Mer uppdatering

2008-08-29 - 21.40 - Fredag

Oh, du ljuva fredag. Idag har verkligen inget vettigt gjort känns det som. Vi kom äntligen ihåg att ta fram kyckling ur frysen igår kväll och lägga i en påse på en tallrik i kylen. Jisses, vilken matdagbok det här kommer bli, men det kan ju också vara bra att veta att man äter ordentligt, vilket tydligen de flesta studenter inte gör, vad jag har hört.

   Jag vaknade när klockan var strax efter nio och kunde inte somna om. Halvsuddiga minnen av att jag fått sms under natten dök upp senare på dagen när jag fick nya ^_^; Jag tassade omkring och försökte hitta en internetanslutning som både ville funka och var starkare än en plupp. Big failure. Men, men, vi ska nog ta och införskaffa en router snart. Hoppas jag. Annars kan det bli kinkigt att skriva uppsatser och sånt.

   När L väl kravlade sig upp en stund senare hade vi fått post som inte var vår, som jag funderar på vad vi ska göra med. Jag har god lust att skriva stora frågetecken på kuverten och lägga dem i brevlådan igen, och om vi får mer post till Elin, skriva en lapp på dörren och tala om för herr brevbärare att hon inte bor här längre. Kändes väldigt konstigt att hon har eftersändning hit, men jag kommer inte riktigt ihåg ifall det är startdatumet eller utgångsdatumet som anges på eftersändningslappen. Tror det är det senare, men som sagt, jag är inte helt säker på den saken.

   Ett par timmar senare bestämde sig L för att cykla iväg och köpa mjölk och jag kom på att jag inte ätit någon frukost heller, så jag kokade nudlar till mig samtidigt som hon åt havrefras.

 

En positiv sak är att vi har gått igenom mina gardiner och bestämt vilka som ska hänga vart, så nu är det bara att köpa gardinstänger och hållare till dem så kan man få upp dem också. Jag hade en stång i mitt rum, men inga kroksaker, så jag tänkte kolla i L’s rum, och mycket riktigt fanns det sådana där, men sen upptäckte vi att det fattas fortfarande hållare, så vårt gardinäventyr tog slut ganska snabbt. Men vi gick igenom de andra ändå, och hittade filten som vi skulle ha på soffan. Vår senapsgula soffa är numera rosa-lila-röd-grön-gul med kuddar som topping. Till detta rörde jag fram några brunorangeaktiga gardiner som faktiskt är snyggare än det låter som. L själv lade beslag på blåa och vita gardiner, medan jag själv inte riktigt vet vad jag ska göra med mitt fönster, som dessutom har en balkong utanför. Lyckligtvis vår egen balkong ^_^; Köket kommer få grå-lila saker, men som sagt, det stora gardinprojektet kommer nog få vänta en stund.

   Oh, medan vi ändå är inne på hela inredningstjafset hittade jag stolsdynorna som min mor så snällt skickat med mig, så de stolar som inte hade dynor har nu gröna, juliga dynor, en oerhört snygg kombination med de andra två stolarna som har blåa dynor XD

 

Eftersom L’s dator är Internetuppkopplad, så snodde jag åt mig den en stund, checkade runt på helgon, deviantart, SJ för biljettbokning till bröllopsresan, bilddagboken, min blogg och alla andra sidor jag brukar kolla på innan jag kom på att det kanske var dags att börja laga mat.

   Som fattiga studenter tar det ganska hårt på ekonomin i början, men salt och peppar ger inte riktigt de smaksensationer man vill ha alla gånger, så medan L skar upp kycklingen stack jag iväg till affären och köpte soya, citronpeppar, vitlökskrydda och mörk choklad. När jag sen kom hem och skulle ställa in kryddorna i kryddskåpet kom jag och L fram till att vi båda tyckte att luckan för kryddorna skulle bort, så samtidigt som jag kokade ris, smälte smör till sås och fräste upp kycklingen stod L på en stol framför spisen och skruvade loss skåpsluckan. Kanske inte världens bästa sak att göra i samma veva som man lagar mat, men jaja. Maten blev ju bra ändå ^_^

   Chicken Suéde (ris, tärnad kycklingfilé med vitlökskryddor och citronpeppar, brunsås och majs, gurkstavar och tomatbitar som tilltugg) blev riktigt lyckad och L satt till och med och mölade lite kyckling efteråt. Jag är en duktig kock :D *klappar sig själv på huvudet*

 

Nu funderar jag dock på att äta kvällsmat, för jag börjar bli hungrig igen. Och en mikrovågsung måste införskaffas snart, för frysen börjar bli full med rester som man skulle kunna använda i matlagningen igen. Frågan är bara vad vi ska ta oss för att göra imorgon.

   Pengarna är ganska borta nu, jag köpte tågbiljetter för mina sista slantar, och jag hoppas verkligen Kim kan tänka sig att bidra lite till vår lilla kassa. Jag vet att jag kommer få tillbaka massor av pengar av L när vi väl får våra studiebidrag, men det dröjer ju en stund till. Det var längesedan min plånbok var så här tom. Visserligen har jag två tusen kronor i tior, men å andra sidan är det ett samlarobjekt som jag inte riktigt vill göra mig av med hur som helst. Hundrasex kronor gick åt till kryddorna idag. Okej, trettio kronor till chokladen var kanske en onödig utgift, men ändå. Det känns konstigt när man inte har de där ”miljonerna” att ta från.

   Jag börjar seriöst fundera på att köpa en trisslott i månaden eller så, för man kan ju faktiskt vinna. Chanserna för det är ju små, men de finns. Och spänningen att skrapa och se ifall man vinner är ju nästan ännu roligare än när man faktiskt vinner.

   Jag har aldrig vunnit några storslagna summor, men man känner sig ändå lite småhäftig när man från Liseberg kommer släpandes på ett stort gosedjur, eller två påsar fulla med smådjur. Jag har aldrig vunnit de där stjärnvinsterna (så vitt jag vet), men att vinna ett litet pris känns lika häftigt som ett stort.

 

Nu sen ett par timmar tillbaka har vi suttit och kollat på Disney-videos på youtube. Det var både roligt och sorgligt för vi kom in på att diskutera Ringaren i Notre Dame väldigt intensivt, och eftersom vi båda har ganska liknande bakgrunder, så blev det väldigt mycket för mig. Så resten av kvällen har varit ganska avslagen, men det var ändå skönt att gråta. Å andra sidan känns det som att jag kan gråta en stund till, med tanke på att jag var osäker på om jag skulle sitta kvar och gråta inför L, eller om jag skulle gå till toaletten och börja storböla. Som tur är, är vi väldigt lugna vad det gäller att gråta inför varandra.

Men nu skall jag avsluta det här och äta en macka eller så innan jag kryper till kojs. 22:47

~ * ~


Nyinflyttad

- Varning för LÅNGT inlägg -
Utdrag ur min dagbok skriven i Word.

2008-08-28 – 15.37 - Torsdag

I söndags packade vi alla lådor och packade lastbilen full. I måndags packade vi in Linnéas saker, och åkte iväg. Strax efter vi kört förbi Landvetter kommer L på att hon glömt sin mobil på vardagsrumsbordet. Smidigt värre, ne?

Vi kom även på redan i söndags när vi lämnade Karneolgatan att min cykel var kvar där, så den passade vi också på att hämta ”på vägen”, samt lite nudlar, några konserver osv. Lite kan de ju bistå med där hemifrån tycker jag. I vilket fall som helst så passade jag på att säga det till Dennis så han inte skulle bli helt paff när han efter hundturen kom in och såg att mitt brev var borta.

En och en halv timme från Örebro försöker Elin få tag på mig, vilket misslyckas eftersom min mobil har en tendens att dö när den inte borde göra det. L ringde upp, och vi bestämde att vi skulle ses på bo-kontoret direkt. Dock fick vi problem när vi väl började köra in i Örebro. Mycket snurrande och tiden tickade ifrån oss. Eftersom bo-kontoret bara har öppet några få timmar alla dagar förutom 1:e och 15:e i varje månad (som är inflyttningsdagar) så var det precis på håret när vi kom fram till kontoret 16.26, och de stänger 16.30. Oturligt nog var det kö, men tur i oturen var att de inte kastade ut oss när vi väl kommit in. Fast oturen tog inte riktigt slut där, för vi behövde fortfarande ett fullmaktsintyg på att vi kunde flytta in före den första september, vilket Elin trodde att hon skulle kunna skriva ut, men hon stod inte på kontraktet och Jimmies röst dög inte heller (om jag fattade det hela rätt), så den tredje parten, som jag inte uppfattade namnet på, var den som skulle skriva, och hon var inte där. Hon hade dessutom fått för sig att lägga nycklarna i en brevlåda som inte var bo-kontorets… *sigh*

Efter mycket käbbel åkte vi till Brickebacken och inackorderade oss i L’s lilla rum där. Trots att det var litet, så dög det att sova en natt i.

Vi åt köttbullar och makaroner till middag.

 

Medan L satt vid min laptop och skrev på en Ahlana/Taneya-fanfic låg jag på sängen och läste 40-50 sidor ur Stephen Kings Lida. Den är på 350 sidor, ungefär, och jag känner redan efter bara 50-60 sidor att jag kommer inte klara av att läsa ut den. Det är inte det att den är tråkig eller krånglig. Det är bara det att jag har ju redan sett filmen tillsammans med Ankan, och med tanke på vad hon då sa fattades av handlingen känns det som om boken är hundra gånger värre än filmen. I och för sig tycker jag om psykologiska och hjärnförvrängande berättelser och filmer, men jag vet ärligt talat inte om jag vågar läsa ut den boken. Den är skrämmande…

 

Dag två vaknade vi till liv ganska tidigt, eftersom vi hoppades på att den tredje parten hade faxat in sin fullmakt till kontoret, och vi ville vara där tidigt för att kunna flytta in tidigt, så L’s pappa kunde åka hem. Och mycket riktigt, fullmaktsfaxet låg på bordet och nycklarna hamnade snart i min hand. YEY!

In i lastbilen och tillbaka till Bricke. Under tiden som vi tog oss en titt i lägenheten – första intrycket var ”Ooooh, den är ju gigantisk!” – kom en städfirma och parkerade sin bil på gårdsplanen utanför uppgången. Samtidigt som vi börjar titta på vad vi ska lasta ut kommer en av städtanterna fram till oss och undrar om det är vi som ska flytta in i den tomma lägenheten. De var nämligen utsända av bovärden för att städa efter de förra hyresgästerna som inte alls varit så bra på det där. Vi gav dem en liten stund, och runt klockan nio började vi bära in möbler, kartonger och lådor. Då hade de precis blivit klara med vad som skulle bli L’s rum. Vardagsrummet var strax klart och i princip i samma takt som de var klara bar vi på de sista lådorna, vilket var väldigt konstigt. Eller, det kändes väldigt konstigt, för både jag och L var inställda på att allt flyttande hade tagit hela dagen, men vi var i princip klara när klockan var tolv. Strax därpå hade L’s pappa satt ihop bokhyllan i vardagsrummet och vi byggde ihop sängar och dylikt. När allt var klart tog vi farväl av L’s far och han körde iväg med tryggheten. Vi gick tillbaka in i lägenheten och började packa upp låda efter låda. Jag kan ju stolt erkänna att jag fick upp mina lådor med en gång. Å andra sidan hade jag färre lådor än L, eftersom hennes föräldrar tyckte att hon skulle ta med sig allt medan min mor tycker att jag kan låta några stå kvar i musikrummet.

Vi somnade som stockar den kvällen, efter nudlar med köttbullar och mackor med leverpastej. Dock tog det en stund innan jag somnade, tror det kan ha att göra med att jag dels druckit svart te, dels var jag nog nervös inför introduktionen dagen efter.

 

Onsdag. Dagen D. Utan att komma ihåg att sätta upp en gemensam uppgångstid hade vi ställt klockorna ungefär likadant och var väl båda uppe vid sju. Åt frukost bestående av halvgrovt bröd, leverpastej och te, likt de andra frukostarna hittills. När klockan var tjugo över åtta började ytterkläderna tas på och vi plockade ut våra cyklar ur förrådet. Tio minuter senare var vi vid huvudbyggnaden. Några minuter senare hade vi hittat till universitets biblioteket och aulan. Dock var det en bra stund kvar innan klockan var nio så vi slog oss ner på några stolar och väntade på att aulan skulle öppnas. Under tiden satt jag och beundrade de röda halarna som tydligen inte var musik-sektionens overaller utan Samvetets. Musik har fula, babyrosa T-SHIRTAR! >_<;

Klockan blev nio, dörrarna öppnades och våra sinnen sprängfylldes av information. En stund senare begav sig Samvetet iväg med Samvetare, och Musiksektionens faddrar samlade ihop oss musikare. Inte musiker. Visst, vi ska gå på Musikhögskolan, och den befolkas till nittionio procent av musiker, men det finns ju fortfarande en liten del som är på väg att bli teaterpedagoger.

Indelade i små grupper om tio-tolv vandrade vi omkring på skolans område och fick varsin påse att fylla upp med nyttig information och onyttigt godis och en kondom. Efter det vandrade vi in i Musikhögskolans konsertsal för upprop och lite upprepning av gammal och lite mer ny information. Därefter blev vi återigen indelade i små grupper, faddergrupper, där vi återigen blandade musik med TePe. Min grupp var lagom intresserade av att lära känna varandra, så efter vi gått till Bodil och bekräftat våra uppgifter satte vi oss och åt var för sig. Eller, L, Kina och Malin satte oss tillsammans och åt. Det kändes väldigt irriterande att lägga ut nästan 80kr på en sallad och dricka, men å andra sidan så är det ju ganska normala lunchpriser, men det känns ändå som om ett café i ett universitet borde ha priser på studenternas nivå. Men, jaja, det kommer inte bli någon vana att äta så.

Klockan två var det tänkt att vi skulle träffas igen, vilket jag och L undgått att få reda på i våra kallelser, men lyckats hänga med på ändå. Våra lärare tyckte det var väldigt duktigt av oss, medan det var flera andra som fått kallelsen men läst fel ändå (vilket jag senare insåg att jag också gjort, men det kan jag ju låta bli att uttrycka för Jens, vår lärare).

Sittandes i ring gick vi återigen igenom massa information och vi gjorde även några övningar, vilket kändes bra – det här är min klass. Dock kände jag redan där att jag hade två irritationsobjekt. Ingen bra start, men jag hoppas det kommer lösa sig. Jag känner mig lite elak, men de verkar inte riktigt vara beredda på hur det går till på ett universitet – men man kan ju å andra sidan hoppas att de lär sig det snart.

 

Klockan var strax före fem när vi äntligen var klara – vi satt över en timme med Urban, studievägledaren, för att trötta i huvudet alla arton försöka förstå att vi aldrig någonsin, en snöbolls chans i helvetet, kommer bli lärare. Eller jo, men vägen dit är krånglig som sjutton. Men, vi kommer bli teaterpedagoger, och det smäller högst, eftersom en teaterlärarutbildning inte finns. Man kan på något sätt bygga ihop en själv, men som sagt, den är krånglig och kommer ta lång tid. Som det ser ut nu kommer vi läsa PDI A och B, men för att bli lärare måste man läsa PDI 2 och 3, och B är inte samma som 2. Stört system, men det funkar säkert på något vis för den som tycker att det är smart (ungefär som jag fick för mig att jag skulle ge L pengar för att hon skulle kunna betala sin del av hyra till min lägenhet… -__-;). Och förutom PDI måste man också läsa en termin teater till, sen är man teaterlärare. Jag börjar nu förstå vad det var mamma mumlade en massa om när hon blev förskolesak. Eller vad det nu heter.

Som sagt, klockan var fem när vi kom från skolan. Vi hade räknat med att vara därifrån vid två, och vi var redigt trötta i huvudet då. Väl hemma satte vi oss bara och glodde, i princip, innan vi drog varandra i kragarna och cyklade iväg till affären, för tredje dagen i rad, för att införskaffa middagsmat. Det blev efter mycket om och men fiskpinnar med ris och vitsås. Likt de andra maträtterna var det jag som både stod för kost-naden (höhö) och tillagningen. Men hittills har jag fått positiv respons på det jag lagat. Och det är ju bra.

Somnade gjorde vi också, och sov gott.

 

Dagens datum, det vill säga vad vi har sysslat med idag.

Med tanke på att vi inte riktigt var haja på vad som stod i kallelsen, var vi lite småtjuriga över att återigen behöva gå upp klockan tidigt. Men idag var det bara vår klass som skulle ha en specialintroduktion. Vilket låter väldigt kul, eller hur? Men det var det faktiskt också. En Stina som nu ska gå andra året på TePe delade med sig av sina erfarenheter, efter att vi lekt en massa roliga lekar. Eller ja, de där vanliga lära känna varandra övningarna, som att ställa sig i längdordning, hårfärgsnyans, ögonfärgsnyans och en helt ny, en liten geografilektion så man fick reda på vart alla kommer ifrån.

Eftersom vi bestämt att åka till stan när vi var klara med skolan, så lämnade vi cyklarna hemma. När bussen väl kom hade jag betalt för en ungdomsbiljett istället för en vuxen, det kändes lite sneaky, men jag gjorde fel. *sigh*

Inne i stan traskade vi omkring, köpte baguetter (kyckling med curry till mig och köttbullar till L), stötte på Kina som snällt visade oss rätt i lilla Örebro city, och jag insåg att den lilla del av Ö jag såg i våras gav mig en ganska skev bild av vad som egentligen finns här. Här finns ju jättemassa saker. Men på Expert var de inte så duktiga som de kallar sig. Jag har fortfarande inget Internet och det gör mig lite sur och en router enligt Expert skulle kosta 1000kr. Det sved lite i plånboken bara av att höra den summan. Vidare in på Games där jag spelade Guitar Hero och L letade FF-spel. Därefter hittade vi till Claes Ohlssons där vi köpte en plastvisp, fryspåsar och påsknipsor, väldigt praktiska saker. Vi passade även på att fråga dem om vad deras priser på router kostar, och 599 lät lite bättre i mina öron.

En våning ner hittade vi Ica och införskaffade mer leverpastej, en lök och lite köttfärs. Både jag och L tittade skeptiskt på den lilla förpackningen med 4hg blandfärs, men eftersom inga större förpackningar fanns fick vi ta det.

 

Jag vill inte skryta, men jag tyckte dagens middag var utomordentligt god. Tänk vad lite lök, salt och peppar kan göra, med tanke på att det är de enda kryddorna vi har för tillfället. Som tur är har Kim lovat att plocka ihop lite fler till mig, men dem kommer jag inte se än på ett tag. Jag är grymt sugen på att köpa vitlökspulver, för det gör så väldigt mycket i min matlagning.

Köttfärsen stektes, mjölk och mjöl blandades, pasta vatten kokades, köttfärsen blandades med mjöl-mjölken, lök stektes och åkte även den ner i grytan, pastan hälldes i vattnet, champinjoner stektes och blandades ner, allt kryddat med salt och peppar – endast. Det hade sett bättre ut med soya, men å andra sidan smakade det så mycket av så lite. Fascinerande. (Alkiz’s meat-surprise?)

Under tiden som jag lagade maten plockade en nyvaken L ihop Melissa (dammsugaren) och drog ett varv med den i lägenheten, eftersom vi redan i tisdags, trots städfirman, konstaterade att vi behövde dammsuga lite extra.

Efter maten satt vi och pratade en god stund, vilket vi har fått och kommer få ännu mer tid till. En lära känna varandra period nu, och det känns bra. Vi ska ju ändå gå i skola och bo ihop i två år till. Visst har vi redan lärt känna varandra på Wendelsbajs, men nu blir det intensivare.

Klockan är nu 23:12 och dagens anteckningar skall avslutas. Tack och god natt.


Sånt-där-man-vill-ha

Som jag skrev på helgon tänkte jag lägga upp en lista över saker jag önskar mig, vill ha och behöver i lägenheten. Vad som är vad är väl en defenitionsfråga, men jag tänkte att man kan ju ändå slänga ut det jag hittills kommit på. Känner ni er generösa eller bara är allmänt "Hej, jag har ju en extra sån" så säg gärna till, alla gåvor tas emot med öppna armar ;P

 • Vattenspridare (alltså såndär moj till diskhon)
 • ballongvisp
 • draperi till duschen
 • skrapa till diskhon
 • skrapa till duschen
 • diskställ
 • kökskrokar
 • gardinstänger - rullgardiner - persienner (även gardiner om ni vill bli av med dem :P)
 • router (eller dubbeluttag till nätverk) - Lisa har korrigerat ;)
 • garderob - klädstreck (inte att hänga kläderna på tork på, utan förvaringsutrymmesak)
 • badrumsförvaringshyllasak
 • spik - skruv - tavelkrokar
 • maskeringstejp - silvertejp
 • iskuber
 • mindre stekpanna (lättare att steka mindre saker i)
 • dvd
 • scanner - skrivare - kopiator
 • sängkläder (gärna inte använda ;P)
 • papperskorgar (både till sovrum och toalett)
 • mattor (trasmattor och vanliga :)
 • skurmopp
 • skurhink
 • sopborste
 • tumstock
 • måttband
 • alarmklocka
 • microvågsugn
 • Soda Streamer
 • Vänner-box
 • That 70's Show
 • Sailor Moon (japanska/engelsk text)
 • Sex and the City
 • Allå Allå, emliga armén
 • Batman
 • Terry Pratchett
 • Robert Jordan
 • JK Rowling (Harry Potter ENGELSK vuxenutgåva)
 • Stephen King
 • Naoko Takeuchi
 • Sims2 Djurliv
 • Once Upon a Time - Dark Tales
 • Dork Tower
 • Kiss
 • Iron Maiden
 • Killers backpatch (även andra patches)
 • Rammstein
 • Ozzy Osbourne - Black Sabbath
 • Mötley Crüe
 • Twisted Sister
 • Blind Guardian
 • Finntroll

;__;

Förlåt att jag tjatar, men det blev så bra när jag skrev det på Lunar (hej, jag uppdaterar där en gång i månaden, min blogg äger Lunar ;P);

Så.
Då var nästan allt packat.
För en vecka sedan fick jag ett erbjudande på en lägenhet inte långt från Örebro Universitet. Jag och Linnéa flyttar nu på måndag, och terminen börjar den första september. Jag har dock ingen aning om vilka böcker jag ska köpa eller hur mycket dom kostar, jag vet inte vilket bostadsbidragspapper jag ska skriva ut och jag har heller ingen aning om vad det är jag håller på med. Men spännande är det. Hittills har allt funkat bra. Bortsett från allt kaos med vart vi skulle bo och sånt där. Från att inte ha någonstans att bo till att ha två lägenheter, varav den ena sa vi upp samtidigt som vi skrev på kontraktet. Den andra är en trea på 84,3kvm. Som tur är är det en studentlägenhet, så både el och internet ska ingå, så vitt jag vet. Så 5200kr i månaden på två pers är ju rena lyxen ;D Iofs kommer vi ju bara ha studiebidraget att leva på (om vi inte får något bostadsbidrag vill säga) men andra har ju överlevt, så det borde väl vi med? Eller?

Kommer sakna Kim.
Det känns konstigt att jag inte fick träffa honom nu i helgen. En av de få helger på två och ett halvt år som jag inte fått vara med honom... Men nu vet jag vad äkta kärlek är. Det är när man fortfarande bubblar lite grann när man tittar på varandra, trots att den ena rakat av sig allt hår. Det är när man bara vill ringa ett kort samtal, bara för att höra den andra andas i telefonen. Det är när man längtar efter varandra så det gör ont ut i tånaglarna, bara för att man inte fick säga "puss" för att telefonen dog. Det är när man vill köpa ringar och säga "Jag älskar dig av hela mitt hjärta och jag vill aldrig, aldrig, aldrig lämna dig". Det är när man vet att den här flytten kanske inte är det smartaste draget, men att det här förhållandet kommer klara det. Jag vet det. Jag är rädd utav bara helvete, men jag vet att jag kommer klara det här, och jag vet att Kim kommer finnas där. Han kommer vara min fasta punkt i kaoset.
Jag älskar dig Kim.


Mje...

Nu är alla skåp och lådor tömda. Har fyllt X antal lådor med saker att ha med och saker att spara. Har säkert slängt femton kilo skräp, exlusive min pant och glasflaskor som jag hystat. Ändå är mitt rum fortfarande belamrat med saker jag inte har packat ner än. Det är inte lika hemskt som det brukar vara, men det är endel saker kvar. Och kläderna i garderoben som skall hystas ner. Jag börjar bli rädd...
Men det ska nog ordna sig.

Det finns många människor jag kommer sakna. Samtidigt som det kommer kännas bra att inte behöva se upp varje gång man är på stan utifall man skulle träffa på någon man inte har lust att prata med, någon man bara inte orkar med just då. Känns skönt att komma iväg till en ny stad, nya saker att upptäcka och nya människor att lära känna.
På måndag går flyttlasset, och ändå har jag bara sagt hej då till. Tre-fyra pers. >_<;

Jag skaffade bilddagbok. Urk. Vad ska jag med blogg till? Och bilddagbok? Facebook och Myspace tänker jag då aldrig ge mig in på. Blä. Vad ska jag med ytterligare femton community-sidor att hålla koll på? Vad hände med att det var okej med Lunar och Helgon?

Jag ska gräva en gropp och begrava mig i den och inte komma fram förrän mina fötter har slagit rot och solen skiner på mitt huvud och det växer gröna blad ur mina öron.
I genonsnitt har jag tre läsare per dag. Hur många skall du skryta med att du har?

Batman!

Na na na na na na na na na na na na na na na.... BATMAN!

I fredags blev jag utfrågad av Teresa och Andrea, vilket var mycket trevligt. Trots att jag hade skavsår från jobbet och knappt kunde stå på benen, blev det en klar förbättring när jag hade duschat och tagit på mig strumpor och skor i stället för att gå barfota i sandaler. Vi gick omkring, åt sushi, tittade på staden och hade väldigt trevligt, tills Andrea var tvungen att åka hem. Då blev jag och Teresa lite villrådiga över vad vi skulle hitta på. Vi hade varit i Kungsparken och träffat Therese och Martin precis innan vi skulle lämna av Andrea på Nisseterminalen, så vi tänkte bege oss tillbaka dit. Kändes inte så lyckat, så vi stannade bara en kort stund, och gick vidare till Rockbaren där de knappt ville släppa in oss för att vi såg ledsna ut. Vad är det för fånerier? "Hej, här kommer bara glada in!" Jag lyckades dock övertyga honom om att vi skulle ta det lugnt och inte ställa till med oväsen. Då släppte han in oss. Men vakten som inte hade någon koll på uteserveringen ville inte först låta oss gå in där - "Har ni några vänner där?!" - tills han faktiskt kollade och såg att det var knappt halvfullt därute. Då släppte han oss också. Börjar bli redigt trött på vakterna på Rockbaren. Här kommer stammisar som de VET är trevliga och sällskapliga och inte gör en fluga förnär, och så vill de inte släppa in dem för att de ser lite ledsna ut. Idioter.

I vilket fall som helst stannade vi inte särskillt länge. Vi drack varsin Rosa Panter, och efter det gick vi därifrån igen. Det är nog första gången som jag varit på där utan att ens se efter om jag kände några. Eller stannat så kort stund. Vi var inte riktigt på världens partyhumör, som ni kanske förstått.
Efter en spårvagnstur till Centralstationen konstaterade jag att jag hade antingen sju minuter på mig att springa till pendeln till Kim, krama Teresa adjö och gå till min buss, eller stå kvar och åka hem till henne. Vi åkte hem till henne. Så fick vi pratat lite också. Fast när vi kom till Redbergsplatsen började det ösregna, och jag ville inte bli dyngsur så jag hoppade och skuttade bäst jag kunde mellan vattenpölarna tills vi kom till hennes port. Teresa i sin tur sprang bakom mig och såg hur det såg ut, skrattade och sprang rakt i pölarna som jag hade undvikit. Nåja... hon hade ju små lågskor, medan jag hade tjocka strumpor och gympadojor (mina skulle tagit längre tid att torka).

Vaknade vid tiotiden på lördagsmorgonen och åt några vindruvor och jordgubbar innan Teresa och Linus skulle iväg, och då gick jag med. Åkte hem och pillade på mina saker, fast jag inte har en aning om hur jag ska fortsätta packa. Fick i uppdrag att laga maten, och mitt i matlagningen fick jag ett samtal från Kim. Jag undrade om han ville komma förbi och äta, men han fick skjuts in till stan så han skulle äta BK. Och dessutom dissade han min idé att vilja gå på bio - han ville supa istället. Menmen, maten blev lyckad, och sen kom jag på att jag kunde ju faktiskt åka ut till Therese och joina dem, vad de nu hade tänkt hitta på. Det blev rätt tråkigt. Vilket jag tyckte var skönt. Inget fläng om att "Nu måste vi skynda oss, för vi ska träffa dem om fem minuter på andra sidan stan" osv. Det var bara "Nu dricker vi tills drickan är slut, sen åker vi hem". Drickan tog slut i Slottsskogen, sen åkte jag och Kim hem till mig. Fast först köpte vi mat på BK. Och åkte på en överfull buss. SEN kom vi hem till mig. Och åt maten.

När klockan var sisådär halv tio bestämde vi oss för att beställa de där biobiljetterna i alla fall. 12.45 skulle vi hämta ut dem, så vi hade gott om tid att äta frukost och göra oss i ordning innan vi åkte. Fast när vi kom fram till Bergakungen var det ganska långa köer.. Jahopp, tänkte vi, då är väl våra biljetter borta när vi väl kommer fram till kassan. Men man ska inte roppa hej förrän man har sett skillnaden mellan Mamma Mia och The Dark Knight. De gick ungefär samtidigt och Mamma Mia hade en till fem platser lediga under hela dagen. The Dark Knight såg det mycket bättre ut för - av ca 450 platser var 250 fortfarande lediga. Så även om våra platser blivit tagna kunde vi lätt köpa några andra. Fast vi hade tur, våra fanns fortfarande kvar, och salongen var knappt halvfull när filmen väl började.

Och vilken film! Det var längesedan jag var på bio, och det för att det knappt har gjorts några bra filmer de senaste åren. Men Oh My GOD! Okej, två och en halv timme kändes lite väl långt, man hade kunnat korta ner vissa väldigt utdragna scener, men samtidigt som jag satt och funderade på vad klockan var vågade jag inte ta upp mobilen för då skulle filmens magi försvinna och jag skulle vara i Sverige och inte i Gotham längre. Vilken för övrigt påminde väldigt mycket om Chicago ^_^ Jag fick nästan hemlängtan, fast det kanske är bakvänt att få hemlängtan till en stad jag aldrig bott i :P Men jag känner mig som hemma där.
Änywäjs, tillbaka till filmen. Heath Ledger var inte överskattad, oh nej. Mycket duktig och väldigt synd att han inte kan vara med och göra Jokern igen. Visst, Jack Nicholsons tolkning av Jokern var också fantastiskt bra, men vad bråkade han om? Den Jokern hade inte platsat i den här filmen. Å andra sidan satt jag bara och väntade på min favoritskurkreplik
Have you ever danced with the Devil by the pale moon light?

Jag har kommit på vad jag vill ha i födelsedagspresent och julklapp. Jag ska göra en lista över de Batman filmer som jag redan har, och de andra önskar jag mig. Jag ska även lista upp vilka av Terry Pratchetts böcker som vill infinna sig i min bokhylla till våren. Sen skulle ju dammsugare och andra husgeråd vara fina saker att ge bort när man ändå flyttar hemifrån.
På fredag följer jag med Linnéa och hennes mamma upp till Örebro. Tills dess ska jag försöka klura ut hur jag ska leva. Flyttlasset går helgen därpå. Wish me good luck!


Good bye my friend

Idag fick Skorpan somna in. Lite drygt ett år gammal. Men han mådde inte bra. Har gått omkring och spytt och bajsat överallt den senaste veckan. I natt fick Dennis torka blodspyor efter honom.
Jag kanske inte direkt älskade honom, men jag hatade honom inte heller. Verkligen inte. Än mindre ville jag att det skulle sluta så här, men vi har inga pengar. Det hade varit annorlunda om vi hade haft det, då hade vi försökt med mediciner först. Men mamma ville inte gå igenom samma sak igen. Samma sak som hände Ika, vår första katt.


Det sista han fick göra var att ligga i min säng och gosa med mig och Nina.
Jag kommer sakna honom, det kommer jag verkligen. Oavsett vad jag tyckte om honom, så kommer jag sakna honom.

Jag har ju Akuma kvar, men han kommer antagligen förbli kvar här medan jag flyttar. Och förhoppningsvis kommer han klara sig två år till. Han är inte så gammal, inte än.

I övrigt har jag blivit stressjuk, eller något i den stilen. Lådorna börjar bli fulla, men än är det mycket kvar, många lådor kommer stanna hemma och vänta på bättre tider. Sängen, skrivbordet, hyllan och byrån kommer ju stå kvar tills flyttlasset står, men jag måste tömma dem. Bokhyllan är nästan tom, likaså byrån. Sängen är det ju inte så mycket att göra åt, men skrivbordet skulle behöva sig en röjningsomgång. Har slängt ut nästan alla gamla glasflaskor som bara tog plats i mitt vitrinskåp (som också är tomt), ska försöka göra mig av med mitt Coca Cola-topia nån gång också... Vete sjutton hur jag ska göra med alal rosor och blommor och sånt. Vill ju inte slänga dem, men det känns lite riskabelt att låta dem följa med till Örebro också.
Det är så mycket som händer nu, och allt händer på en och samma gång. Inte konstigt att min mage har gjort uppror.

Fortsatt bekymmer är att hitta lägenhet. Har fått erbjudanden på ett par, men inte fått dem i slutändan. Lite trist. Söker treor så jag och Linnéa kan bo ihop. Men tills dess kommer jag bo hos Jesper. Dock har jag ingen aning om hur stort han har eller hur mycket jag kan ta med till honom... Annars får man väl ta det i omgångar eller något...

Kära du jag känner många tjocka käcka gubbar, somliga har käpp andra hoppar över stubbar...

RSS 2.0