Lupp

2009-07-26 – 13.06 – Söndag

In a galaxy far, far away…

Nu är sommaren halvvägs igenom. Fick brev nu i veckan om att vi är välkomna till LUPP, lärarsektionen på ÖRU. Jag är dock ganska stolt över att vara med i Musiksektionen, men att ha Yoda som sitt skyddshelgon… :D Kanske blir till att vara med lite mer på introduktionen i år än förra året. Jag är ju visserligen ingen nolla längre, men det var jag inte när jag började på ÖRU heller. Och snart har jag fixat mina första 30 hp på Teaterpedagogprogrammet. Hrm, ja, jag ska snart skicka in DDT-uppgiften jag har haft liggandes sedan i höstas. Därefter ska jag skriva en teaterjämförelse. Och det har jag fått lite hjälp med så det ska förhoppningsvis gå bra. Jens har dessutom gett mig en deadline så det ger mig lite mer press. Okej att jag redan innan hade en deadline som jag struntade i, men ändå. Jag har ganska exakt två veckor på mig att skriva den uppgiften, vilket inte borde vara så svårt, egenckligen.

Nu har msn strulat upp sig igen. Precis som för ett år sedan så säger den ”inga script”-bladibla, och för att skicka meddelanden måste jag antingen använda muspekaren och klicka på skicka, eller tab-skicka. I vanliga fall brukar jag också kunna klicka från exempelvis Firefox till Word och bara fortsätta skriva, men nu måste jag klicka en extra gång på Word för att den ska fatta att det är programmet jag vill använda. Vet inte om det bara är på deviantArt som det är så, men där kan jag inte heller använda mig av Home, End, PgUp, pgDn. Vilket är väldigt irriterande då den sidan kan bli väldigt lång…

 

 

För att återgå till det vardagliga. Funderar på att stanna hemma så länge som möjligt. Tanken var att åka hem runt den 24:e augusti, eftersom inskrivningen skulle vara då. Men i brevet jag fick i veckan så kan jag, som gammal student, registrera mig via studentforum. Vilket är en fördel, för då kan jag vara med och fira Lilja när hon fyller år. Hon fyller visserligen den 30:e och skolan börjar den 31:e, men hon är så pass liten att hon inte kommer bry sig om det firas en dag i förväg eller inte :P

Nåväl, jag finns i Göteborg ett tag till. Sen blir det pedagogik, rollspel och förhoppningsvis en filmstudiecirkel också ^_^

13:22 Nu vill Kim spela… o_O,


Bröllop

2009-07-12 – 22.11 – Dag

Igår gifte sig min syster. Jag har inte varit på många bröllop, men det var det vackraste av alla bröllop jag sett i verkligheten, på tv och på film. En liten kyrka i närheten av en plats som för Jonaz, Marias numera äkta man, är väldigt viktig och nu delar de den platsen tillsammans. Det var inte jättemycket folk, men tillräckligt för att kyrkan nästan var fullsatt. Maria var vackrare än någonsin. Det gjorde nästan ont att se på henne – hon var vacker. Vigseln var helt underbar. När de väl sagt ja var det svårt att se vad som hände, mest för att tårarna kom i vägen för ögonen. Istället för ris blåste vi flåsbubblor när de klev ut ur kyrkan. Sedan bar det av till festlokalen vid Saltholmen. Lik som kyrkan var lokalen inte jättestor, men precis så stor att vi alla fick plats. Maten var väldigt god och tillräckligt mycket för att i alla fall jag skulle bli mätt på det. Det lektes några lekar, en där ett paket skulle skickas ”Till dig med snyggast skägg” och ”Till dig som är fullast” osv. En annan där fyra par, varav ett var brudparet, naturligtvis, skulle slå in en ballong i ett paket. Kruxet där var att paret skulle hålla hand så de bara kunde använda varsin hand. Den sista leken var ganska given. Brudparet satt rygg mot rygg och tog av sig sina skor och gav den ena skon till sin partner. Sedan ställdes ett antal påståenden och frågor och Maria och Jonaz svarade genom att räcka upp skon som tillhörde den person som bäst stämde överrens med frågan eller påståendet. Det hölls många tal under kvällen som inte bara berörde brudparet utan även oss gäster. Väldigt ofta hade jag svårt för att inte gråta. Inte minst när jag själv höll mitt tal. Jag tror jag hann säga en tre-fyra ord innan jag bröt ihop. Efter mitt tal sjöng vi en visa som jag, mamma och Fisa-lisa skrivit ihop om saker Maria råkat ut för, hittat på, varit med om och tagit del av. Allt ackompanjerat av pappa som spelade gitarr. Det var få sekunder som Maria inte hade näsduken under ögonen. Ett riktigt snyftkalas. Men ett positivt snyftkalas. Jag tror jag grät som allra mest när de dansade sin första dans till Can You Feel The Love Tonight. Strax innan två bestämde jag, Lisa och Hannes att vi skulle åka hem, så vi fick dra med Kim från idén att han skulle bada. Sen sov jag.

Blev väckt av Bäta som ville ha flytthjälp, men jag tackade bestämt nej. Då var klockan elva-ish. Istället somnade jag om. Har inte sovit så länge på väldigt länge. Vi gick inte upp förrän efter tre. Tror hon nästan var närmare halv fyra innan vi var riktigt vakna. Efter tacos till frukostmiddag åkte vi hem till Kim där jag nu har tänkt vara ett tag så jag kan skriva klart mina uppgifter jag ligger efter med. MEN – en positiv sak är att jag är antagen till kurserna jag ska läsa i höst och en av de tre uppgifter jag skulle göra är klar och godkänd. Så nu har jag bara två kvar för att vara helt antagen till en av de två kurser jag har sökt.

22:31 Nu ska jag besöka hemlighuset


Nattankar

2009-07-04 – 02.01 – Lördag

Tekniskt sett fortfarande fredag. I min värld i alla fall. Nya dagar kommer när man har sovit en stund. Eller om det är på konvent eller festival; när nästa (viktiga) pass börjar :P

Fick en dum idé. I och för sig inte så jättedum, för jag lyckades stoppa mig själv innan den blev alltför jättedum. Jag och Ankan pratade om det på Metaltown. Tror hon kan ha rätt i vad hon sa. Måste bara på något sätt inse att jag inte kommer dö på kuppen. Så idag, liksom så många andra gånger när jag är dum i huvudet, läste jag lite. Tänkte lämna ett litet anonymt spår, men det gick visst inte. Då blev jag lite irriterad och gick ut i vardagsrummet istället. TVn stod på så jag kollade på lite rått 80-tals våld med Sylvester Stallone i Hard to Kill som snart blev utbytt mot Dudley Moore i Athur 2 On The Rocks. Det fick mig att skratta och glömma. I alla fall för en stund. Att klappa på katten hjälpte lite också. Fast han fäller så förjolat och håren sätter sig under näsan så det kliar.

Men, om DU nu, boki, mot all förmodan och alla mina förhoppningar, skulle vilja säga hej igen. Så kan vi väl försöka ordna en träff. Eller så. Jag vet inte. Allt känns bara så himla dumt. Jämt. Så fort det här kommer in i mitt huvud. Jag vill bara slå på mitt huvud, slå ut de dumma tankarna. Vill slå ut dumma tankar så jag kan lära mig förklara vad det är jag menar.

 

Gah. Håller på att få spader på min systers så kallade vänner. Klockan är nu 02:20 och de står utanför hennes fönster och skriker. Mycket spännande att ta reda på vad hon gör med sin pojkvän. Jag tycker synd om dem. Jag skäms för dem. Jag är glad att jag aldrig var i den delen av tonåren. Jag är faktiskt väldigt glad över att jag inte hade så många vänner och de vänner jag hade var riktiga, seriösa, intressanta och smarta. Inte fjortisar. Visst var jag väl själv en fjortis, men ingen mainstream som dom. Jag skrev dikter, tecknade, chattade på hogwarts.nu och lekte gothpunksynthhårdrockare. Sminkade mig med vitt puder och svart kajal. Gick omkring och blängde på folk jag inte tyckte om. Jag umgicks med folk utan att det blev världens drama kring det. Okej, jag är väl lite av en dramaqueen. Men det är så. Jag är sån. Jag vill inte ha uppmärksamhet. Jag behöver den. Det är väl därför jag har ägnat större delen av mitt liv åt teater.

Också en sak som jag har som de inte har. Ett intresse. En hobby. Något som räddar mig från verkligheten. Vad de behöver är en stor skopa verklighet att ösa över sina kläd-, smink- och kill-intressen. Man kan ju undra vad deras föräldrar sysslar med egentligen. Berättar de inte för sina barn hur man beter sig? Bortskämda barn som får allt de pekar på utan att förstå att saker kostar pengar och att man måste jobba för att få pengar.

Min syster ville för någon vecka sedan att vi skulle äta ute allihopa. Javisst. Det är jättetrevligt att slippa stå och laga mat. Men vad hon inte har förstått är att sex-sju portioner snabbmat kostar mellan 300-500kr. En snabbmatsportion på 50-60kr skulle gott och väl kunna räcka till nästan en hel familjemåltid. I vår storlek. Det är lätt att vara lat när man är rik. Men nu råkar det vara så att min syster inte har förstått att pengar inte växer på träd. Och i Sims3 har de tagit bort den funktionen.

02:33 Kim, du får ta och masa dig hit nu…


Up to date

2009-07-01 – 15.59 – Onsdag

Nu är det sommar, nu är det sol, nu är det koskit i hagen… Sitter barnvakt med mamma åt Lilja medan Maria och Jonaz pratar med prästen. Fast Lilja sover, så jag sitter här i stället. Var inne i stan förut och träffade Kim en stund. Bröt en halvdålig vana av att äta skräpmat på BK och åt på McD istället. Mest för att få ett glas. En annan dålig vana. Ska man försöka gå ner i vikt är det ingen bra idé att äta skräpmat. Inte dricka öl heller. Eller sitta inne.

Fast å andra sidan… så lätt som jag bränner mig så sitter jag hellre inne eller tränar inomhus än går ut i stekhet sol. Lyckades få en überbränna of doom igår på jobbet. Som tur är drabbades bara axlarna, så jag klarar av att sova utan problem, men ändå :/ Vill bli av med min tjockismage så man vågar gå och simma. Har fått stretchmarks vid naveln… Börjar allvarligt fundera på att sluta med p-piller. Tror det är en stor bov i dramat;

Först använde jag p-spruta. Mycket lyckat. Not. Anorektisk och depression. Panikångest. Mensen försvann och allt var upp och ner. Använde det i ett år eller så. Sen gick det ett och ett halvt år, ungefär, innan jag började med Neovletta. F-y fabian. Min övervikt som gått till undervikt var tillbaka på övervikt. INTE kul. Kände mig som en fet jävla koloss som bara tog plats. Men mensen kom när den skulle. Använde den inte särskilt länge. Min barnmorska tyckte jag skulle pröva en längre tid, men det gick jag inte med på. Så jag bytte till Cerazette. Plötsligt började jag mådde jag bra igen. Min övervikt var inte något problem längre. Jag mår bra i hur jag ser ut, men samtidigt inte. Jag känner mig inte fet, om man säger så, trots att vågen inte håller med. Spegeln håller inte heller med. Eller, vissa speglar håller med. Smalspeglar. Tyvärr består inte världen bara av smalspeglar .__.

Någon som har ett tips på ett p-piller eller liknande som funkar bra? Och ja, jag vet att allt sånt är personligt.

 

I övrigt. Jag jobbar. Lite ibland sådär. Men jag kommer få pengar så jag klarar sommaren. Tror jag. På en månad har jag jobbat nästan 40 timmar. Men det kommer ge en liten peng i alla fall :) Har skrivit lite på en av uppgifterna jag ligger efter med, så det går framåt på den punkten också. Har träffat folk under Metaltown. Bland annat Melkor som jag inte har träffat på tre år eller så :P Och Ankan som är tillbaka från Irland och lite annat smått och gott. Gav bort mitt nummer till någon dansk/skånks tjej som ville grilla :P Köpt linnen som jag ska måla på. Målat lite på några av mina line arts (Alakazam@deviantART). Gått långa promenader till jobbet och med hundarna.

Och om en och en halv vecka är det bröllop. Jikes! Hur ska det gå?! :D

16:17 Så ska det gå när haspen är av


RSS 2.0