Bort och ungskämd

2010-11-22 – 20.22 – Måndag

Sitter och kollar på Ung och Bortskämd. För att vara tredje programmet, dvs. tredje veckan (har jag fattat det som) tycker jag att de har kommit ganska långt. I alla fall en del av dem. Samtidigt sitter jag och förundras över deltagarnas föräldrar. De flesta av dem är runt 22 (medelålder) men de beter sig som om de vore tolv, och deras föräldrar behandlar dem som om de vore två. Jag kan förstå att man som förälder vill ge sina barn det bästa. Men… att fortsätta behandla sina barn som om de vore två när de egentligen borde vara utflugna och inne i sina egna liv vid det här laget.

 

Hade min mamma kommit med matlåda till mig hade jag blivit arg. Jag hade hellre velat att hon skickade över pengar så att hon sluppit åka 30 mil för att ge mig lite mat. För det andra kan jag laga mat själv. Skulle hon tvättat mina kläder hade jag väl varit tacksam, men jag kan tvätta mina egna kläder. Hade hon dammsugit och skurat lägenheten, så hade det väl visst varit snällt, men det är min lägenhet och jag vill sköta om mig själv. Skulle jag dock fortfarande bott hemma skulle jag självklart hjälpt till att laga mat, dammsuga, tvätta och allt sådant (vilket jag också gör när jag hälsar på)… Men jag har ingen lust att flytta hem igen. Nej, min plan är att bli klar här i Örebro och flytta tillbaka till Göteborg. Hitta en egen liten lägenhet att inreda med min skit :D

 

Förut hade jag planer på att flytta hem (Göteborg är mitt hem) och fortsätta plugga där, bli lärare. Men som jag känner nu, efter 45hp/sex kurser samtidigt, så är min tanke att flytta hem och jobba. Jag börjar bli lite trött på att plugga. Jag har ju min examen (typ) och än så länge vet jag inte riktigt hur det kommer bli med min förhoppning att bli teaterlärare. Som det verkar är det inte många universitet som har ansökt om en teaterlärarutbildning.

 

I övrigt tror jag att Kim har en dålig inverkan på min hälsa :P De senaste gångerna vi har setts har slutat med att jag har mått dåligt, rent fysiskt. Jag tror våra olika sätt att leva inte funkar så bra ihop, särskilt när vi inte ses så ofta. När vi ses oftare så går det bättre, men när vi nu bara setts en gång i månaden så… :/ Men om en månad kommer jag väl bli sjuk igen :P

20:45 Jag gillar min mamma


Motivera mig

2010-11-11 – 00.02 – Torsdag

Så har ännu en vinter börjat sin gång över Närike. Det började snöa som en svärm bananflugor på speed i förrgår, tisdag. Och så vitt jag vet så snöar det fortfarande. Fast snarare som en ensam mygga.

 

Och jag har nog den argaste perioden för tillfället. Blir arg på mig själv, för det mesta. För att jag inte pluggar ordentligt. För att jag är dum och slänger bort pengar på skit. För att jag uppdaterar saker utan att veta vad de gör med min dator och hur det påverkar mitt liv. Som Windows Live Essentials. Det är ett jäkla skitpåhitt rent ut sagt. Den uppdaterade en massa saker på min dator utan att jag egentligen fick något att säga till om. Hur tusan skulle jag veta att Windows Live Essentials hade med Msn Messenger att göra, eller mitt favoritbildprogram? Nej. Skit-windows. Vad ni än gör, så uppdatera INTE till senaste versionen av Msn Messenger. För det första så tas hela charmen med chattprogam bort, i och med att man inte längre kan byta nickname efter behag, utan tvingas leva med att man faktiskt heter samma sak som man har angivit som FÖR- och EFTERNAMN på sin Hotmail-adress. Utöver det har de förstört 10 år av roliga och tuffa smileys. Jepp, hela smiley-arsenalen har de fått för sig att byta ut till någon tjock, ful äckelpeckel version som de mer eller mindre har kopierat från vilken ful Internetreklambanner som helst. Det enda jag såg som var något att kanske orka bry sig om, var att istället för olika chattfönster så har de gjort ett fönster med flikar för varje konversation man har igång. Men den lilla, lilla detaljen väger inte upp det faktum att jag INTE kunde byta mitt nickname. Eller tvingades se en tjock äckelpeck smiley som räckte ut tungan åt mig, nästan som om han höll på att svimma – till skillnad från den gamla lip-smileyn, som mer eller mindre varit mitt signum; den smileyn som i mungipan sticker ut tungan och på ett lurigt sätt vänder halva ansiktet bort från mig… GAH!

 

Vissa saker är inte värda att lägga så fruktansvärt mycket energi på. Men ibland måste jag göra det, för att få det ur mig. Så att jag kan gå vidare och lägga positiv energi på annat. Sagans förtrollande värld – VG. Medeltidens Materiella Kultur – streck än så länge… Genus i skolan – streck än så länge här med… Rytmik? Inte klar än. Inte heller Teaterns teoretiska praktik/metod eller Sceniskt karaktärsarbete. Men den sista ska jag jobba med imorgon… och genus. Sen får jag försöka göra MMK i helgen.

00:20 Jag har ingen motivation…


RSS 2.0