Det lackar mot jul

2008-12-10 – 21.06 – Onsdag

Idag känner jag att jag är oärligt dum. Vem går och blir arg på folk för att de är snygga? Tydligen gör jag det. Men, jag har ju alltid haft skumma åsikter om saker och ting. Men just nu blir jag verkligen förbannad på folk som är fula men ändå lyckas vara snygga. Min logik har övergett mig totalt.

   Vi har köpt clementiner köpt clementiner, så nu kliar det på mina armar. Jag tror jag lite är alagergisk.

Jag tänkte göra en snabb genomgång av julkalendern som vi sätter upp i skolan också;

   Ett – Nissarna, understödda av Lill-Röd, kommer fram till att deras arbetsplats, lön och arbetsförhållanden kanske inte är de bästa så de bestämmer sig för att ta upp detta med Tomten. Under tiden som diskussionen förs sopar Jan I. Tor golvet och när nissarna har gått ger Lill-Röd amfetamin till julgrisen Porky-Peter.

   Två – Nissarna kommer fram till Tomtens sekreterare som uppe på sin balkong vägrar släppa nissarna i närheten av Tomten, eftersom det inte är måndag, natt och fullmåne och dessutom har ju ingen av nissarna ett namn som börjar på Q. De blir förtvivlade, och tvingas fylla i ett jättelångt formulär, som Porky-Peter (hög som ett hus) river sönder. Tillslut sittstrejkar nissarna och sekreteraren skickar renarna, Tomteverkstadens SWAT-styrka, på dem.

   Tre – Efter gårdagens renattack sitter nissarna hos sjuksystern som varit borta i flera timmar. Jan I. Tor, som hade bandage på hela vänsterbenet, höger arm i mitella och huvudet nästan överbandagerat, fick aldrig träffa systern när hon väl dök upp. Det fick däremot Sandra som också fick den hemska behandlingen av tense-maskinen, och Klara som var bakfull men fått en återställare av Lill-Röd, så hennes huvudvärk var borta. Lill-Röd själv hade lite träningsvärk i vristen så hon fick rådet att vila – och det är klart det är enkelt att göra. Hon frågade även Jan ifall han ville komma på fest på fredag.

   Fyra – Lill-Röd verkar ha fifflat med någon apparatur, som strömförsörjer hela verkstaden, en apparatur som tar minst tre dagar att få från Azerbadjan. Detta leder till att de stackars nissarna värmer sig vid några ljus och med lite glögg – men avsnittet avbryts med reklamavbrott på grund av ekonomiska problem som gjort att showen måste ta in pengar från sådana väldigt sexuellt anspelande reklambyråer.

   Fem – Jan I. Tor verkar tystare än vanligt, han håller i ett rött, hjärtformat kort när avsnittet börjar och tappar det på golvet när nissarna kommer in i rummet han är i för att julpyssla inför festen Lill-Röd ska hålla i på kvällen. Jan försöker och försöker med hjälp av sin mopp flytta kortet till Lill-Röds fötter, men hon springer snabbt undan det, utan att märka vad han håller på med. Tillslut hittar (ÅH NEJ!) Klara kortet! Hon blir jättelycklig, men Jan försvinner snabbt bort från platsen.

   Sex – Tomten är död! Hans konturer finns ritade på marken och Lill-Röd verkar vara den första som sett det, så hon fraktar bort kroppen innan de andra nissarna bakfulla kommer till platsen och upptäcker vad som har hänt. Sorgen är stor…

   Sju – Nisse, Nisse, Nisse, Greta, Lars, Jan I. Tor, Lill-Röd och Porky-Peter är hos en terapeut för att få hjälp att bearbeta sin sorg. Dock verkar det som om Greta och Lars kommit fel, de skulle till nästa rum – för parterapi :P Tillslut kommer Lill-Röd och terapeuten ”överens” med varandra att gruppterapi är dåligt och arbete är det som bäst kan få nissarna att bearbeta sorgen.

   Åtta – Nissarna har återgått till sin verkstad och sorgsna utför de sina uppgifter. Lill-Röd för ett samtal med Tomtens sekreterare och de kommer också ”överens”, efter ett par villkor, att Lill-Röd ska bli Tomtens vikarie tills något bättre sker. Hon håller Porky-Peter i ett hårt grepp och ökar farten hos nissarna. Hon och sekreteraren påminner lite om vissa italienska och tyska ledare…

 

                                       

Sen har vi bakat pepparkakshusborg. Och jag har kommit på att det är väldigt roligt att skriva ord som går in i varandra;

   Skrivandaliseringenstansenligelkott

   Hypersonalmanackadelskvinnorskellefteå

   Bäverkstäderbjudandemobiliseringklockakburkokardborrealisationkelektrikeramikrofondue

 


21:42 Show should be more… what’s the word?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0