag kände en panikångest komma krypande. Men som tur är hjälpte de mig. De är fina vänner. Vi lyssnade på Robert Broberg och musiken som användes i Sårskorpor (gud, vad jag är hung-up på den föreställningen ;__; ) och jag visade några danssteg vi använde i föreställningen. Då kändes det lite bättre. Men när jag kom hem igen vände det. Trots två avsnitt Scrubs och te och att jag pratat med Kim (som för en gångs skull inte tyckte att jag gnällde :) ) så vill jag inte.

Jag vet inte. Jag vet inte.

Men jag tyckte Sagas lägenhet var fin. Hade lätt kunnat tänka mig att bo så. Fast jag hade nog velat ha en annan spis och ugn. Men det är nog bara jag som får panik över att inte kunna laga mat ordentligt. Hennes lösning med att skärma av en soff-/vardagsrumsdel mot en köksdel med tvn och ett svart, genomskinligt skynke var väldigt snyggt. Det gjorde att denna enrummare med sovalkov genast blev en liten, liten trerummare. Fast lite dyrt. Jag har nog kvar mitt rum som det är. Fast jag har funderat på att försöka göra någon liknande avskärmningsanordning. Jag vet bara inte hur än.

För övrigt skulle jag vilja ha en bänk. Men inte vilken slags bänk som helst, utan en skolbänk. Alltså, inte en riktig skolbänk, men en liknande, som man skulle kunna ha som ritbord, så man kan ha papper och pennor och grejs i förvaringsutrymmet under. För ärligt talat, jag är inte ett jättefan av lådor. Jag tycker om att bara kunna lyfta på saker och ting och hitta det jag letar efter. Inte först behöva dra ut något – det innebär en onödig rörelse.

00:29 Man kan aldrig resa bort från sig själv


RSS 2.0