Home - Sweet Home

2009-06-09 – 12.56 – Tisdag

Oj, vad emotionell jag blev på bussen. Eller egentligen inte så jättemycket, men lite. Satt och lyssnade på Rockklassiker när de började spela Mama I’m Coming Home. Det är min hemmalåt. Det var precis så jag tänkte förra veckan när jag visste att jag skulle få åka hem den här veckan. Men jag trodde aldrig att jag skulle få åka hem redan idag. Erratalistan såg så hemsk och lång ut, för att inte tala om pappret vi fick från vår examinator och alla fel vi själva upptäckte. Men det gick som smort. Det var över på några timmar. Igår beställde jag en sista-minuten-biljett och sparade nästan 100kr på det, istället för att köpa en vanlig biljett.

Så, det blev till att packa väldigt hastigt och lustigt. Jag har säkert glömt mer än hälften av sakerna jag ville ha med mig. Precis just nu kom jag på att jag skulle haft med mig ett par shorts till… Jaja. Linnéa åker ner på lördag :P

På Resecentrum fick jag en positiv överraskning. Emilie skulle åka med samma tåg som jag, så vi har nu suttit och pratat i ett par timmar. Nyss klev hon av. Skönt att få prata av sig. Bara prata bajs liksom :)

Mindre än en timme kvar, men det är en dryg timme, sen får jag pussa på Kim igen :D

13:07 It seems to me, you could’ve been a better friend to me

 

~ * ~

 

2009-06-11 – 10.45 – Dag

Snart ska jag åka till jobbet. Jeppjepp, mamma fixar ;P Det var lite snurr, men det redde ut sig så nu har jag fått jobb. Inte jättemånga timmar, men det är lite. Och då har jag något att göra medan jag läser lite. Jupp, har tänkt läsa lite litteratur till nästa kurs. Tror det kan vara riktigt smidigt. Särskilt om mamma redan har några av böckerna. Kims föräldrar kanske också har några. Det är helt underbart att nästan alla är eller ska bli lärare av olika slag. Jag, mamma, Kim och hans föräldrar, både hela och halva :P

Till helgen är det massa hemligt på gång. Kommer bli trevligt, hoppas jag. Ser fram emot varma sommardagar så man kan ligga ute i solen och läsa.

10:53 I sommarens soliga dagar…


Valvaka

22:45

Det här trodde jag faktiskt aldrig. Att jag skulle sitta och titta på en valvaka. Det känns plötsligt mycket mer intressant än för tre år sedan när jag fick rösta första gången. Då hade jag ingen koll. Då brydde jag mig inte. Det kanske beror på att Moderaterna har satt en nål i ögat på mig. Eller så beror det på att det faktiskt har hänt saker under de senaste åren som jag inte orkar med. IPRED, FRA och sånt där. Jag är inte påläst för fem öre, men jag känner ändå att det är viktigt.

De sa just på tv att vissa väljare har valt att inte rösta som protest mot supermakten EU. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om EU. Jag vet att jag vill ha kvar kronan. Inte av några särskilda skäl, mer än att jag tycker om kronan. Jag tycker om att se Knugen på ena sidan av myntet, se Carl von Linné och Selma Lagerlöf le mot mig när jag tittar ner i plånboken.

Nu diskuterar de huruvida Internet har varit en del av partiernas kampanjer. Fast jag tror jag har fått mest information genom att lyssna på radio och läsa utskick. Och det är inte mycket. En del information och synpunkter har jag fått ut av vänner genom att diskutera med dem. Det känns mer trovärdigt att lyssna på folk som tänker själva, än att höra partimedlemmar prata sig varma om sina åsikter. En vän kan bearbeta och komma med egna tankar, formulera om sig så att det går att förstå.

Egentligen tycker jag att politiker ska skita i ”svåra ord som konjunktur” (Som en kork i mörkret eller första delen i Grisen i säcken av Galenskaparna & After Shave) och prata svenska. Akademiska ord och knas borde bojkottas. Alla ska kunna förstå vad saker och ting handlar om. FOLK ska kunna förstå vad som händer.

22:58 Oj, lite politiskt…


Snart sommarlov

2009-06-02 – 10.11 – Tisdag

Usch. Jag mår dåligt igen. Och jag vet inte vad det beror på. Jag har liksom tappat lusten.

10:12 Vill inte vara ensam...

 

~ * ~

 

2009-06-03 – 10.17 – Onsdag

Nu är det opponering som gäller. Drömde att jag åkte tåg som åkte över folk. Massakrerade kropparna. Hemskt… Vaknade och mådde faktiskt ganska bra, men nu vill jag nästan ta livet av mig. Fast det mest för att det är läskigt att lyssna på opponeringarna. Tänk om inte vår opponering är lika bra. Tänk om vår erratalista är utformad fel. Tänk om vi har fokuserat på helt fel sak. För att inte tala om när vi själva ska stå till svars för vår uppsats. Tänk om den inte är okej. Tänk om alla hatar den och inte fattar ett skvatt. Tänk om vi blir de enda som blir underkända…

Nej, inga positiva tankar idag. I alla fall inte just nu. Kanske blir bättre sen, när man har handlat lite så man kan äta ordentlig frukost igen. Vi har inget bröd, inget pålägg, inga flingor eller yoghurt…

10:26

 

~ * ~

 

2009-06-04 – 10.20 – Torsdag

Usch, nu har vi fått vår uppsats opponerad på och vi har opponerat på en annan. Fy fan vad jag vill dö. Eller döda någon. Det känns som om den här 7,5hp-kursen egentligen borde varit 15, eller kanske till och med 30hp, med tanke på hur många timmar och hur mycket arbete vi har lagt ner på det här. Jag vill ta erratalistan och riva sönder den. Samtidigt som jag är glad att vi har fått den. Det är skönt att någon utifrån har läst och inte fattat ett skit. Ungefär lika mycket skit som jag själv fattar när jag läser den.

Nu är det en uppsats kvar. Fan, det är självklart. Det är torsdag. Det är klart allt går skit. Torsdagar har alltid varit en jävlig dag.

10:24 Please be over…

 

~ * ~

 

2009-06-07 – 14.23 – Söndag

Oh mien Got in Himmel. Har försökt bota en migränattack sedan i fredags morse. Det har gått sådär lagom bra. Det började väl i torsdags kväll när vi var tyska. Jag hade fest med temat Tysk. Och folk tog det väldigt seriöst, vilket jag är väldigt glad för :)

Sen kom baksmällan. Och migränen. Och igår kom även panikångesten. För jag har en tendens att inte bara klara mig med en åkomma, nej, jag vill gärna ha flera symptom på samma gång.

Och tydligen skriver jag för mycket i min blogg för att folk ska orka läsa. Men idag har grannarna flyttat. Det känns bra att veta att AK och Martin kommer bo där istället. Senast på torsdag kommer jag hem till Göteborg. Vi får se hur bra jag klarar sommaren…

14:28 Springtime for Hitler and Germany

 


RSS 2.0